ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Община Пловдив с важно съобщение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 31.08.2018Коментари (1)5593
©
Община Пловдив обявява сесия за набиране на проекти по Компонент 1 "Фестивали и значими събития“ от "Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от календара на културните събития на община Пловдив“ за следващата 2019 година.

Компонент 1 "Фестивали и значими събития“ обхваща организирането и провеждането на значими фестивали, биеналета, панаири на изкуствата, отделни в събития в различните видове изкуства, социализация на културно историческото наследство, неформално образование в сферата на културата, стимулиране на иновативни практики и експериментални форми и др. еквивалентни прояви, които се реализират на територията на Община Пловдив, предназначени са за местното население и допринасят за запазване на идентичността на града и утвърждаване на Пловдив като културна столица и творчески град. Подкрепените събития се индивидуализират в Календара на културните събития на града.

I. Кой може да кандидатства за финансиране:

1. Български и чуждестранни юридически лица с нестопанска цел и/или търговци; кооперации по Закона за кооперациите;

2. Юридически лица, създадени със закон или с акт на орган на изпълнителната или местната власт;

3. Пълнолетни физически лица, упражняващи свободна професия или занаятчийска дейност, вписани в Регистър БУЛСТАТ или аналогичен регистър в държавата, в която са установени.  

II. Не могат да кандидатстват за финансиране лица, които:

- са обявени в несъстоятелност или са в производство по несъстоятелност, а в случай, че кандидатът е чуждестранно лице – се намира в подобно положение, произтичащо от сходна процедура съгласно законодателството на държавата, в която е установен;

- се намират в ликвидация, а в случай, че кандидатът е чуждестранно лице – се намира в подобно положение, произтичащо от сходна процедура съгласно законодателството на държавата, в която е установен;

- не са изпълнили коректно проект по предоставено от Община Пловдив финансиране по настоящата Наредба за предходните три години.

-  За обстоятелствата по т.1 – т.3 кандидатите попълват декларация по образец – Приложение № 6. При установяване на обстоятелства по предходните точки, комисията не допуска кандидата до оценяване.

III. Не се финансират:

- Предложения за проекти, за които кандидатите са получили финансиране с общински средства по друга линия или от общинска фондация "Пловдив 2019“.

- Придобиване на авторски произведения в областта на изобразителното изкуство, музиката и литературата и др.;

- Честването на лични юбилеи, бенефиси и др. подобни;

- Предложения  за финансиране, организирането или участието в събития извън Община Пловдив. 

IV. Необходими документи за участие в конкурса:

1. Попълнена Апликационна форма и Бюджет в съответствие с Приложение №1 – в един екземпляр на хартиен носител и един екземпляр на електронен носител. Бюджетът се попълва задължително в Ексел и на електронния носител се записва работният файл;

2. Попълнени декларации по образец в съответствие с Приложение № 5, Приложение № 6, Приложение №13 и Приложение № 14 – в един екземпляр на хартиен носител;

3. Документ за собственост на обекта за провеждане на събитието или друг документ, доказващ съгласие на собственика за провеждане на събитието /ако е приложимо/ – в един екземпляр на хартиен носител. За събития, провеждани на открито, не се изисква представяне на документ.

4. Нотариално заверено пълномощно – в случай, че предложението за участие не се подава от законен представител на кандидата.

5. Документи /в оригинал или официално заверени, ведно с легализиран превод на български език/, удостоверяващи актуалното състояние на кандидата и/или данни относно публичните регистри, в които се съдържа подобна информация – за чуждестранни лица.

6. При подаване на документи по електронен път, всички изискуеми документи се попълват в един екземпляр.

7. По преценка на кандидатстващите за финансиране могат да бъдат представени допълнителни материали за дейността им, декларации за партньорство, подкрепителни писма, отзиви в медиите, рекламни материали и други данни, удостоверяващи обстоятелствата по предложението.

8. По преценка на комисиите по чл.6, ал.2 могат да бъдат изискани допълнителни сведения и доказателства, удостоверяващи попълнените в предложението и приложените документи данни.

V. Място и срок за подаване на документи

1. Документи се подават в деловодството на Община Пловдив, пл. "Ст. Стамболов“ № 1, ет.1,  в срок от 3 септември до 17.15 ч. на 1 октомври 2018г.

2. Документи се подават в запечатан плик с надпис "За участие в конкурс по Компонент 1 от "Наредба за финансиране на инициативи в сферата на културата“.

3. Върху плика трябва да бъде изписан кореспондент "Дирекция "Култура и културно наследство“ и точното наименование на кандидата.

4. Документи се подават и по електронен път на адрес: culture@plovdiv.bg,  подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо или физическо лице в срок до 17.15 ч. на 1 октомври 2018г. 

Подадените документи не подлежат на връщане. Формуляри за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Пловдив – раздел "Култура“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: