ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Осъдиха 15-годишна за незаконен аборт! Била изнасилена от брат си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 18.08.2018Коментари (1)4374
©
15-годишната Фика от остров Суматра, Индонезия ражда през нощта. Сама. В собствената си стая. Бебето излиза живо. Момичето изрязало само пъпната връв и повдигнало детето. То не проплакало повече.

Фика увила трупа на новороденото с покривката на масата и го скрила под леглото си. Казала на своя адвокат. По изгрев, заровила бебето в плитък гроб, изкопан до палма, в близост до дома ѝ.

Детето е открито през май от фермер, а това довело до ареста на Фика. От там нататък историята се превръща във филм на ужасите, който шокира цяла Индонезия.

Когато трупът на бебето е открит в шумата, съседите заподозрели, че то може би е на 15-годишното момиче. Фика забременяла след като била системно изнасилвана от собствения си брат. Момчето е на 17 и е осъдено на две години затвор за сексуално насилие над малолетна.

Съдбата на Фика обаче е друга – момичето е осъдено на шест месеца затвор за нелегален аборт, който е незаконен в Индонезия.

Аборт се позволява единствено при особени случаи, като например изнасилване и то само ако се направи в първите 40 дни. Данните от аутопсията разкриват, че Фика е била в седмия месец, когато ражда детето си.

Заради големият отзвук от случая, момичето е преместено от затвора в Център за закрила на детето, докато върховния съд разглежда обжалването на присъдата. Очаква се решението да излезе до края на този месец.

Брат и прави пълни самопризнания пред полицията. В показанията си той твърди, че е изнасилил сестра си 9 пъти от септември миналата година, а освен това я е пребивал. Властите, обаче, изпитват известни затруднения да видят Фика като жертва. 

Вместо това прокуратурата полага огромни усилия в това да заведе дело срещу незаконния аборт на момичето.

"Смятат, че ако тя не е докладвала на властите, значи не е жертва", споделят от правозащитна организация в страната.

А някои от гражданите на Джамби, една от провинциите в Индонезия, твърдят, че Фика дори не е била насилвана. 

Според учителя по етика на Фика, дори в началото момичето да е било принуждавано, впоследствие това започнало да ѝ харесва.

Очаквано, зловещата история на Фика, не е единствена. Според активисти само за тази година в Джамби има 5 случая на "кръвосмешение".

Някои обвиняват пропуските в образователната система. Сексуалното образование не е задължителен елемент в училищните програми на Индонезия. Докато 40% от училищата в Джамби все пак имат известна форма на сексуално образование, то останалите образователни институции в Индонезия не могат да се похвалят със същото, защото там такова напълно липсва.

Братът на Фика гледал порнографски филми на телефона в... ислямско училище. Момчето споделило пред полицията, че именно те го подтикнали да започне да насилва сестра си. 17-годишния брат на Фика не знаел, че може да забремени сестра си. Според него това можело да се случи, само ако прави секс с приятелката си.

В училището, от друга страна, нямали представа, че Фика е бременна. Момичето носело дълги и широки дрехи. Мислили си, че просто е напълняла.

След като новините стигнали до образователната институция, учителите предприели мерки, конфискували мобилни телефони и изтрили всякакво порнографско съдържание от тях.

Вече има забрана и за смартфони в класните стаи. Въпреки това обаче учителите нямат никакво намерение да въведат сексуално здраве като предмет. Вместо това предпочитат да се обръщат към исляма – основната изповядвана религия в старната.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Религията за съжаление няма нищо общо със сексуалното здраве... Горките момичета... :(
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Женски футбол
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: