ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Напрежение! Жители на "Съдийски" скочиха срещу евентуално заселване на роми в квартала!
Автор: Мариана Панчева 09:49 / 26.09.2018Коментари (37)33124
© Google
Цял квартал се обедини срещу плановете за разкриване на Център за настаняване от семеен тип и Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст в бившата детска ясла на ул. "Стоян Михайловски" 13. Те изпратиха отворено писмо до редакцията на Plovdiv24.bg, в което казват (публикуваме сигнала без редакторска намеса):

"Ние, жителите на "Съдийски" квартал, наричан още "Университетски", бяхме ужасени от намерението на Община Пловдив да изгради Център за настаняване от семеен тип и Преходно жилище за деца от 15 до 18- годишна възраст в бившата детска ясла на ул. "Стоян Михайловски" 13. Това е отворено писмо от целия квартал "Съдийски", в което искаме да изразим възмущението и твърдото си противопоставяне на намерението на Община Пловдив да засели квартала ни с бездомни и безнадзорни ромски тийнейджъри.

Г-н кмете, как не ви е срам да вземете сградата на бившата детска ясла на ул. "Стоян Михайловски" 13 и вместо да я направите обитаема за най-малките жители на квартала, да настаните там безнадзорни ромчета в най-опасната им възраст! В целия квартал Университетски" няма нито една детска ясла и всички ние съвестните, образовани, работещи и плащащи данъци на тази община граждани, сме принудени да водим децата си в слънце и вятър, в сняг и пек до съседните квартали на ясла, за да можем да отидем след това на работа, да изкарваме честно и с труд прехраната си, да плащаме данъците, които изхранват администрацията и откъдето идва и вашата заплата, а в замяна Вие да дадете тази така необходима сграда, в сърцето  на Пловдив, за приют на изоставени ромски тийнейджъри.

Не си мислете, че това е героична самарянска постъпка. Това си е чиста наглост и безочие към всички жители на квартала. И към възрастните хора, които ще бъдат причаквани от ромските заселници, докато отиват с пенсиите си до магазина, и към учениците, които вече няма да смеят да отидат сами до намиращото се в непосредствена близост училище, и към българските тийнейджъри, прибиращи се в тъмното,които ще бъдат лесна плячка  за настанените тук роми. Всички знаем с какво се занимават тези същества, те не учат примерно и не работят съвестно, както жителите на "Съдийския" квартал.

В този китен, спокоен и централен пловдивски квартал скоро ще се дрогират по пейките, ще се сношават по градинките и ще обират домовете ни. Вашето желание за интеграция на подрастващите роми е избуяло на възможно най-неподходящото място. Бъдете така добър да ги настаните в сгради, близо да себеподобните им, където няма да предизвикат културен шок и няма да разрушат начина на живот на всички други жители. Не желаем да се страхуваме, когато децата ни излизат из квартала сами, когато учениците отиват на училище или възрастните ни родителите се запътят към магазина. Не желаем къщите ни да бъдат обирани и дворовете разрушавани от тези отхвърлени от обществото индивиди.

Приютете ги и си ги интегрирате на подходящите за тях места,пък по която европейска програма искате ги финансирайте. Мястото им не е в "Съдийския" квартал, не застрашавате нашите деца и домове! В заключение искам да Ви информирам, че из квартала върви подписка, с която ще входираме и официална жалба относно намерението на Общината да предаде жителите на квартал "Университетски" на подрастващите роми!

Дължите на хората, които са Ви гласували доверие и са Ви избрали за кмет, да помислите първо за техните деца и да им  осигурите ясла в квартала, а не да ги застрашавате като им натиквате ромските нежелани наследници! Ясно е вече защо толкова хора наричат България "Циганска държава", та тук се мисли повече за мургавите събратя, отколкото за българските деца и Вашата постъпка е поредното доказателство за това!"

Услугите са част от проекта за 7 нови социални услуги, финансирани по ОП "Региони в растеж", разясни за Plovdiv24.bg зам.-кметът по социална политика Георги Титюков. За квартала са предвидени два центъра - Център за настаняване от семеен тип с капацитет до 12 деца, а също и Преходно жилище с капацитет до 8 деца. По проекта е правено обществено обсъждане на 26 февруари тази година, на него са присъствали 16 души, разказа още Титюков. 

За да разсее страховете на хората, ресорният кмет обяви, че ще се свърже с тях и ще ги покани на специален разговор в петък. "Ще им обясним проекта, надяваме се разумът да надделее, това са деца все пак", коментира той.


Още по темата: общо новини по темата: 9
13.02.2019 »
10.02.2019 »
02.10.2018 »
02.10.2018 »
28.09.2018 »
28.09.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Г-н Тотев предлагам да настаните циганчетата във вашия хотел или в празните помещения на казармите срещу вашия хотел и да ги вземете на работа при вас.Могат да чистят в хотела,да настаняват гостите,да работят в кухнята и т.н. Така ще бъдат напълно интегрирани и ще гласуват за вас.
+3
 
 
Не е нормално да ти осират квартала без твое съгласие. Като се напълни с мангали и искаш да го дадеш под наем или да го продадеш, никой няма да иска да се нанесе там, или губиш пари, или живееш с мангалите. За да може някой да гушне 5 милиона за един ремонт. Това е целия казус на практика.
+3
 
 
След приюта за роми в бившата ясла,да очакваме и убежище за бежанци в бившата баня "Родопи",пак по Европейска програма.Нали Меркел казва,че и тях трябва да интегрираме. Съграждани,елате и се подпишете ако сте против ,в двора на училище "Бенковски" днес и утре след 18 часа.
+2
 
 
По време на изборите г-н Тютюков ни обещ,че ще се построи ясла и ние гласувахме за Кауза България и за ГЕРБ.За справка най-много гласове за двете партии в квартал Съдийски.За награда вместо ясла ще ни изградят Център за настаняване на цигани.Г-н Тютюков,Г-н Тотев през 2019 има пак местни избори и много ми е интересно какво ще ни обещаете.Ще ни настанят според г-н Тютюков "дечица" на 18 години.Циганите на 14 години имат по 3 деца.Как да се прибират нашите деца от училище?Може би с охрана?Вие ли ще сте отговорни когато започнат кражбите по нашите домове?Кога е направено обществено обсъждане?Защо никой от квартала не знае за този проект?
+3
 
 
Днес в 18ч в близкото училище на квартала се осъществява набирне на необходимите за каузата подписи.
+2
 
 
:-) Къде е кметската агитка да ни обясни колко сме празноглави и червеногъзи комунета? И на "Георги Бенковски" ще му видят сметката. Директорката е техен човек. Работи се активно за обезлюдяване на това училище.. Не, бе, измислям си. 8-9 декара в сърцето на един от най-атрактивните квартали в Пловдив по принцип няма никаква цена :-))
+4
 
 
Аз живея в квартала на 3 пресечки от яслите,за съжаление всичко е вярно,но има и още един неизвестен мотив.Фирмата изпълните(Някоя от фирмите свързани с ХЪС,доколкото разбрах) ще построи жилещен комплекс ,след построяването на въпросния дом, на мястото на баня "Родопи".Цялата работа е свързана и трябва да построят нещо за общината,за да вземат съседния парцел.Не знам само,защо трябва да е дом за сираци,а не детска градина(макар да има една в квартала,но никога не е излишна още една,с демографския разтеж последните 4-5 години от преселението на доста хора от близките градове) или ясли,след като жителите в квартала се умножиха за последните 20 години.
+9
 
 
Ами давай бе, Тотев! Какво по-убедително харакири да си направиш? И да приключи политическата ти кариера завинаги! Стиска ли ти?
+8
 
 
Напълно давам подкрепата си на съгражданите си от квартал Съдийски. Не посягайте на един от последните квартали останал тих и спокоен и с чисти филибелии. А що се отнася за рисковата група тийнейджъри - циганета, отговорните фактори могат да помислят да им изградят дом в запуснатото пространство около ЗООТ Хеброс, поне всеки ден да виждат какво е бъдещето на всеки който не върви в правия път, с възпитателна цел.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: