ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 5: Тролеи, санкции за неправилно паркиране, "синя зона"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:10 / 21.09.2018Коментари (40)17353
© Plovdiv24.bg
Кметът на Пловдив Иван Тотев застана пред камерата на Plovdiv24.bg за отговор на поредната поредица от въпроси на пловдивчани, постъпили в рубриката ни "Попитай кмета". Пловдивчани попитаха за неправилното паркиране, "синя зона", както и какво ще е бъдещето на тролеите.

По отношение на проблема с неправилното паркиране по пловдивските улици градоначалникът поясни, че на ден местната администрация съставя над 200 фиша, репатрират около 30 коли, 30-40 пък се сдобиват със скоби.

"Въпреки това пак се наблюдават голям брой нарушения като спирането на аварийни по новите булеварди. Това се дължи и на културата на шофиране в града на тепетата, но може да се разреши със законодателна промяна", смята градоначалникът. По думите му, ако се осъществи отстояваната от Сдружението на общините идея местните администрации да санкционират на база информацията от уредите за контрол, Пловдив ще реши проблема с трафика в частта му с нерегламентирано спиране, престой, минаване на червено и прочие.

"Дадат ли ни възможност да налагаме глоби с камери, проблемът с трафика в Пловдив ще се реши за 3-4 години", категоричен бе кметът. Трябва обаче да се помисли и за още промени. Така например да се завиши контролът при шофьорските курсове, да се направи регистър на инструкторите, да се повиши контролът на родители и чак след това идва намесата на местната власт и органите на реда.

Градоначалникът не пропусна да изрази мнението си по казуса с фалиралото дружество "Градски транспорт" на Ангел Батаклиев, както и проблема с опасните тролейбусни жици. 

"За мен лично темата "Градски транспорт" на Батаклиев е затворена. С него продължават съдебните битки по няколко дела, междувременно тролейбусната мрежа остарява още повече, става опасна, но ако тръгнем да я махане, срещаме невероятен отпор. Свидетели сме по всякакъв начин да се протака този казус.

Ако можем да си изчистим града от жиците, ще е добре, а делата ще си ги водим. Голям проблем са", сподели кметът и посочи, че махането на контактната мрежа само по бул. "Христо Ботев" е струвало около 340 хил. лева. "Продажбата на "Градски транспорт" през 2005 година е огромна грешка. Тогава е бил на загуба, но не е мислено в годините напред", отчете Тотев.  

"Аз лично не съм привърженик на тролейбусния транспорт. Според мен по-доброто решение са трамваите. Ще препоръчам в новия Общ устройствен план ОУП на Пловдив да се планира трамвайно шосе. Алтернативен транспорт на автобусите трябва да е трамваят, а не тролеят. Добър вариант е." 

За "синя зона" пък коментира, че цена, която реално ще редуцира трафика в Центъра на града, трябва да е повече от 2 лева, но за да стане, трябва да има по-добър, сигурен и бърз градски транспорт, буферни паркинги, чиято цена да е по-ниска от тази в зоната и прочие.

Всичко, което кметът разказа - вижте в огромното интервю на Plovdiv24.bg. 



Още по темата: общо новини по темата: 7
25.09.2018 »
25.09.2018 »
20.09.2018 »
17.09.2018 »
14.09.2018 »
13.09.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Задръстихме се с МПС-та, и всичкия тоя автопарк заема място в ограничено (двуизмерно) пространство. Санкциите и глобите не могат да решат липсата на пространство. Значи - купете си велосипед, и си го паркирайте на терасата (частна собственост). Хем и данък няма да му плащате!
0
 
 
Кмете света минава на електро само в Пловдив се срина готова мрежа.Затова сме най мръсния град в Бг.
-2
 
 
Трамвай в Пловдив? Кмете, чудя се как ти идват такива идеи? Ще се движат в платното заедно с колите ли? Нова сложна светофарна уредба, и линии, и знаци, и....пфуу. При това, че имаме готова изградена мрежа за тролеи в целия град!? Просто Общината да си върне Градски Транспорт и да поеме управлението - единна система за управление, таксуване и контрол. Толкова ли е сложно? Дори и да е сложно, изграждането на нова трамвайна мрежа е още по-сложно и скъпо предполагам.
0
 
 
В цивилизовнаите държави, няма безплатно паркомясто, освен тези за инвалиди и електромобили. Така решават проблема със "Спирането за малко" по улиците. "Дадат ли ни възможност да налагаме глоби с камери, проблемът с трафика в Пловдив ще се реши за 3-4 години", категоричен бе кметът. НИКОЙ не ги е спрял. Гласуват, купуват мобилни камери и глобяват. Който не плаща по съдебен ред му взимат парите. Повтарям за тъпирите, в цивилизованите страни е така. Няма как да спреш за повече от половин минута безплатно, слезеш ли от колата без да се чекираш на автомата вече ти е издаден акта чрез видеонаблюдение. Ако не плащаш, плащаш с лихвите или си ги отработваш от затвора. Идеята за трамвайни линии по целия град е перфектна. Но излишна. Малцина ще ги ползват. Друго си е да паркираш с моргата на булеварда да хрупаш баници, а после да отскочиш до родното село до бай Гошо да купиш 5 чувала картофи за панелката или оазиса. Социалиста е като циганина, при него обясняването как ще му е по-добре и логиката не работят, той разбира само от пръчка. АКО един ден въведат глоби чрез камери и принудително им събиране, чак след години може да се мисли за трамваи.
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
0
 
 
Весела събота и неделя ! Не забравяйте да си почивате в края на седмицата .
+1
 
 
Кмете, идеята за трамвай е жестока като се замисля.....ще минават ли пред хотел Империал.....
+1
 
 
спомена се идеята и ..... главите на форумните професори се напълниха с трамваи :)
-3
 
 
По начетен и умен Кмет Пловдив не e имал! Добър слециалист по транспорта, Браво ! Трамваи, по кои улици ще се движат трамваите и от къде място за тях?
+1
 
 
Трамваи в Пловдив е повече от безумна идея, няма как да стане, не и в целият град! Може да се изгради трамвайно трасе в Тракия и до там! Градът е толкова малък, че опциите не са много! Относно използването на съществуващите линии на БДЖ, ами там се опитаха да пуснат влак който да свързва околните села с Пловдив преди години, пълен провал беше! Това за трамваен транспорт от страна на кмета е жив популизъм, ако наистина има такава идея то тя трябва да е придружена с планирани трасета, възможност това да се изгради, нали разбирате че за да се случи това трябва да се прави нов ремонт и разширяване на булевардите, не мисля че има такава възможност!
на 21.09.2018 г.
+2
 
 
Не може да се твърде , че тролеите не са добра алтернатива. Няма голям град България , който да не използва тролеи ( изключение е Пловдив) Трамвая е добро решение , но все пак за него ограниченията са много има места , където тролея може да влезе. Също глупостта , кой прави отпор за махане на опасните тролейни жици - това изречение тогава не е вярно: "За мен лично темата "Градски транспорт" на Батаклиев е затворена." . В случая това са общински , обществени пътища и това те да не са опасни отговаря общината , а не фалирало дружество. А това изречение направо ме хвърли в тъч: "Дадат ли ни възможност да налагаме глоби с камери, проблемът с трафика в Пловдив ще се реши за 3-4 години" 3-4 години да се реши елементарен проблем , на който решението е да се накарат няколко патрула да минават по улиците и да следят какво се случва т.е. да са на улицата и да се движат да се виждат , че ги има ,а не да дебнат в храсталака за глупави нарушения. Кмете , лично си мислех че си свестен ама след тези изказвания имам чувството , че не си наясно с нито един проблем на града по отношение транспорт , чистота , ред и дисциплина - тези отговори са толкова нелепи и по скоро се опитваш да оправдаеш немарливата и доста неадекватна работа на Пловдивските служби. Налагат се глоби добре и какво от това . "3-4 години" звучат по нереалистично и от думите на царя за "800-те дни ще оправи България" Адаш , според мен през последните няколко месеца се излагаш доста. Стегни се и предложи нещо смислено...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: