ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (28)
Тежко начало за новата двойка скул на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:13 / 09.09.2018Коментари (0)3623
©
Новата двойка скул на България – Кристиан Василев и Борис Йотов, стартира плахо на световното първенство по гребане за мъже и жени, което се провежда в Пловдив. Това бяха първите думи на треньора им Петко Аргиров, след като възпитаниците му се наредиха 4-и в серията си и не успяха да се класират директно за полуфиналите на дисциплината си. Кристиан и Борис обаче ще имат още един шанс да намерят място сред най-добрите 12 лодки – чрез репешажите в сряда.

"Първо трябва да отбележим, че двойката е нова и това беше изобщо първият истински тест за момчетата. Иначе  - в името на по-доброто бъдеще, трябва да даваме реална оценка - много слаб старт и лоши първи 500 м. След това свалиха още от скоростта на вторите 500 м и с това изпуснаха гонката. Не може да се излезеш от групата и след това да разчиташ само на финален спринт, за да победиш. Трябва да си сред водещите и в последните метри да извадиш максимума от себе си и с помощта на публиката на финала, да извадиш серията. Трябва да си близо до другите, за да се измъкнеш в последните метри. Все пак обаче те нямат стартове до сега като двойка, все още сами за себе си се опознават кой колко ще издържи и как ще се случат нещата. Но ако не можем да подобрим времената, значи нещо и в подготовката ни куца", заяви треньорът Петко Аргиров.

Наставникът обаче смята, че той и момчетата имат време, за да променят някои неща до репешажите след два дни, когато двойката ще има втори шанс да си спечели място на полуфиналите.

"Не е страшно, че в този старт не ни се получиха нещата. Ще си направим правилните изводи и ще се пробваме в репешажа за нещо повече. Там вече всяка грешка се наказва и ще е фатална. Ще трябва да направим корекции в начина на преминаването на дистанцията. Няма как да съм доволен от днешния старт. Предполагах, че в най-лошия случай ще сме 3-и, а ние финиширахме 4-и. Времето им по дистанцията е много слабо. Ще трябва да се промени това. Просто трябва да не пробват, а да седнат в лодката и да карат. Трябва да са на макс", допълни Аргиров.

Кристиан и Борис също не бяха доволни от това, което направиха днес.

"Беше тежко, трудно. Не знаем все още къде сбъркахме. Със сигурност обаче имаше грешки. Предстои да направим сериозен анализ с треньорите. Имаме два дни да изясним всичко и да решим как ще проведем следващата гонка. Защото репешажът ще е много важен. Надявам се нещата да ни се получат", заяви Василев минути след серията.

Другите ни две лодки, стартирали днес, също ще гребат на репешажи. Лазар Пенев на скиф лека категория завърши 3-и в серията си с време 7:25,79 мин., а двойката без кърмчия Станимир Халаджов и Рангел Кацарски записа 7:10,67 мин. и остана на крачка от директно класиране на ¼-финалите, финиширайки на 5-ата позиция в гонката си.

Рекордите на гребния канал в Пловдив започнаха да валят още от първия ден на световното първенство по гребане. В четвъртата серия от сутрешната сесия, в която се състезаваше и българинът Лазар Пенев, падна първото върхово постижение в света – на скиф лека категория. Германецът Джейсън Осборн се присъедини към все по-голямата група на състезатели и треньори, за които българското съоръжение е най-любимото им от всички по света. Той финишира за 6:41,03 мин. и вече държи световния рекорд на скиф лека категория.        

Световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив стартира сутринта на 9 септември и ще продължи до 16 септември.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Манол Георгиев: Изпуснахме уникален шанс да бием Спартак, те изравниха след карамбол
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: