ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (28)
Грациите на Тракия в конкуренция с 200 гимнастички от 15 държави на "Царица Маргарита"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:54 / 30.08.2018Коментари (0)3721
©
200 състезателки от 15 държави ще участват в международния турнир по художествена гимнастика за приз "Царица Маргарита". 26-ото издание на престижната проява е на 1 и 2 септември в зали "Младост" в Двореца на културата и спорта във Варна. Организатор на турнира, който води началото си от 1992 година, е Анелия Атанасова.

Варненското състезание е само седмица преди световното първенство, домакин на което е София. На практика публиката в морската столица ще "загрее“ за предстоящите емоции от шампионата на планетата.

Надпреварата на грациите край морето е в две паралелни състезания. Първият турнир е по ФИГ (Международната федерация по гимнастика). В него ще видим изпълненията на артгимнастички от Азербайджан, Германия, Индия, Канада, Киргизстан, Норвегия, Румъния, Турция, Черна гора и България. Състезанието по ФИГ е индивидуално, в многобой и шампионат на уредите в две възрастови групи – девойки старша и жени.

В програмата ще видим и демонстративни изпълнения на турския национален ансамбъл. Любопитното е, че този отбор се води от нашата известна треньорка Камелия Дунавска, а в него играят българските момичета Емилия Радичева и Александра Митрович. Ансамбълът на Камелия е носител на сребърни медали от многобоя в Нанджин (Китай) на вторите младежки Олимпийски игри 2014.

С интерес ще наблюдаваме и съчетанията на 4 гимнастички, които от Варна заминават за участие на световното първенство. Това са Ноеми Пешел от Германия, Мегана Гундлапали от Индия, Йована Маркович от Черна гора и състезаващата се за Норвегия наша гимнастичка Анна Стоянова.

Момичетата на Германия в турнира на ФИГ ще бъдат водени от именитите руски треньорки Наталия Раскина и Юлия Раскина. Юлия е олимпийска вицешампионка от Сидни 2000.

Паралелно ще се проведе и клубен турнир. За него са заявили участие гимнастички от 9 български клуба - "Черноморец" (Бс), "Етър – Елит" (ВТ), "Импала" (Стара Загора), "Левски – Триадица", МИГ Гергана 90"  (Дч), "Олимпик" (Кюстендил), "Тракия" (Пд) и варненските "Чар – ДКС" и "Грация". Тук ще видим още 7 отбора от чужбина - от Чили, Палма де Майорка, Гърция, Центъра на Ирина Винер (Русия), Черна гора, Италия и Румъния.

Биляна Писова, Биляна Везирска, Мария Спасова и Лидия Василева, които ще представят школата на "Левски - Триадица“ в клубния турнир, са бронзови медалистки от европейското първенство за девойки Будапеща 2017. Те заедно с Галатея Герова,  Вая Драганова, Мария Спасова и Бояна Гелова бяха в състава на ансамбъла - девойки, който участва и на четири състезания от Световната купа.

Програмата в клубния турнир предвижда само шампионат на уредите, без класиране за многобой. Гимнастичките ще бъдат разделени в няколко възрастови групи според годината си на раждане. Участие в клубното състезание са заявили и 15 ансамбъла.
Още по темата: общо новини по темата: 82
04.12.2020
13.11.2020
11.09.2020
12.05.2020
14.03.2020
02.03.2020
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Насрочиха полуфинала за Купата на Аматьорската Лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: