ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Трогателната история на малкия Павел, изоставен и после потърсен от майка си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:43 / 31.07.2018Коментари (1)5066
©
Илюстративна снимка
44 деца се върнаха в родните си семейства и днес вече се радват на тяхната любов и грижа, без страх, че отново ще бъдат сами. Това е един от най-големите успехи на екипите на фондация "За Нашите Деца“ в Пловдив и София през първите 6 месеца на 2018 г. За сравнение, за цялата изминалата година те са общо 45.  Едно от децата, чиито родители се бориха да си го върнат, е Павел.

Преди по-малко от година Лилия отива в отдел "Закрила на детето“ (ОЗД) в столицата с най-трудно взетото решение – да предаде детето си в ръцете на непознати, които оттук насетне ще се грижат за него. "По-добре ще му е на Павел, ако не съм му аз майка – с мен не би имал детството, което всяко дете трябва да има.  Да намери нови мама и татко, които си имат всичко – и къща, и работа, и ходят на ваканции, че даже и куче си имат.“

Така си мислела Лилия, когато поверявала Павел на властите, които веднага го настанили в Център за настаняване от семеен тип. И още на следващия ден заминала за чужбина, като че ли, за да превъзмогне загубата по-лесно. Защото, както е казал народът – "очи, които не се виждат, се забравят.“ Но сълзите текат по един и същ начин в България, и в чужбина. И нейните, и неговите.

Павел останал само няколко месеца в Центъра. Всеки ден плачел за майка си, усещал липсата ѝ във всяка минута. Това не останало незабелязано от персонала и социалните работници решили да преместят малкия в истинско семейство, с надеждата, че ще забрави... че е изоставен, че е сам самичък, че вече си няма майка...

Тогава дома и сърцето си за него отваря приемният родител на фондация "За Нашите Деца“ Димитрина Георгиева, изгледала други 3 невинни душици, които днес вече имат своето място в света и шанс за слънчево бъдеще.

Само 2 месеца след като Павел е настанен в приемния си дом, Лилия, мъжът ѝ и по-голямата сестричка на Павел се връщат в България с едничката мисия – да си върнат Павел, за да е семейството им отново цяло. Чужбина не помогнала на Лилия да преодолее липсата – напротив, не спирала да мисли за него, да си представя как ли изглежда сега, да се чуди дали вече е проходил, каква ли е била първата му думичка. Решението взела, когато научила, че ако до 6-тия месец след като го е изоставила не заяви желание да си го вземе обратно, той ще стане завинаги чужд и тя може и никога вече да не го види. А тези 6 месеца съвсем скоро щели да изтекат.  

"Искаме си детето.“ С тези думи пристъпили те в Център за обществена подкрепа, разказва Фикрие Байдакова, социалният работник, който работи със семейството.

В продължение на три месеца Лилия и семейството ѝ минали през сериозна подготовка и оценка от екипа на ЦОП, за да сме сигурни, че наистина могат да се грижат за малкия и че ако им бъде върнат, те няма отново да го изоставят. Фикрие неколкократни се срещнала с всеки от семейството, посетила ги в новия им малък, но спретнат дом, коментирали притесненията, но и със силните страни на всеки един от тях.

Вчера Лилия отново пое на ръце малкото си момче и се завърнаха заедно у дома, за да си дарят взаимно любов и топлина. А приемната майка Димитрина е щастлива, че още едно дете отново е с родното си семейство и е сигурна, че ще се справят с всички предизвикателства.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: