ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
САЩ ще предложи на България да купи последната модификация на F-16
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:12 / 20.09.2018Коментари (18)4988
©
САЩ ще предложи на България да купи последната модификация на F-16 - блок 72, известна като Viper (V). Това стана ясно от изказване на Ранди Хауърд, директор за бизнес развитие в "Локхийд Мартин" във вторник вечерта, съобщава "Монитор".   Тогава компанията представи модела в София. Кабинетът прие проект за купуване на 8 изтребителя.

От "Локхийд Мартин" уверяват, че ще успеят да изпълнят изискванията на проекта на българското правителство. Джеймс Робинс, старши мениджър в компанията, обясни, че ще предложат всички необходими системи, симулатори и обслужване на самолетите до края на жизнения им цикъл. Той каза, че F-16V е самолет от четвърто поколение, но използва системи от пето поколение, които са на оборудване в F-22 и F-35. F-16V може да лети до 2045 г. и има живот от 12 000 часа.

F-16 е най-разпространеният изтребител в света. Претърпял е множество модернизации и отговаря на всички критерии и стандарти на НАТО. Многоцелевият боен самолет е доказал многократно своите възможности във воденето на въздушен бой, нанасянето на удари по наземни цели и охрана на въздушно пространство на Алианса, известно в страните членки като Air policing. Именно този модел е и сред вариантите за модернизиране на родните ВВС, като за евентуалното закупуване на осем такива машини, страната ни е поискала цели четири оферти от различни държави.

В момента 300 самолета от модификацията на F-16 пазят небето на Алианса над Европа и са в постоянно бойно дежурство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 21.09.2018 г.
0
 
 
Нали НАТО ни пази, да взимаме най-евтините таралясници и това е. Търкито и гърчолята са с пъти повече и модерно въоръжение, та и най-модерните самолети няма да ни спасят. За какво да храним и без това дебелите американци? Взимаме там някакви италиански евтинджоси, грипенчета и си летим за здраве и авторитет и това е.
на 21.09.2018 г.
0
 
 
И сега какво ще се подмазваме на Доналд. За мен лично тази модификация не най-добър вариант за сега има къде къде по-добри варианти. А след като купят нещо от американците ще наложи да изпратят техни хора да ни обучават и имам чувството , че по скоро целта да вкарат повече техни хора в Европейски странни , да могат да пускат от време на време "старичок" и да имат директен коридор към Турция и Азия. До сега лично - не съм видял Американците да направят нещо солидарно за Европа и близкия изток - колко пъти да се намесят толкова повече влошават нещата. Така че за мен лично да си гледат дивия запад и нас да не засягат - поне мисля че имам подкрепата на Русия , Германия и ред друг европейски държави , които са много по добри партньори от САЩ. ( И да след като забранил на Китайци и ред други страни да работят за теб , нали трябва да си пробуташ стоката. А има още нещо интересно - каква ще е цената за това)
Aнонимен
на 20.09.2018 г.
0
 
 
Глупости! За тия луди пари, вместо да купуваме тоя боклук, можем да купим няколкостотин кукурузника АН-2. Хем ще имаме повече самолети, хем ще можем да ги ползваме за много други цели...
0
 
 
..... и стачкуващите летеци да си ходят без право на шапката пари при пенсиониране :) ..... щото кво им пречи да откажат да летят на ф16 поради заповед от рундю :)
-5
 
 
Блъскача на инвалиди няма да ги иска. Каквото каже Путин, това ще купим. Както стана с реактора. Щем не щем, слушаме Путин.
Aнонимен
на 20.09.2018 г.
-2
 
 
А бе руското си е руско - може да не е надеждно- но в замяна на това е по скъпо и лети само от ден до пладне - ама е от нашите - и най важно - вътре табелките на руски -нашия роден език.
-1
 
 
Да помолят Евреите да ни дадат втора употреба на тънка цена.Дадоха няколко на Хърватия.Преоборудвани,подържани...Мисля,че са благодарни на България и ще има жест,който не трябва да се пренебрегва ако финансово не тежи толкова на бюджета,както нови!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: