ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Валери Симеонов затвори "Какаовия Плаж" и "Хедон"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:56 / 13.08.2018Коментари (3)5751
© Burgas24.bg
Култовият "Какао Бийч“ в Слънчев бряг и бар "Хедон“ край Созопол са затворени за неопределен период от време, предаде репортер на Burgas24.bg. Това съобщи току-що вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, който в момента сава извънреден брифинг, заедно с директора на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров.

Причината е, че двете култови заведения многократно са нарушавали издадените предписания на РЗИ.

"Всички почиващи по населените места имат право да водят здравословен начин на живот и право на почивки. В тази връзка продължаваме да действаме. В началото на сезона извършихме една показна проверка на основните нарушители – заведенията в Слънчев бряг и други населени места, за да покажем, че тази година също ще се спазва законът и ще се предприемат действия в тази посока“, започна изказването си Валери Симеонов.

"Въпреки тази демонстративна проверка и направените предписания, оказа се, че някои субекти и търговски и бизнес обекти продължават да газят закона, смятайки, че той не се отнася за тях. Това наложи допълнителни проверки и се стигна до първите два случая в новата история на България на преустановяване експлоатацията на обекти. Затваряме тези обекти, поради неспазване изискванията на Закона за защита от шума в околната среда“, подчерта вицепремиерът.

"Вече четвърти ден "Какаовият плаж“ в Слънчев бряг и заведението "Хедон“ на плаж "Каваците“, южно от Созопол, са затворени. Четвърти ден. Не става дума за някаква вендета, в каквато бях упрекван, чисто и просто към тези заведения е приложена крайната мярка, заложена от закона, тъй като те неколкократно са нарушили предписанията на РЗИ и продължават с озвучаването на открити площи. И двете заведения са проверени още на 8-и юни, като са констатирани нарушения. Направени са предписания за отстраняване на закононарупенията и още на 11-и юни са издадени съответните заповеди. Независимо от това, при извършена проверка на 5-и август, по многобройни сигнали, и на двете места са установени мероприятия – концерти с по няколко хиляди човека. Разпоредено е спирането на звука, и на двете места е отказано. Връчено им е писмено предписание, въпреки това, те са продължили. Това доведе до необходимостта от издаване на заповеди за прекратяване експлоатацията на тези два обекта“, обяви Симеонов.

Целия брифинг може да гледате в нашето видео!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
На 8-и на Пачо на роженният ден Како си работеше, какъв 5-ти говори тоя смотаняк, и в интерес на истината като си тръгвах към 5 партито беше в разгара си, а на 100 метра от Какао не се чуваше нищо. Само ПР си прави тоя, иначе никой няма да му чуе името за нещо друго, което да е свършил и да е полезно.
Aнонимен
на 13.08.2018 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: