ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ето в кои 3 случая електронният фиш от триногите на КАТ може да бъде отменен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:04 / 30.09.2018Коментари (5)29788
© Plovdiv24.bg
След като стана ясно, че има проблеми с новите АТСС (Автоматизирани технически средства и системи) за контрол на скоростта ARH CAM S1, се създадоха предпоставки за обжалване на издадените въз основа на тях електронни фишове. Това обясни пред "Труд" юристът Атанас Константинов от Института за пътна безопасност. По думите му гражданите, които се чувстват ощетени при издаване на електронен фиш въз основа на заснемане с камерите на триноги, могат да го обжалват, но това трябва да става, след като се преценяват предпоставките за обжалване във всеки индивидуален случай, тъй като не всички устройства от този тип дават дефекти. Константинов посочи 3 случая, при които би могло да се стигне до отмяна на наказанието.

На първо място фабричната настройка на лазера да засича автомобили, движещи се до 130 км/ч, напълно изключва употребата на устройствата по автомагистралите, тъй като там ограничението на скоростта е 140 км/ч, което означава, че тези устройства не могат да засекат МПС, движещо се дори с ограничението на скоростта, предвидено в закона. Издаден електронен фиш от такова устройство би бил напълно незаконосъобразен и трябва да бъде отменен, ако се обжалва по законно установения ред.

На второ място някои от мобилни АТСС за контрол на скоростта ARH CAM S1 дават дефект и не разпознават в пълнота номера на заснетия автомобил, което не дава възможност на административно-информационната система или наказващия орган да определи с точност лицето извършило нарушението, което отново е абсолютна предпоставка за отмяна на такъв електронен фиш като незаконосъобразен.

На трето място в някои случаи при наличие на няколко МПС дефектните устройства заснемат автомобила, който е най-близо до устройството, а не този, който се движи с превишена скорост. По този начин административно-информационната система или наказващият орган вменяват вина за извършено административно нарушение на водач, който в действителност не го е извършил. В тези условия издаден електронен фиш отново е незаконосъобразен, но в конкретният случай ще бъде изключително трудно да се докаже това, ако са изпълнени всички повелителни норми при издаването му.

Много е важно след ремонт на технически средства те да бъдат тествани и сертифицирани коректно и да имат издаден протокол от Българския институт по метрология, подчерта юристът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
С една дума , Ушевите отнова са Идиоти...
0
 
 
"...при наличие на няколко МПС, дефектните устройства заснемат автомобила, който е най-близо до устройството, а не този, който се движи с превишена скорост..." Що за простотия?!? Веднага да ги забранят!
0
 
 
Доколкото знам фишове не могат да се обжалват и заради това полицая написа улицата Хан Кубрат Ханкобрат. Просто си направи законна гаргара с народонаселението
0
 
 
Това означава,че ако и на засадите им минеш с по 130-140 км/ч няма да имаш проблеми. Примерно на засадите по магистралата с ограничение 90 .
+5
 
 
За 50к толкова. Новите ще са по 100к и ще засичат до 135км и една цифра повече от номера.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: