ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кондукторка свали пътничка от градски автобус в Пловдив!
Автор: Васил Динев 11:41 / 26.09.2018Коментари (10)14300
Възрастна жена бе свалена от автобус номер 20 на масовия градски транспорт в Пловдив малко преди 11,00 часа днес. Това съобщиха в редакцията на Plovdiv24.bg очевидци. Причината - пътничката не е заплатила таксата за допълнителния багаж, с който се е качила в рейса. Ето какво казва законът:

Според член 12 от Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт в Пловдив пътник с редовен превозен документ има право да превозва в автобусите на обществения градски транспорт: 

1. безплатно до 2 броя ръчен багаж, вкл. музикални инструменти, като сборът от трите измерения за всеки от тях не надвишава 140 см. Багажът на пътника не трябва да представлява опасност за другите пътници, да не пречи на видимостта на водача на превозното средство и да не представлява заплаха за сигурността и безопасността на движение. 

2. багаж с по-големи размери от посочените в т. 1 се таксува за всеки багаж поотделно с билет за еднократно пътуване на хартиен носител;  

3. безплатно детска количка с дете или количка с лице с увреждания. Колички без дете или без лице с увреждания в тях се таксуват с билет за еднократно пътуване. 

4. домашен любимец, ако не създава опасност от причиняване на травма, увреждане и съответно не представлява заплаха за останалите пътници и не се поставя на седалките на превозното средство: 

а) котка или друг малък бозайник, поставен в подходяща кутия или клетка с размери до разрешените за безплатен превоз на ръчен багаж; 

б) куче, регистрирано съгласно действащите на територията на община Пловдив правила, при следните условия: 

- собственикът да носи със себе си регистрационните документи на кучето; 

- с билет за еднократно пътуване за домашния любимец; 

- да го води на къс неразтеглив повод и с намордник, или в транспортен кафез с размери по чл. 12, т. 1. От намордник при пътуване в обществения транспорт са освободени кучета - водачи на незрящи хора и кучета в обучение като водачи; 

5. безплатно скейтборд, сноуборд, шейна или детски велосипед с дължина до 1,20 м., при условие, че не създават неудобство на другите пътници.



Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лоша работа мислех утре с тях да превозя 4 бидоня кисело зеле и каче сланина но щом трябва ги таксувам не става СКЪПОТИИЯ.
0
 
 
Пляскайте ми минуси, но по горното описание на закона тази торба надвишава зададените в закона размери. Там пише, че сбора по 3-те измерения не трябва да е повече от 140 т.е сбора от височина + ширина + дълбочина на багажа да е по-малко. Тази торба само дължината и е към 80 см, а с височината сигурно подминава 140. Широчината е към 20 см само като гледам. Да грозно е като ситуация, но пък не може всички да мрънкаме колко е зле тук и как всеки прави каквото си иска, а когато се опитат да ти приложат закона - ааа, гадна кондукторка. Промените почват от малките неща, а не от големите. Трябва да си променим точно този мишкарски начин на мислене. Почва се от прости неща като хвърляне на билета в кошчето, спиране на пешеходец, и постепенно. Бабата с торбата е на почти 100 виновна в случая.
-1
 
 
Първо на гърба на картата си пише... Още на първа точка за багаж се таксува ....не да ми зщитавате тея пенсионери кадето от реисовете не слизат пък и с тея тяхнитте колички прекаляват... Сутрин хората заради тях не могат да се качат в реиса да отидат на работА .....а вие пак кондуктора бил виновен ....винаги трябва да се таксуват тея пенсии които са с колички винаги трябва да се таксуват...
+6
 
 
Чакайте сега. Не разбрах защо псувате кондукторката. В закона пишело "3. безплатно детска количка с дете или количка с лице с увреждания. Колички без дете или без лице с увреждания в тях се таксуват с билет за еднократно пътуване. " Съответно като си превозва стоката с рейса, трябва да си плати количката (вижда се накрая на видеото). Та, аз ли нещо бъркам или просто по инерция си наливате?
-1
 
 
Тази е една от многото неосъзнати , които си мислят ,че като късат билетчета те са шефовете :D Само ,че една такава особа ако бъде срещната извън смръдливия автобус ще бъде наритана, въпрос на време е.
+3
 
 
Много грозно изпълнение!Явно има недостиг за персонал в тази автобусна линия и назначават който подаде документи!
+3
 
 
Проста смръдлива кондукторка..за това винаги ще ви имат за долни боклуци ,не само защото се държите като такива а и защото сте ! Злобни изроди , като не ви се работи ходете на майната си да си почивате.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: