ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (18)
10 милиона долара влизат в Пловдив от световното по гребане
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:25 / 31.07.2018Коментари (20)13383
©
За първи път Пловдив ще домакинства световно първенство по гребане за мъже и жени от 9 до 16 септември на гребаната база. Последни приготовления текат за състезанието от най-висок ранг, за което до момента участие са заявили 1200 състезатели, като това са само половината от очакваните. В момента каналът се подготвя за гребането, след като преди дни завърши световното по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години.

Пловдив чака това домакинство от 18 години, когато за първи път кандидатства за провеждането му.

Инспекцията с членове на ФИСА, организационния комитет и община Пловдив в последните няколко дни изглажда и най-малките подробности по провеждането на първенството.

Според Камерън Алън от ФИСА, въпреки че вторият гребен канал не е изграден, световното първенство ще бъде успешно. На това се надяват и Светла Оцетова, и Иван Попов, които разкриха и някои тайни, които за първи път ще се случат на това световно – експериментално намаляване на състезателните коридори от 12,5 на 12 метра. Това ще стане само за една тренировка, за да се вземе мнението на едни от най-добрите в гребането – Австралия и Нова Зеландия, чиято обективна оценка е важна за организирането на първенства на различни места, където няма възможност за по- голяма широчина на коридорите.

За първи път ще се използва и така нареченото автоматично стартово устройство, с чиято помощ всички лодки се захващат и стоят на една линия. Финалната линия пък ще представлява линия от въздушни мехурчета, с което състезателите по-лесно ще се ориентират, че са финиширали.

Участие на това световно първенство ще вземат и парасъстезатели. България ще се включи с 4 лодки.

"Натрупахме доста опит от организацията на първенствата до тук. Участие ще вземат едни от най-добрите в света – световни и олимпийски шампиони, които не се виждат всеки ден“, заяви Иван Попов от организационния комитет.

"Очакванията са около 10 милиона долара приходи да влязат в икономиката на града домакин при провеждането на подобно първенство“, сподели заместник-кметът Георги Титюков. "Получихме много добри отзиви от проведеното световно по кану-каяк“, допълни той и уточни, че това е добра реклама за Пловдив, тъй като няколко световни телевизии и БНТ ще предават първенството на живо. Специален дрон ще снима и ще дава директна картина от високо, осигурен е и лайв стрийм  за фейсбук потребителите.

След провеждането на световното първенство ще бъде организиран конгрес на ФИСА, на който се очаква да бъдат препотвърдени и да бъдат избрани нови членове. Официалното откриване ще бъде на 8 септември от 18,30 часа на Античния театър.
Още по темата: общо новини по темата: 40
11.02.2019
01.10.2018
17.09.2018
15.09.2018
14.09.2018
14.09.2018
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Дали Пловдив не беше домакин световно първенство по гребане за мъже и жени за първи път през 1989 година?
на 01.08.2018 г.
-1
 
 
10 милиона ще влезнат в хотелите на Гергов,кмета и Ветко.
-1
 
 
Десет милиона може да се засадят рози около колодрума та да има завършен вид...
+2
 
 
Казват ви че тези пари влизат в икономиката на Пловдив,а не в общината...къв стадион Пловдив,хотелиерите и ресторантьорите ли да са си дадат парите дето отборите ще спят и ядат там...или таксиджиите???
+1
 
 
Колко лодки дракон може да се купят с тези пари?
+1
 
 
Май всички са чели статията през пръсти или въобще не са я чели!? Човекът е казал: "Очакванията са около 10 милиона долара приходи да влязат в икономиката на града." Т.е. тези пари ще получи бизнесът в града под формата на плащане в хотели, ресторанти, магазини и т.н. Ама Ганьо знае само да мърмори и да не чете. Всяко едно такова събитие е безплатна реклама за града в целия свят, но важното е да се мрънка.
0
 
 
Направете стадион "Пловдив", за да може всяка седмица да има мероприятия там, а не както на Гребната - веднъж-два пъти в годината!!!
0
 
 
Как може да давате трибуна на подобни безумни изказвания за приходи от толкова некомерсиален спорт? По-скоро Пловдив и държавата ще налеят 10 милиона в подобно състезание.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: