ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Иван Петков обяви каква е целта пред Марица през новия сезон
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:56 / 15.08.2018Коментари (1)3087
© Plovdiv24.bg
Старши треньорът на Марица (Пловдив) и селекционер на женския национален отбор по волейбол Иван Петков даде своето мнение пред сайта на жълто-сините за предстоящия сезон за клуба и националния отбор.

Петков присъства вчера на първата тренировка на отбора за новия сезон, а следобед отпътува за София, където продължава подготовката на националките за предстоящото Световно първенство по волейбол за жени в Япония, което започва в края на септември.

– Господин Петков, Марица започва подготовка за новия сезон. Какви са очакванията?

– При нас очакванията са едни и същи винаги. Последните години целта е винаги да гоним титла и купа. Тази година имаме привилегията да участваме директно в групите на Шампионска лига. Това за нас е едно признание, едно стъпало по-нагоре от това, което направихме миналата година.

– С какъв състав стартирате и как върви селекцията?

– Доста по-ограничени сме като ресурс. Някои от състезателките са ангажирани с националните отбори, някои ни напуснаха. Селекцията е отворен процес на този етап. Имаме няколко набелязани волейболистки, когато се разберем със състезателките ще ги обявим официално.

– Как ще протече подготовката на отбора?

– Като всяка година подготовката ще протече основно в Пловдив, доволни сме от базата. Ще участваме на няколко международни турнира, има залегнали дати в нашата програма, трябва да решим точно къде да отидем да играем.

– Отново предизвикателството Шампионска лига, този път директно в групите!

– Това е едно признание за нашия отбор, за работата, която вършим, признание, което има своята тежест има своята отговорност към отбора, към нашите привърженици. Отборът трябва да бъде адекватен към нивото, което се стремим. Предизвикателство, което ни зарежда с по-голям оптимизъм и желание за работа.

– Трудно ли се съчетава длъжността национален селекционер и старши треньор на Марица?

– Да, не мога да кажа, че е лесно. Да бъдеш национален селекционер е едно признание, което аз лично го приемам наистина като ангажимент, признание от работата, която сме свършили. Да дадеш наистина нещата, към които си се усъвършенствал на този етап, за да можеш да бъдеш полезен на своята родина.

– Постигнахме страхотни успехи с националния отбор – класиране във Волейболната Лига на нациите, а след това спечелихте и Златната Европейска лига?

– Когато печелиш, винаги емоциите са позитивни. Отборът изживя страхотни моменти и в двата турнира, моменти, които за целия колектив бяха доста силни. Участието ни в във Волейболната Лига на нациите за следващата година първо беше наша цел и второ беше едно доказателство за нивото, което трябва да имаме и че това, което правим е на правилния път.

– Как ще оцените представянето на отбора, защото един треньор винаги гледа малко по-различно?

– Аз лично като треньор знам, че този отбор е в самото си начало като развитие. Основата, която поставихме е добра, но ангажираща, задължаваща за бъдещето. Вече трябва доста да се ангажираме като поведение, като стил на игра, да усъвършенстваме това, което имаме като идеи за волейбол ние като треньорски състав, но най-важното е наистина целият колектив да се развива по един позитивен начин, което доведе до едно добро представяне и ниво, което трябва да има българският национален отбор за бъдеще.

– Предстои Ви и най-голямото предизвикателство с националния отбор участие на Световното първенство по волейбол. Възможно ли е влизане в топ 8?

– Нека да се концентрираме мач за мач, колкото и тривиално да звучи. Трябва да се концентрираме в нашето представяне в отделните мачове. Ако успеем да настроим отбора да играе по подобаващ и правилен начин срещу конкретните съперници и да дойдат позитивни резултати, несъмнено ще има и добро класиране.
Още по темата: общо новини по темата: 270
21.05.2019
07.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
18.04.2019
18.04.2019
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Я кажи защо сега върна жена ти в отбора, а миналата година в най-важния и труден момент, когато играехте в групите на ШЛ, я изпрати в Индонезия?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица на полуфинал, шампионската титла е все по-близо
Медали за всички, много усмивки и емоции в мемориалния турнир "Николай Диманов"
Походът на Марица към 10-а поредна шампионска титла започва от морето
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: