ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Големи промени очакват централния пловдивски площад, махат фонтана, умуват какви да са плочките!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:09 / 01.10.2018Коментари (20)19871
© Plovdiv24.bg
НИНКН е одобрил проекта на община Пловдив за пл. "Централен", остава и министърът на културата да го разпише, което трябва да се случи днес или утре. Новината съобщи кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Различното е, че НИНКН отказват археологически разкопки на Западните пропилеи и навлизането в Цар Симеоновата градина. Всичко друго по проекта е прието, а на нас остават да преценим каква да е настилката", обясни градоначалникът.

Какви ще са плочките на площада ще е инженерно решение, но ще се използва предимно естествен материал. Предвижда се също премахване на фонтана от площада, промяна около паркинга пред "Тримонциум", около подлеза, озеленяване. Предвижда се увеличаване на Форум юг към терасата на Пощата, тоест премахване на част от плочките там и стълбищно влизане. До пощата ще се прокара алея с временни заведения, парапетът там се премахва и се заменя със стъклен, което ще разкрие чудесна гледка от масите към Одеона, разказа Тотев и поясни, че най-вероятно проектът ще бъде представен на обществеността в града под тепетата идната седмица.



Още по темата: общо новини по темата: 267
22.02.2024 »
24.09.2023 »
18.06.2023 »
29.04.2023 »
04.07.2022 »
19.04.2022 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Добре, че ще се отървем от "фонтана". Когато го изсраха там се чудих, как никой не направи един протест, да се зададе сериозно въпроса, как този сперматозоит се построи там, кога ще се махне и кой ще плати сметката. Да махат и партийния боклук, тази грозна клоака придаваща вид на Припят на целия площад. Плочките каквито и да изберат, само да са устойчиви и да не бъдат в някакъв шизофреничен цвят, който разваля обстановката. Като се прибави работата по Одеона и подлеза, за 2019 нищо няма да е готово. Много работа е. 1км булевард го ремонтират 2 години, най-простото нещо, а площада сигурно ще го правят поне 5 години. Туристите ще бъдат посрещнати с ремонт и хамали с лопати.
0
 
 
Не случихме на управници и това е...все усвоители
Здравейте, вчера 15 декември имах гости и се разходихме по площада- централния, много се изненадах, когато ме попитаха за някаква информация за разкопките срещу пощата, че няма никава информационна табела или някъква информация какво е това и защо го пок
на 01.10.2018 г.
+5
 
 
Само да споделя ,че от един месец на разкопана част на площада има само едно багерче дето драска по бетона , сигурно е много важно, та се прави цял месец, ама аз какво разбирам
на 01.10.2018 г.
+3
 
 
Кога ли и въобще ще се случи ли да се проектира и изгражда нещо истински стойностно и с перспектива във времето? Пловдив се оказва средище на меко казано странни, кратковременни решения. Градят се фонтани, монтират се нелепи пластики /т.нар Ренде/, организират се архитектурни конкурси и т.н. В последствие се започват обяснения с хипотези какво и къде се предвижда. Не знам какво прави и до колко има решаваща дума гл. архитект на града, но фактите красноречиво показват, че под претекст за обновяване и изграждане на нови обекти, Пловдив се превръща в сбирщина от недоразумения. В някои случаи и откровен кич - Ескалибур и чакащото своето откриване казино "Каменица". Харчат се сериозни средства за общински обекти, а резултата е повече от посредствен. Дали недоразумението при стълбите на Каменица въобще е дело на архитект?!! Оставам с убеждението, че и настоящата власт решава нещата не по-различно от предходната, която натрапи на града творения на "любим скулптор" - без конкурс и за паметник. Вероятно с мисълта да се облагодетелстват отделни индивиди се пропуска възможността в града да се изграждат обекти с истински художествени и архитектурни достойнства, които във времето да се утвърждават като забележителности на града. Въпроса не опира единствено до привидно обновяване или ново изграждане. Настоящето клони преимуществено към чалга "култура". С този манталитет не ни чака нищо друго освен да ставаме свидетели на прахосничество - едни градят, други след тях мъдрят промени в аналогичен дух.
Спhttp://www.economic.bg/bg/news/7/parviyat-grad-u-nas-kojto-vavezhda-integriran-gradski-transport.htmlодели какво ново....
на 01.10.2018 г.
-4
 
 
Ей, този фонтан Ви е трън в очите. Спиралата - символ на безкрайността в центъра на вечния Пловдив. Ама не, дайте да го събаряме.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: