ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Подробности за пробива под Гарата шокираха общинските съветници
Автор: Мариана Панчева 17:51 / 25.09.2018Коментари (17)31845
©
НКЖИ хвърли в ужас пловдивските общински съветници с разясненията си относно проекта за пробив под Централна гара, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ръководителят на проекта инж. Иван Бакалски и представителят на проектантите инж. Илия Илиев запознаха представители от всички политически сили на местния парламент с подробности, след което повече от час отговаряха на въпроси.

Проблемът дойде от обяснението, че първо ще се събори Бетонният мост, без да е ясно дали едновременно с това ще се работи по пробива. Бутането на моста е част от големия проект за развитие на жп възел Пловдив, но в друга му фаза. Всъщност от НКЖИ направо си признаха, че липсват графици и яснота във времето и е напълно възможно пробивът да се осъществи на един последващ етап, оставяйки жителите на града да търпят неудобствата от това положение.

"Другият вариант е да запазим моста и да загубим финансиране", посочи инж. Бакалски. "Изпълнението на пробива под гарата от вход до изход е планирано със средства на НКЖИ", поясни още той. От думите му обаче стана ясно, че развитието на пътните връзки и цялата работа по преместване на колекторите от ВиК мрежата остават като дял на Общината.

"Това е проект, който не може да бъде изпълнен заради мястото, заради сложните инженерни решения... Инвестицията от страна на Общината ще е безумна", контрира кметът Иван Тотев. "Още не сме убедени, че Пловдив трябва да задлъжнее заради този проект, който така е неизпълним." 

Припомняме, че в четвъртък ОбС трябва да гласува отложената от миналата сесия точка за одобряване на проект за изменение на Подробен устройствен план - План за улична регулация във връзка с пробива под Централна гара.

"По всяка вероятност ще приемем ПУП-а, но дали ще се изпълни самият проект за пробив, не е ясно", коментира Тотев за Plovdiv24.bg и поясни, че разговорите му продължават и утре като щe се търси компромисен вариант.



Още по темата: общо новини по темата: 252
29.03.2024 »
25.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
08.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Който плаща, той поръчва музиката драги съфорумници. Дайте пари и проблемите ще се решат. Най-лесно е да се мрънкоти и да се дават акъли.
0
 
 
Бетонният мост в момента изобщо не е тапа в сравнение с някои много популярни места в града! Естествено - за тях ни дума. Парите бяха усвоени.
+3
 
 
Цялата работа, е че сме коне с капаци и не виждаме по-далече от носа си. Правим всичко на дребно, стесняваме булеварди само за да не бутнем една къща, правим малки подлези и надлези колкото да ни свършат работа за момента. Разбира се така до никъде няма да стигнем. Големи европейски градове Барселона, Париж и т.н. имат от сто години булеварди с по 5-6 платна в посока - дали преди 100 години са им били напълно необходими? Но ние мислим на дребно: навремето са минавали по 5 автомобила на час и този бетонен мост е бил ОК, ремонтирахме "Васил Априлов" и си го направихме като една квартална улица (една лента неправомерно паркирали и една за движение), сега пробив под гарата щели да ми правят - двулентов път, и след 30 години "Подлеза под гарата е нефункционален и тесен"(друг е въпроса, че те 30 години ще го строят). Гледаме в перспектива от 4 годишен мандат!
на 26.09.2018 г.
+4
 
 
Тоя път съм на страната на Ванчо! Никакво бутане на бетонния мост преди пробива да е изпълнен на 100% с пари от ЖП-то и като свършат да пометат! Кючука и в момента е най-смотания квартал с най-много жители и една улица която го свързва с града-хайде сега и нея затворете! На никой не му пука за влаковете! Да махат релсите от копривщица и да се стягат да ги махат и от централна гара,по добре с кораби! Нисък им бил бетонния мост-ами копайте бе,снишете влака да ви го втъкна! Ванчо внимавай какво договаряш,защото заради тая работа изхвърчаш,предупреждавам те!
-1
 
 
всичката тролска пасмина е впрегната със свалени гащи на амбразурата да варди имиджа на курнела и рундю след като червените олигарси един по един ги опукват като зайци :)
+3
 
 
Една реконструкция на Бетонния мост също ще струва пари и неудобство.Само че за инж.от НКЖИ не е проблем щото е по лесно да буташ за да вземеш парите по проекта от ЕС и да не ти пука за хората.Тотев трябваше да ги пита,те от Пловдив ли са ? До колкото знам,проблема е габарита на моста във височина.Локомотивите минават със спуснат пантограф сега.Що не се помисли за по ниско ниво на линията ?Щото ако ще се повдига тази част над линиите,трябва да се повдигнат и подходите от двете страни ,което е абсурдно.И да се събори пак е не е малък разход защото подходите от двете страни пак трябва да се премахнат ,а това е не малко,като разход.Общината в никакъв случай не трябва да се съгласява на бутане на моста преди евентуален пробив.А кой щял да изгуби пари не ме касае ,ако ще създадат идиотско неудобство за най големия квартал в Пловдив.Гърневския и Коматевския възел не са достатъчни.Не знам кое е по евтино...пробив или реконструкция на моста,но трябва да се мисли за хората ,а не за проектите,че трябвало да се случат на всяка цена за да не се изгубили едни пари.
0
 
 
След като Пловдив е единственият град в България с частен градски транспорт и след две години и половина все още електронното таксуване не работи не искам и да си помислям как ще живеят и пътуват хората от Кючука към центъра и ще се надяват един ден да има тунел под централна жп гара, ако първо бутнат бетонния мост. А и ще трябва да е сигурно, че "наша" фирма трябва да вземе проекта.
+1
 
 
Строителните инж. не могат ли да помислят за надграждане на моста, вместо да се правят такива сложни изпълнения. Или както пишат хората, всичко май опира до лапане.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: