ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски студенти оглавиха световна класация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:24 / 03.08.2018Коментари (1)5212
Пловдивската студентска музикална формация "Жарава" се завърна от участието си в най-престижния руски фестивал  "Петроджаз“, който се организира ежегодно в Санкт Петербург, Русия. Тазгодишният XIV Международен фестивал "Петроджаз", най-голямото международно събитие в света на джаз музиката, което събира повече от 200 музиканти от 10 страни и повече от 100 000 зрители се проведе от 27 до 29 юли.

Огромен успех! - така може да се обобщи представянето на студентска музикална формация "Жарава", която е представителна към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Съставът е от студенти, изучаващи специалност "Музика и Поп и джаз“ към Педагогическия факултет на ПУ. Техен художествен ръководител и ментор е прославеният български музикант Владимир Величков.

Още с пристигането си на 27-ми юли, "Жарава“ участваха в предаване на националната телевизия на Русия, а вечерта от 20 ч. изнесоха концерт на сцената на Островский площад в Санкт Петербург.

От сцената на "Петроджаз" прозвуча и едно голямо признание, направено от известния руски музикален деятел Владимир Николаевич, считан за капацитет № 1 в джаза, експерт на Русия, на 87г., който сравни музиката на Владимир Величков с тази на Дюк Елингтън . При огромен интерес и пред многохилядна екзалтирана публика, с перфектен звук и ефектна мултимедия, двата концерта на "Жарава“ в рамките на Петроджаз  бяха оценени като най-високо ниво. 

"Тази оценка е още по-ценна и поради факта, че музикалният пазар в Русия е изключително развит и мащабен, руснаците работят много добре и знаят как се правят нещата, при това без компромиси за качеството“, не крие радостта си Владо Величков.  Всички музикални експерти са на мнение, че "Жарава“ са гвоздеят на фестивала,  такава енергия и магическо съчетание на музика до сега не са чували и виждали. До месец след завръщането, "Жарава“ ще получат като подарък и видеото от двата концерта – чест, която домакините оказват специално на пловдивската група.

Съвсем наскоро "Жарава" от Пловдив оглави за втори път световната класация ТОП 40 за етномузика ETHNOCLOUD, базирана в Торонто, Канада.  Отново под №1 за месец юни,  "Жарава"  водеше в  престижната Класация,  която представлява над 90 000 артисти и групи от 151 държави по целия свят. Класирането се осъществява на база гледания и харесвания, като "Жарава“ бе под №1 в глобалната класация за втори път. Първият път, когато това се случи през септември 2017 г. , осемте български студенти и един ученик прославиха страната ни със свои интерпретации на две народни песни – "Миш Маш “ и "Калино, Калинче“. Веднага след големия успех, последва и поканата от организаторите на "Петроджаз“ за участие в Санкт Петербург.  

Пътуването на студентска музикална формация "Жарава“ се осъществи с финансовата подкрепа на Община Пловдив и ПУ "Паисий Хилендарски“. Ръководителят Владимир Величков поднесе на Губернатора на Санкт Петербург Георгий Сергеевич Полтавченко, поздравителен адрес, почетен плакет и албум на Пловдив от името на кмета на града, както и рекламни сувенири  на Пловдив – Европейска столица на културата – 2019.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Моите искренни поздравления на младежите!!! Надявам се, сега тук няма да "цъфне" някакъв болен мозък, който ще ги оплюе, като "предатели, пета колона..." и т.п. - все пак, Пловдив и Петербург са градове-побратими :):)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: