ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка: Случка в градския транспорт ме разтърси, не бях на себе си
Автор: Васил Динев 09:06 / 10.09.2018Коментари (13)26287
© Plovdiv24.bg
Архив
Пловдивчанка изказа възмущението си пред Plovdiv24.bg от случка в градския транспорт на Пловдив. Ето нейния разказ:

Здравейте, искам да споделя за една неприятна случка, която ми се случи на 07.09.2018 в автобус N-1 от градския транспорт. Качих се в автобуса заедно с моя колежка, както правя почти всеки ден на връщане от работа, от първа спирка на бул. Карловско шосе срещу Мебелор, в посока към града, в 16.20 ч. Когато кондукторката дойде да ме таксува, подадох и 1 лв на по-дребни монети (50, 2х20 и последните 10 бяха от няколко монети от 5,2 и 1 ст.), при което тя се ядоса, каза ми, че не иска да приеме жълтите стотинки и отказа да ме таксува. Поразрових се в дамската си чанта, открих вътре монета от 2 лв, при което извиках кондукторката, подадох и монетата и казах да ме таксува. Вместо да го направи, тя (кондукторката) се развика, каза ми, че съм имала, ама съм се правила на ударена, че тя не е просякиня да приема жълти стотинки и продължи да ме ругае в продължение на няколко минути. Останах шокирана, като дори не мога да си спомня точните обидни думи използвани срещу мен, едно от нещата с които ме нарече беше "джофра", каза ми също да съм и благодарна, че не ме е изхвърлила от автобуса.

Ползвам градския транспорт почти всеки ден от близо две години след като се върнах на работа след майчинство, и до сега не съм имала проблеми с кондуктори или шофьори. Най-малко съм очаквала подобен проблем заради използването на по-дребни монети, които са напълно законни и общоприети разплащателни средства в Република България. Аз не съм конфликтна личност и ако въпросната кондукторка просто ме беше помолила, щях да си потърся по едри монети без да правя проблем. Вместо това получих грозен скандал пред колежката ми и останалите пътници в автобуса, и може би вместо да изтърпя мълчаливо ругатните, трябваше да сляза на нейното ниво и да я хвана за косата. Но като интелигентен млад човек, за какъвто се имам, не го направих. Грозната случка ме разстрои много и цялата вечер не бях на себе си, не можах и да спя през изминалата нощ.

Във вашата медия редовно четем за подобни изпълнения в градския транспорт, но до сега не ми се беше случвало лично на мен. Питам се такива неща ли трябва да се случват в нашето общество, с какво заслужих подобно отношение, след като аз с никой не се държа по този начин? Питам се също, до кога ще търпим подобно отношение от хора, които получават заплата за услугата, която ни предоставят? Знам, че не им е лесно на тях, работещите тази професия на кондуктор, но аз нямам никаква вина за техните проблеми, за да получавам подобно отношение. За това в момента обмислям да потърся отговорност по съдебен път от въпросната жена за преживяния от мен тормоз и обиди. Не трябва подобни случки да бъдат подминавани с безразличие, за да не се случват толкова често в нашето общество.

С уважение, Василка Кръстева.


Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За жалост това се случва често в градския транспорт в Пловдив, преди доста време контрольор хвърли монети на пода на автобуса, това е обида за България.
0
 
 
Ей много смели и добродушни излезнахте всички.Обзалагам се,че утре на въпросната госпожа Кръстева ако друг кондуктор любезно и върне (както и на "отворкото" sonyo),ресто от един лев на жълти стотинки,те ще са първите мрънкачи в Пловдив 24,а останалите пак ще ги подкрепят,но от "другата" страна.Толкова ли безмислен живот живеете та занимавате толкова хора с глупости.От утре ако не ВИ е известно ХЛЯБА ОТНОВО ЩЕ ПОСКЪПНЕ,а има хора,които могат да си позволят само хляб на трапезата все още.Защо не отидете да съдите политиците,че вдигат цените на всичко,всеки ден,в повечето пъти без основателна причина.Онзи ден на 06.09. от ГЕРБ цял ден се биха в гърдите какво били направили до сега.Вчера,09.09 септември,същите глупости слушахме но от БСП.Утре за нещо ще излезнат от ДПС или Патриотите.И вкрайна сметка какво,нищо,кучето си лае кервана си върви.
+1
 
 
Проблема е в това,че касиерките във фирмата не приемат такива монети защото 100човека на смяна по 5лв на монети и при липса на машина за броене.Описване и раздаване на билети от една касиерка в 22ч вечерта. Упреците към началниците,но те са далеч в канцелариите Монетите са валидни,но трудностите и неприятностите са за кондукторите същите като за Вас само че при касиерката във фирмата
+5
 
 
Ами като не ти иска парите, не ги давай. Дръж си ги в ръката и ако се качи контрола, спокойно обясни за какво нямаш билет, при условия че парите ти са в ръката.
+3
 
 
Коя е тази кондукторка да се кача аз при нея 1лв.по 1ст.имам съм и приготвил да ги брой докато и свърши смената.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 10.09.2018 г.
+3
 
 
Ако има камера в автобуса(а над монтирания до шофьора екран май има такава),собственикът на компанията може да си направи извода,как се набират работници за фирмата му.И едва ли би се гордял с това.
+4
 
 
Тия кондуктори са много смели, като насреща стои жена, или ученик. Как на мен, примерно, веднъж и дума не са ми казали...
+4
 
 
Докато търпим прииждащите селтаци в града ни и сме толерантни към тях, ще бъде така, дори по-зле ще става. Свиквайте, драги съграждани! Градът ни не е това, което беше.
+5
 
 
Можеш да и кажеш на замаената кондукторка, че монетите от 1, 2 и 5 ст. са все още в обръщение.
+7
 
 
Един съвет,не е задължителен,купете си карта за градския транспорт,продават ги в кметствата ,дали за една линия дали за целия градски транспорт и си решавате проблема,няма да имате допир до такива мърли ,аз веднъж си показвам картата,нали все още нищо не работи по рейсовете, тя продължаваше да мърмори под носа си,че много картаджии , хич не и обръщах внимание,явно нямаше откъде да крадне някой лв.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: