ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте как наказаха подивелите роми, които искаха да убият полицаи край Пловдив
Автор: Васил Динев 17:09 / 21.08.2018Коментари (14)81838
© Plovdiv24.bg
Архив
Днес по бързо производство на Районна прокуратура-Пловдив са осъдени четирима мъже, които правиха поразии в Шишманци:

-   В.Д., на 39 г., е осъден за извършени три престъпления – за това, че причинил на 18.08.2018 г., в с. Шишманци, обл. Пловдив, леки телесни повреди на двама полицейски служители при ОД на МВР-Пловдив, при изпълнение на службата им – престъпление по чл. 131 ал. 2 т.4 във вр. ал. 1 т.4 пр. 3 във вр.чл.130 ал. 2 от Наказателния кодекс,

-  за това, че на същата дата, в с. Шишманци, обл. Пловдив, е повредил противозаконно чужда движима вещ – служебен лек автомобил “КИА“, като причинената щета е на стойност 7 126 лева – престъпление по чл. 216 ал. 1 от Наказателния кодекс,

- както и за това, че на 18.08.2018 г., на същото място, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещи двамата полицейски служители, които са изпълнявали задължение по опазване на обществения ред и се отличава с изключителен цинизъм и дързост, а също така е извършено при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 325 ал. 3 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.По споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив, на В.Д. е наложено наказание "лишаване от свобода“ за срок от една година и два месеца условно с изпитателен срок от три години, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от шест месеца.

- 18-годишният Д.Д. е осъден за това, че на 18.08.2018 г., в с. Шишманци,обл. Пловдив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещи двамата полицейски служители, които са изпълнявали задължение по опазване на обществения ред и се отличава с изключителен цинизъм и дързост, като деянието е извършено в съучастие с още две лица В.А. и Т.С.  – престъпление по чл. 325 ал. 3 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 във вр. чл.20 ал.2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. По споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив, на Д.Д. е наложено наказание "лишаване от свобода“ за срок от осем месеца условно с изпитателен срок от три години.

- 21-годишният В.А. е осъден за това, че на 18.08.2018 г., в с. Шишманци, обл. Пловдив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещи двамата полицейски служители, които са изпълнявали задължение по опазване на обществения ред и се отличава с изключителен цинизъм и дързост, като деянието е извършено в съучастие с още две лица Д.Д. и Т.С.  – престъпление по чл. 325 ал. 3 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 във вр. чл.20 ал.2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс. По споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив, на В.А. е наложено наказание "лишаване от свобода“ за срок от осем месеца условно с изпитателен срок от три години.

-  21-годишният Т.С. е осъден за това, че на 18.08.2018 г., в с. Шишманци, обл. Пловдив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещи двамата полицейски служители, които са изпълнявали задължение по опазване на обществения ред и се отличава с изключителен цинизъм и дързост, като деянието е извършено в съучастие с още две лица Д.Д. и В.А.  – престъпление по чл. 325 ал. 3 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 във вр. чл.20 ал.2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс. По споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив, на Т.С. е наложено наказание "лишаване от свобода“ за срок от осем месеца условно с изпитателен срок от три години.

По делото е установено, че на 18 август 2018 г., в с. Шишманци, обл. Пловдив, двама полицейски служители при ОД на МВР-Пловдив, спрели за проверка Д.Д., който управлявал лек автомобил. Той бил неправоспособен водач, заради което били свалени регистрационните табели на автомобила му. По-късно Д.Д. и негови познати започнали да искат обяснения от полицейските служители за съставения Акт за установяване на административно нарушение, по повод свалените регистрационни табели. Четиримата подсъдими проявили агресия спрямо полицейските служители, като викали, обиждали и се заканвали. По делото е установено, че В.Д., с управляван от него лек автомобил, потеглили след полицейския автомобил и го блъснал. Вследствие на това двамата полицейски служители получили телесни увреждания и били нанесени щети по автомобила.

Споразумението е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Какви са тези условни присъди?Що за съд е това,когато след като си нападнал полицаи,нанесъл си им телесни повреди и си причинил повреда на автомобила им.Явно,че в България "Правосъдието"е "Кривосъдие"Жалко за дисциплинираните и възпитани граждани!!!Много жалко!!!.....
на 22.08.2018 г.
+6
 
 
Браво. Ясно е защо не ги барат , за да не стигне масови безредици. Според мен подстрекателите трябва да гният в затвора и да ги депортират в Турция или САЩ там да правят безчинства да видите , колко бързо ще се окопитят. Но Циганите напоследък са станали голяма напаст , която ако не се ликвидира своевременно , ще има доста проблеми. Трябва нов закон - ЦИГАНКИТЕ ДА НЕ РАЖДАТ ПРЕДИ 25 годишна възраст и също така , ако не може да си позволи да отгледа едно дете ( а не деца ) да няма право на последващо. Ако нарушат да ги гонят в Сливенския затвор. Също така лично за мен трябва да се забрани просията - особено на обществени места. И ако се събират пари за нещо да става само по официален начин. Който проси да го тикат в затвора и може би този начин нещата по малко ще се нормализират...
+10
 
 
Ако това беше в Америка например тези щяха да гният в затвора с години, а можеха и да получат по някой куршум в задника от полицаите. А тук какво??? Затова си правят каквото си искат циганите в България!
+13
 
 
Поредното доказателство, че най-първото нещо което трябва да се реформира е съдебната система (и това трябваше да се направи през 1989г.). От там започват да ГНИЯТ нещата. А иначе, могат да ни залеят с разни параграфи и алинеи като извинение за некадърността си.
на 21.08.2018 г.
+12
 
 
Колко ли парички са гушнали тези съдии за да издадат тези смешни присъди. К'во значи споразумение, когато става въпрос за престъпление срещу държавен служител, още повече полицай!!!!! Ето за това хората нямат и не могат да имат доверие в " съдебната система". Прогизнали са от корупция!!! Защо някой не посегне така на полицай в америка или италия ????? Така ще е докато мафията ни управлява!!!!
+5
 
 
Браво на Районна прокуратура-Пловдив!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: