ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Неприятно! "Гражданската" скочи с 50% и продължава да поскъпва!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:41 / 13.08.2018Коментари (8)10249
© Plovdiv24.bg
След няколко години на застой само в рамките на 12 месеца задължителната по закон застраховка за автомобила е скочила с 50 на сто, съобщава "Монитор“. Най-ощетени са собствениците на МПС-та с регистрация в големите градове и младите шофьори. Заради засилената конкуренция на пазара данните показваха друга реалност в периода 2011 до 2017 г., когато те се понижаваха. През тази година за пръв път има по-значително поскъпване на полиците - например при опитните шофьори е между 25% и 30%. С 50 на сто повече обаче, или 270 лева, ще платят за полицата собствениците на възраст под 25 години на най-масовите автомобили с до 1300 кубика обем на двигателя, а с 15 лева по-малко шофьор от по-малък град.

С 80 лева пада цената, ако собственикът на колата е на възраст 35 години. При по-мощните автомобили до 2000 кубика скокът в цените на задължителната застраховка е около 30 на сто. Така, ако сте шофьор над 25 години, в Пловдив ще платите 230 лева, а в Малко Търново - 205 лева. При колите с най-мощни двигатели картинката не е по-различна, ръстът е също 30 на сто за всички възрасти техни притежатели. В момента три са основните фактори, които влияят на цената на "Гражданска отговорност".

На първо място е възрастта на водача, следвана от обема на двигателя на колата и мястото на регистрация и годините на возилото, като при промяна на всяка от тях се мени и цената - по-голям мотор и по-стар автомобил я повишават. В стойността на застраховката са включени задължителните 11,50 лева, които застрахователните компании внасят в Гаранционния фонд, стойността на стикера за валидност, който се лепи на возилото и 2 на сто данък върху застрахователната премия. Застраховката (която е сред малкото, която правим за другите, а не за себе си) ще продължи да поскъпва и напред във времето.

Такъв сигнал беше даден и от доклад на Комисията за финансов надзор. В него се посочва, че техническият резултат от застраховката "Гражданска отговорност" за миналата година е отрицателен. По-лесно казано платените от водачите им премии не покриват разходите на застрахователните компании по обслужване на дейността. Средна цена от малко над 200 лв. за "Гражданска отговорност" е недостатъчна при ежегодно увеличаващите се разходи за обезщетения за миналата година. Остава водачите да чакат въвеждането на системата "бонус-малус“, която се забавя за пореден път, но ще въведе по-справедливо определяне на цената.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Как да я пуснат тази бонус система като те не могат да я определят а всичко е толкова просто Правят застраховките на човек не на автомобил от 18 до 25 години еди каква цена от 25 до 35 друга и така нататък и въпроса е решен имам глоби плащам повече нямам по малко аз си отговарям със застраховката а не на автомобила защо на 3000 куб да се плаща повече от 1200 куб след като ограниченията в България са еднакви за всички. И когато някой ти поиска колата да отиде до някъде ще го попиташ има ли застраховка а не той да пита колата има ли и ако направи бела той си носи отговорност не аз че колата била на мое име и следващата година аз да плащам по скъпо . И все пак това е гражданска застраховка ,а гражданин за мен е човек не автомобил.
+1
 
 
Защо Гражданската отговорност се влияе от населеното място? Значи на село са повече Граждански отговорни от гражданите и с опита като шофьор в малкия град не представляват голяма опасност на магистралата, по извънградските пътища, да не говорим за градско движение в София, Пловдив, Варна... Всичко е толкова сбъркано, че вече се чудя дали пък аз не съм малоумната?!
+2
 
 
Едни правят катастрофи с щети по всичко по 100 000, другите плащат. Социализъм, какво да се прави.
+2
 
 
Няма да е лошо да вдигнат и данъците на старите автомобили...Не е нормално да плащаш луди пари за данъци на нов автомобил, а за кола на 20 години данъкът да е 60лв. След десетата година на автомобила да започне, за всяка следваща, да се покачва данъкът с поне 20%.
+4
 
 
Стига сте се пенили под форуми и новини ами идете при шефа си и поискайте повишение на заплатата! Цените трябва да се качват ако искате да имате европейски заплати! Трябва да скъсате с манталитета "работя колкто да не заспя защото ми плащат колкото да не умра"
-3
 
 
Тези нямат наяждане! И 2000лв. да стане пак ще си измислят причини за още лапачка!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: