ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Столипиново" и социалните помощи в Германия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:37 / 13.08.2018Коментари (10)12938
©
Разгорещен дебат за детските надбавки се води в Германия - в страната 268 336 родители от държави от ЕС получават финансова помощ за отглеждането на децата си, предава немското издание "Билд". Тази практика е съвсем легална, тъй като право на детски надбавки в Германия имат хората, които работят или имат постоянен адрес в страната.

"Със своите 50 000 жители гетото "Столипиново" в Пловдив е най-големият ромски квартал в Европа. Хората живеят там затънали в боклуци,а безработицата е над 90%", пише немското издание. 

"В Пловдив живеем сред боклуците, децата са болни, а управата ни е оставила. Естествено, че всички искаме да отидем в Германия", разказва 40-годишният Рамзи А. пред "Билд".

Жителите на "Столипиново" дори наричат част от квартала "Дортмунд", защото хиляди роми оттук са заминали в немския град, за да намерят работа там или поне да получават детски надбавки и социални помощи.

В България детските надбавки за едно дете месечно са 20 евро, в Германия се взимат 194 евро за първите две деца, 200 евро за третото и 225 евро за четвъртото дете. "Просто искам да отида в Германия. Там ще получаваме много пари за децата ни", разказва 39-годишният Сегед от "Столипиново" - баща на шест деца. Ако семейството се регистрира в Германия, ще получава 1263 евро детски надбавки.

В квартала  "Нордщад", Дортмунд живеят 55 000 души. Над 45% от тях са чужденци, а много от тях са и мигранти. Именно "Нордщадт" е желаната дестинация на много от ромите в "Столипиново". 

Тук живее със семейството си живее и  20-годишният Рики. Преди осем години той идва от Пловдив до Дортмунд с родителите си и брат си и сестра си (3, 12), които сега получават социални помощи. Семейството получава социални добавки на стойност 1 500 евро. 

Рики  работил като готвач  две години, а сега е безработен като баща си Васил - 39-годишен. Рики все още е доволен: "Семейство с три или четири деца получава почти 800 евро, апартаментът ни също се плаща, получаваме и обезщетение за безработица. Ето защо Германия е най-добрата страна за мен."

Главният комисар Детлиф Рат познава "Нордщадт" добре. "Проблемът е, че дори не знаем кой е тук. Много от тях се регистрират тук само за да кандидатстват за детски надбавки. И после отново изчезват", разказва Рат








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Приматите ги кефи, че им дават пари без да работят и само имат стимул да правят още деца, които и те после да не работят и така нататък... обаче дали германските социални следят за какво се харчат парите?? Сигурно ще им стане лошо, като видят манго с мерджана, а децата просят, нищо, че примитивния им баща взема 2000 евро на месец социални... абе трябва да измислят вече някакви тактически ядрени с ограничен периметър на действие или някакви вакуумни бомби, май ще е най-добре- просто до остане едно стъклено топче от Столипиново и другите тем подобни.
0
 
 
Циганската логика : "отиваме там, защото там ни дават по-големи помощи"...Това да се стремят да се образоват поне малко, с цел да си намерят някаква що-годе добра работа изобщо не им влиза в сметките. Защо политиците отказват да приемат истината за това какви са циганите ?
0
 
 
Решението не е да ги изпратим там, защото в един момент и там ще пренаселят района и ще ги изгонят. Единственото решение е да се вземе една ножица и да започнат да се режат топки.
0
 
 
Взимат социалните помощи от Германия, а живеят в Пловдив и карат мерцедеси с немски регистрациии.
+2
 
 
Няма ли някой да спонсорира 1000 рейса да помогнем на хората.
+2
 
 
Ох, как и ние желаем тези 50 000 от Столипиново да отидат там с еднопосочни билети. Пък да вземат със себе си и онези от Шекера, от Аджисана и каквито ги има още.
на 14.08.2018 г.
0
 
 
Слава богу,че е така и дай боже во веки да пребъде тази практика,сега в Германия а скоро и другаде. И господа роми истина е това,така е там няма лъжа отивайте,чакат ви!
0
 
 
Гнусни човеко подобни хлебарки върнете си българските паспорти и отиваите на маина си раина-1 вие сте асоциална група от примати.2 всяка простотия извърпена от вашата прослоика е озаглавена българин направи .....,не не сте българи вие вие не сте покрили културното ниво да се наричате така,а щом германците толкова ви обичат да ви признават за техни граждни или да ви връщат обратно в маика индия
0
 
 
прав ви път и не се връщайте...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: