ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 6: Пловдив ще има и втори буферен паркинг
Автор: Мариана Панчева 12:50 / 25.09.2018Коментари (18)17183
© Plovdiv24.bg
Кметът Иван Тотев застава пред камерата на Plovdiv24.bg за коментар по въпроси на пловдивчани, подадени в рубриката ни "Попитай кмета". От отговорите на градоначалника произлязоха няколко новини.

Така например интересуващите се от визията на Стария град и обещаните бариера и колче на подстъпите от източната страна ще научат, че до около 10 дни ще започне работа по този проект.

Пловдивчани ще научат и още една изключително добра новина – след като кметът Иван Тотев анонсира пред Plovdiv24.bg мястото на първия буферен паркинг в града под тепетата, то вече се мисли и за втори - той ще е район "Централен" до заведението за бързо хранене KFC на бул. "Шести септември". За догодина пък се обмисля отваряне подземното ниво на зала Колодрум за ползване от граждани.

Концесията на картинг писта "Лаута" също попадна сред темите, интересуващи пловдивчани. "При подписване на концесията фирмата се задължава да направи звукоизолираща стена с височина 4 метра и дължина 200 метра. До този момент това не е направено, а жителите на "Тракия" страдат от шума", писаха читатели на Plovdiv24.bg.

"Концесията на пистата е до 2022 година", поясни кметът. По думите му в договора наистина има изискване за стена и тя е приета като изпълнена от Община Пловдив още през 2004 година.

"Тогава изискването е да бъде построена в частта към Аграрния университет, тогава логиката е била, че има общежития и студенти и затова най-нормално преградата да е от тази страна. Към 2003 година, когато са подготвяни документите за концесия там е нямало блок, хотел, а намерението е било да се предпазят студентите, а не живущите в "Тракия", защото там е нямало живущи. Сега влизаме в този казус – има блок, купуваш си апартамент, имаш писта под терасата и почваш да протестираш срещу пистата, но покупка на апартамент на това място е осъзнато решение. Пистата е преди блока, а закупуването на апартамента е осъзнато решение", коментира Тотев.

По отношение на СУ "Димитър Матевски" градоначалникът изрази надежда в рамките на 10-ина дни вече да има решение на казуса. Към момента има желаещ, който да го управлява, трябва да се вземе решение какви изисквания ще има към него и басейнът да започне да функционира.

"Аз нямам обяснение защо става така! Има комисия от общински съветници, която преценява и решава казуса. Тя все добавя нови и нови изисквания към човека, който да вземе басейна. Надявам се, че за около седмица-10 дни ще имаме решение", каза още кметът.

Какво още отговори на пловдивчани кметът, вижте в специалното интервю на Plovdiv24.bg. 



Още по темата: общо новини по темата: 7
25.09.2018 »
21.09.2018 »
20.09.2018 »
17.09.2018 »
14.09.2018 »
13.09.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Истината е че НЕ трябва да има безплатно паркиране по улиците в големите градове. Или купуваш гараж/паркомясто в сградата или плащаш на общината за правото да паркираш на улицата! Вече ти ще си прецениш дали да плащаш нещо на месец или да инвестираш в гараж. Тъкмо ще намалеят преманентно паркираните щайги и ще се мотивират селтаците да си сменят местожителството и да плащат данъци тук а не в село уйно Кърджалийско! Лошото е че това няма да го направи никой кмет защото няма да има следващ мандат а и вероятно поредния спасител след него ще обещае да го премахне
0
 
 
Един паркинг да паркират безплатно оазисите на колудрума. Още един социален паркинг до кфс, там да паркират циганите безплатно. Или ако са платени ще са празни, това вече е сигурна инвестиция. Сигурно така мислят, че ще се реши проблема с паркиралите като идиоти по булеварди, тротоари и тревни площи. Гении имаме, не управници.
+2
 
 
За съжаление закона не е достатъчно добър, пример в съседният имот се строи сграда, има гаражи и паркоместа, ако спре някой на паркомясто реално гаражите стават запушени. Ако има повече апартаменти отколкото места за спиране ги правят "ателиета". Проблем 2: не си длъжен да си купиш паркомясто или гараж с апартамента, т.е. може да спестиш от това и много хора го правят. Проблем 3: повечето семейства имат по 2 автомобила, че и повече. Тези неща могат да бъдат коригирани, така че апартамента да си върви с място за спиране както си върви с избата и да са неразделни. Всяка сграда да има място за 2 автомобила на апартамент.
-2
 
 
"Сега влизаме в този казус - има блок, купуваш си апартамент, имаш писта под терасата и почваш да протестираш срещу пистата, но покупка на апартамент на това място е осъзнато решение." Така се разсъждаваше по време на комунизма. Сега сме 21 век. И щом някой е дал разрешение за блока да беше помислил и за шумо-изолираща ограда, а защо не и за сметка на общината. Така правят в модерните държави в 21 век!
на 25.09.2018 г.
+3
 
 
Това е същото като да си купиш апартамент до ЖП гара и да протестираш че минават влакове. Същото е и с апартамент без место за паркиране а после да протестираш че няма къде да паркираш. Пазарната икономика е има търсене има предлагане. Ако не се продаваха апартаменти без паркоместа и разните Оазиси, Гербери и т.н. дали щяха да се строят по този безумен начин?
-1
 
 
Сега влизаме в този казус - има блок, купуваш си апартамент, имаш писта под терасата и почваш да протестираш. Разбира се! Когато един град се управява правилно или блокът няма да се строи, или ще се сложи изолация за да не се нарушава спокойствието на жишущети. Но какво му пука на кмета за няколко данъкоплатци и тяхните неоснователни искания. Хаха
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
-1
 
 
Къде е първия буферен паркинг ? Как се стига най - бързо до Стария град ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: