ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (24)
Интересно състезание се проведе в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:07 / 06.08.2018Коментари (0)2099
Вчера се проведе  осмото  издание на състезанието по триатлон за "Купа-Пловдив-Три-екстрийм-2018" от 9,30 ч. до 17,00 ч. на северната страна на "Гребен канал" Пловдив. Организатор беше Спортен клуб по триатлон "Три-екстрийм" Пловдив  със съдействието на Община Пловдив. Зам.-кметйт по въпросите на спорта Титюков и Дирекция спорт към Общината  с директор Зехтински ежегодно ни съдействат за провеждане на състезанието и развитието на Спортния ни клуб.Състезанието е част от общинския спортен календар и получава финансово подпомагане от Община Пловдив, съобщиха организаторите.

Състезанието  се проведе при отлични условия и организация на "Гребен канал Пловдив" по всички изисквания  и наредби на Министерство на спорта и физическата култура на Република България.За първа година се ползваше електронна система за отчитане на резултатите в трите фази на състезанието.Тя осигури точно и коректно отчитане и класиране на състезателите.Осигурени  бяха медицинско присъствие и линейка, спасители, охрана на трасето и др.

Състезанието беше отворено за всички граждани в общината и страната и се проведе без заплащане на такса  от тяхна страна. В последните две години и в сегашното издание се ползва само северната част на канала с цел безопасност на гражданите,разхождащи се  в парка.Проведе се масов старт и щафета за аматьори, който се радва на  голямо участие от граждани и деца от цяла България.

На състезанието присъства Председателят на Българска федерация по триатлон,който даде отлична оценка на организацията и провеждането му. В състезанието има международно участие.Имаше представители на Македония,Унгария и Сърбия. От две години състезание "Купа Пловдив-Три-екстрийм" се предхожда от състезание по плувен маратон на "Гребен канал" предишния ден, чийто съорганизатор е СК "Три-екстрийм".

 В състезанието участваха  138 участника, както активно практикуващи спорта триатлон,така и от граждани-аматьори. Участваха състезатели от девет клуба по триатлон към Българска федерация по триатлон. Проведоха се четири старта в пет възрастови групи над18г.; над.16г.; от до 12г. вкл,  и родени 2009г. и по-малки.В тазгодишното издание   имаше  участници от 5г. до 58г. възраст. Стартовете са  в олимпийската дистанция  1500м. плуване-40км. колоездене- 10км бягане., втори-750-20-5;  трети- 350-15-3;  четвърти100-5-1.

В  олимпийската дистанция  1500м. плуване-40км. колоездене- 10км бягане. победител стана  Иво Илиев от СК "Б.Доков" Плевен  –  който получи "Купа Пловдив-Три-екстрийм-2018".При жените  в тази дистанция най-добре се представи    Лиляна Бонева от СК "Три-екстрийм" Пловдив

На дистанция  750м.плуване – 20км.колоездене – 5км.бягане – първи стана Андрей Сръндев  от София.

При юношите и девойките   групата беше най-многобройна /27 участници/ в дистанция  /350-15-3/.Първи станаха Любомир Германов и Виктория Стойнова от СК"Шампион" Пазарджик.      

Във  възрастова група  10,11,13г. се състезаваха  24 момчета и момичета. Победители станаха Теодор Танев и София Петрова и двамата от СК"Триатлет" Баня.

При най-малките ,родени 2009 и  по-рано. – победители станаха Марио Брезовски от Македония и Стела Грънчарова от СК "Три-екстрийм" Пловдив.  

В щафетите участваха 15 отбора при много конкурентно състезаване. Победител стана отбора на СК "Палашеви" Пазарджик.А в масовия старт се включиха 32  деца и граждани.

Най-млад участник –   Николай Киров от София   -роден  2013г.

Най-възрастен участник – Валентин Колев  – род.1960г.

Клубове,участници в състезанието:

1.      "Три-екстрийм" – Пловдив   

2.      СК" Д.Боков" – Плевен  

3.      СК "  Акулите" – Бургас

4.      СК  Бегач" София  

5.       СК"Далян" Русе

6.       СК"Палашеви" Пазарджик

7.      "Триатлет" Баня

8.      "Шампион" Пазарджик

9.      СК по триатлон-София

Индивидуални участници от  София,Асеновград,Пазарджик ,Плевен ,  Бургас,Варна ,Хасково и  др. Комендант : Боян  Александров- Председател на СК"Три-екстрийм".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Джовани подлуди китайците с красив победен гол в 96-ата минута
Юноша на Ботев с контузия, връща се в игра следващия месец
Пловдивски шеф на БФС с посещение в Ирландия
Боев и Момчилова спечелиха титлите от турнир в Асеновград до 16 години
Локомотив Пловдив завърши с победа в градско дерби сезона в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: