ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (18)
Олимпийски величия и над 900 гребци идват в Пловдив за Световното
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:09 / 31.08.2018Коментари (0)6240
©
Повече от 900 състезатели от 62 страни ще вземат участие в Световното първенство по гребане за мъже и жени, което ще се проведе от 9 до 16 септември в Пловдив, съобщава сайтът на Международната федерация (FISA). Те ще си разпределят отличията в 14 олимпийски, 6 неолимпийски и 9 дисциплини за хора с увреждания.

Шампионатът ще бъде кулминацията на бурния сезон в мъжкия скиф, през който двукратният олимпийски шампион Махе Драйсдейл (Нова Зеландия) беше победен от сънародника си Роби Менсън, който пристига в Пловдив като фаворит. Той обаче ще има сериозна конкуренция в лицето на набиращия скорост Оливер Зейдлер от Германия, който се пребори за място на първенството със световния шампион за мъже до 23 години от 2016 г. Тим Оле Наске.

В женския скиф Жанин Гмелен от Швейцария доминираше събитията през сезона и изглежда като абсолютен фаворит. Основни нейни конкурентки ще са Санита Пуспър от Ирландия и австрийската Магдалена Лобних.

На двойка без рулеви при мъжете участие са заявили представители на 25 държави, като сезонът до момента показва изравнени сили. Отделните състезания бяха спечелени от олимпийските шампиони от Хърватия – братята Валент и Мартин Синкович, Том Мъри и Майкъл Брейк от Нова Зеландия и Якоб Поразжил и Лукаш Хелезич от Чехия. Резултатите на братята Онфроа от Франция също показват възможност за атака на титлата.

При дамите на двойка без рулеви с най-сериозна заявка за златен медал са Кери Гоулър и Грейс Прендъргаст от Нова Зеландия, които обаче ще трябва да се справят с конкуренцията на канадките Кайли Филмър и Хилъри Джансенс, американките Виктория Опиц и Джана Дуън и европейските шампиони Дениса Тилвеску и Мадалина Береш от Румъния.

Олимпийската шампионка от 1996 г. и 2000 г. Екатерина Карстен ще се състезава в четворка скул в екипажа на Беларус. В интервю за "Ройтерс“ тя заявява, че целта й е да остане в гребането за Олимпийските игри в Токио през 2020 г., което ще бъде нейно осмо участие на Олимпиада. В Пловдив голямата конкурентка на нашата Румяна Нейкова ще бъде на 46 години.

"Би било прекрасно да завърша кариерата си с медал от Олимпийски игри. Това би било супер, перфектният край на кариерата ми. Но все още не знам. Важното е да остана здрава в следващите две години. Засега не се чувствам уморена, въпреки възрастта. Резултатите ми през тази година не са най-добрите, но се приближават до тях. В добра форма съм", коментира Карстен, която има и шест световни титли в кариерата си.

След като не успя да си извоюва място в мъжкия скиф, актуалният олимпийски шампион в дисциплината Махе Драйсдейл от Нова Зеландия ще гребе на четворка скул.

С най-голям отбор в Пловдив пристига САЩ. 27 американски лодки са подали заявка за участие, включително 7 в дисциплините за хора с увреждания. Парагребците ще се състезават за втора година в класическата дистанция от 2000 м.
Още по темата: общо новини по темата: 40
11.02.2019
01.10.2018
17.09.2018
15.09.2018
14.09.2018
14.09.2018
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Капитанът на младежите, който накара Пловдив да се гордее
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: