ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (19)
Безплатен снукър за деца и младежи в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:57 / 31.08.2018Коментари (0)2552
©
Българската федерация по снукър стартира втория сезон на кампанията "Избери Снукъра“, която ще се проведе в пет различни града в страната между 3 и 12 септември. Целта на проекта е да се популяризира снукъра като спорт и средство за превенция на рисково поведение на младите хора.

Кампанията стартира в Кюстендил (3-4 септември), след което продължава в Петрич (5-6 септември), София (7-8 септември), Враца (9-10 септември) и Пловдив (11-12 септември).

Във всеки един от изброените градове ще има инсталирана снукър маса на открито в центъра на града, където всеки ще може да се запише и да участва в тренировките и демонстрациите заедно с първия лицензиран треньор в България Братислав Кръстев.

Начинаещите ще получат базови умения и ще могат да практикуват спорта в местните клубове. Проектът се финансира от Министерството на спорта по национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10А от Закона за хазарта.

Всички участници в програмата ще имат възможност да получат един от 20-те билета за демонстративните двубои между легендите в снукъра Джон Хигинс и Марк Уилямс, които ше повторят епичния финал от Световното първенство по снукър в София и Пловдив на 20 и 21 ноември тази година.  

По време на "Избери Снукъра 2“ ще бъде създаден "Снукър на колела“, който ще позволи на младежите да надникнат в снукър клубовете по един нетрадиционен и атрактивен начин.

Кампанията ще приключи с "Уикенд на отворените врати“ в снукър клубовете, членове на българска снукър федерация. Младежите ще получат възможност безплатно да играят на масите, да участват в турнир за аматьори и да се запознаят с местните турнири и график на тренировките. Целта на дейността е трайно мотивиране и ангажиране на младежите в спортни дейности. 

Тази година кампанията е насочена и към деца в неравностойно положение. Според специалистите участието в спортни дейности, особено такива неизискващи интензивно физическо натоварване, ще окаже благотворен ефект върху поведението, социализацията и психичното състояние на включените участници.

Спортът и в частност снукърът имат способността да насърчават социалното приобщаване и да изграждат по-силни, по-безопасни и по-сплотени общности, с което елиминира едни от най-честите фактори, водещи до рисково поведение на младежите, а именно желание за вписване в определена среда от страх да не изпаднат в социална изолация.
Още по темата: общо новини по темата: 52
08.03.2024
11.12.2023
04.12.2023
24.10.2023
25.11.2022
23.11.2022
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Черно море зарадва цяла детска градина преди да отпътува за Пловдив
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Петъчен футболен маратон - три мача в Първа лига днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: