ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
38 имота ще засегне пробивът под Централна гара
Автор: Мариана Панчева 10:16 / 12.09.2018Коментари (18)15730
Общо 38 имота ще засегне пробивът под Централна гара, 27 от тях са частни, а за 9 се налага пълно отчуждаване. Това разкриват документите, внесени за разглеждане в местния парламент, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На сесията си утре пловдивските общински съветници ще гласуват одобряване на проект за изменение на Подробен устройствен план - План за улична регулация във връзка с мегапроекта. 

Идеята за подземното преминаване под жп гара Пловдив в заложена още в ОУП от 1968 година. Зоната е изключително натоварена, засяга действаща централна железопътна гара, две големи автогари, както и части от бул. "Васил Априлов", бул "Руски", Предгаровия площад, бул. "Христо Ботев", ул. "Калиакра", ул. "Бяло море", ул. "Даме Груев" и бул. "Македония". 

В представения и приложен идеен проект се посочва, че поетапното "слизане" започва от ул. "Велико Търново" до кръговото кръстовище, което ще промени вида на булеварда. Подземното преминаване ще започва от края на кръговото кръстовище, ще минава под него, под бул. "Христо Ботев", под Предгаровия площад, под пероните, линиите, терена на автогара "Родопи" и бъдещата Южна тангента (бул. "Академик Петър Динеков").

От ул. "Велико Търново" до кръговото кръстовище на колелото на Централна гара пътят ще е с профил 14 метра платно с два тротоара. От там насетне се предвиждат две платна от по 7,50 метра, 3 метра средна разделителна ивица и тротоари, както и джобове за спирки от масовия градски транспорт. Самите спирки пък ще бъдат свързани чрез асансьори с горното ниво.

Преходът от подземното ниво е от края на т.н. Южна тангента до 40 метра преди ул. "Калиакра", а от ул. "Калиакра" движението ще се включва в профила на бул. "Македония". В този участък е предвидена и двупосочна велоалея, се вижда от проекта.

Развръзката с Южната тангента се предвижда чрез две кръстовища със светофарни уредби. Връзката на бул. "Васил Априлов" с колелото на гарата пък ще бъде прекъсната и затова развръзката в тази зона ще се осъществява по ул. "Велико Търново" чрез две светофарни уредби на бул. "Васил Априлов" и бул. "Руски".


Още по темата: общо новини по темата: 248
08.03.2024 »
04.03.2024 »
29.02.2024 »
28.02.2024 »
22.02.2024 »
11.02.2024 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Това е най-голямото безумие, което съм виждал като градоустройствен план за Пловдив. Подкрепям мнението, че ако въобще се стигне до осъществяване на такъв тунел, то задължително трябва да се остави поне по една лента за връзка от бул. "Васил Априлов" към колелото на гарата. В противен случай целият булевард се осакатява, а бул. "Руски" ще трябва да поема двойно повече движещи се превозни средства, с повишен риск от пътни произшествия при прехода от ул. "Велико Търново", и ще настане хаос.
0
 
 
В Европа, преди да се монтират ж.п. релси се прави насип. За да няма пешеходци по релсите, за да няма бариери по пътищата. След това лесно се пробива по ж.п. релсите при промяна. Погледнете в София, метрото по крайните квартали е над нивото на колите и не пречи.В Пловдив най-скъпите инфраструктури?
+1
 
 
Най-добрият вариант е влизането/излизането под гарата да става от Руски. Върху алеята в средата на Руски между кръговото и ул. Велико Търново могат да се направят по още една лента в посока. Така ще може 2 ленти да слизат/качват под гарата и пак ще има по една лента за връзка с кръговото.
-1
 
 
Поредното малоумно решение. Но щом си ги търпим...
0
 
 
Не е ли по-добре по една лента към тунела и по една към кръговото? След това в тунела да си стават пак по 2..., пак е компромис но тази измислица която се предлага е по-лоша. Пък и македония има по 1 лента в посока. На каква дълбочина ще е и как ще се отводнява също са много сериозни въпроси.
-2
 
 
Много важен пробив (тунел) за Пловдив, но за съжаление проекта е безумен. Вместо пробивът под Централна Гара да започва от кръговото, той ще започне от бул. Васил Априлов и голяма част от потока ще минава през малката улица Велико Търново! По този начин връзката на В. Априлов с кръговото на гарата се прекъсва. Защо дадоха токова много пари за разширение на бул. В. Априлов след като той няма да стига повече до централна гара? Ако ще копаят тунел под гарата най-логичното решение е същият да започва от кръговото, за да може включването в тунела да е от всички посоки.
на 12.09.2018 г.
0
 
 
Защо когато имаме ".. ОУП от 1968 година." са давани имоти на частни лица. И защо чак през 2018 се решава да се прави нещо по въпроса. Имам чувството , че общината за тези 40 години се напълнила с пълни крадливи дебили , които не са наясно как се краде тихо мълком и въпреки това нещата да става бързо и невидимо. :( И кога ще почнат да се копа тоз тунел през далечната 2020 , защото ще е адски дебилно ако започнат през 2019 , заради културата столица и ако затапят централна жп гара и автогарите района ще стане мазало. И както работят два мангала с лопати тунела ще бъде готов през 2068. Само за сравнение в София в пъти по-натоварени райони се изкопа метро близо 20 км. за по-малко от 2 години. Да видим какво ще се случи. Надявам се пра-пра внуците ни да усетят ползата от дадения тунел
0
 
 
Общината трябва да дава пари? Ясно, ще стане, както с Модър-Царевец. НКЖИ ще си изгради обекта и ще остави общината да свърши нейната част, което ще се проточи неопределено време. Разликата ще е, че тук НКЖИ ще бутнат бетонния мост и входовете към Южен ще останат с един по-малко! Поне докато общината не отчужди имотите и не изгради подходите, но съдейки по Модър-Царевец това ще отнеме 10-15 години.
+3
 
 
Продължавам да твърдя, че общината е избрала изключително непрактично решение за тази връзка. А има далеч по-подходящо, при което не се прекъсва връзката на нито един от булевардите с кръговото.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: