ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бизнесът в България започва да отказва поръчки, няма кой да работи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:22 / 04.10.2018Коментари (29)10222
©
Бизнесът в България започва да отказва поръчки, няма кой да работи. Това каза за bTV министърът на икономиката Емил Караниколов

Големият проблем вече не е корупция, а работната сила, подчерта министърът.

"В момента у нас има голяма заетост и бизнесът плаща заплати. Въпросът е, че започват да отказват договори и нови поръчки, защото няма кой да работи", каза Караниколов.

По думите му краткосрочните мерки включват се обърнем към българските малцинства в съседните страни и да направим всичко възможно да ги върнем у нас. В момента сме се насочили към малцинствата в Украйна, Молдова и Армения, отбеляза Караниколов.

Цената на газа се формира на световния пазар, не е от нас. Ние не сме производители на газ, за да можем да влияем, заяви още министърът. Газът се вдига на световния пазар, както и продуктите, които заместват газа, допълни той.

По думите на министъра повишаването на някои хранителни продукти, например на хляба, не е само заради увеличението на газа. Пшеницата се вдига на световния пазар, тъй като реколтата в световен мащаб беше лоша, изтъкна той.  

Повишаването на цената на парното е изключително неприятно и тук държавата трябва да мисли, каза още министърът, който отбеляза, че има специални субсидии за социално слабите, за които е невъзможно да плащат.

Доходите трябва да растат повече, по-бързо и с по-голям процент, отколкото разходите на хората, посочи още министърът.

В момента 858 язовира са в състояние, което изисква ремонтни дейности. От тях 414 са в предаварийно състояние, отбеляза още в разговора министърът. По думите му анализът показва, че предвидените 500 милиона лева за ремонти няма да стигнат.

"Има язовири, които се нуждаят от 1 милион за ремонт, но има и такива, които се нуждаят от по 30 милиона", заяви Караниколов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.10.2018 г.
+1
 
 
Няма да има разбира се! Като не плащат на работещите нормални заплати-така ще е! Т.нар. бизнесмени до вчера се оплакваха ,че българският работник е мързелив и непроизводителен, а в същото време трупаха милиони на гърба му. Карат безбожно скъпи коли и яхти,а на работника какво- минимална заплата! От чужбина щели да внасят работници??? Сякаш те ще дойдат да работят без пари! Сбъркана държава сме! Но сме свикнали да търпим и затова ще е така. В нашия бранш е същото- работим за минимална заплата (уж квалифициран труд) и си траем, подвластни на мисленето " ами ако остана и без това "
+1
 
 
За тези заплати, няма и да има министре, защото в България няма бизнесмени, а шайка експлоататори.Като чувам предложенията ти и ти си от тази шайка.Поразходи се да терминал 2 на Аерогарата и ще разбереш, къде отиват работници и за какви заплати.Нещастен некадърник си ти.
Aнонимен
на 05.10.2018 г.
0
 
 
Дойде времето на тарикатите или да работят( като всички бизнесмени по света) или да плащат.. Ако не--- да го д.....ат. ГОДИНИ НАРЕД СЕ ГАВРЕХА С ХОРАТА. СЕГА СЕ КЕФЯ!!!
0
 
 
Това е сериозен проблем, особено за високо квалифицираните кадри. Има хора които могат да свършат работата но те малко и са прекалено скъпи, защото трябва да ги крадеш от други фирми. Има хора които са евтини но не могат да свършат работата.
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 05.10.2018 г.
0
 
 
Бизнесът печели поръчки, защото плаща мижави заплати. Бизнесът не инвестира в хора, машини и оборудване, а в скъпи коли и имоти. Сега оядените бизнесмени реват, че губят поръчки. Немци с десетилетни бизнеси са с материалното състояние на нашенски бизнесмени, но немеца е умен и инвестира в бизнеса си, а не пръска за коли, къщи и курволя*ци.
0
 
 
Дойде време за равносметка на изминалите близо 30 години. Оказа се, че тези които ламтяха за власта след ноември 1989 год. са тотално неподготвени като икономисти. Едно е да се стремиш към власта, да използуваш брутални средства срещу евентуална конкуренция и политически неизгодни, друго е да знаеш как, какво да ръководиш държавата и нейните структури. Задържането на враста на всяка цена, изролзувайки чуждидържави, доведе държавата до икономически и социален крах. Напразни са усилията на глашатаите журналисти, на полит и соц плямпаджии да хвалят. Картината отвътре е разруха.
на 05.10.2018 г.
0
 
 
Нищо не сте видели още. Бизнесът плаща заплати! Големият проблем вече не е корупцията! Хей Молдовциииии,украинциииии,арменциииии насам народе тук вече бизнесът и заплати започнал да дава даже!
Aнонимен
на 05.10.2018 г.
0
 
 
v pravitelstvoto ima mnogo stroiteli temogat tam nyma nujda ot tyh
0
 
 
Няма и да има кой да работи. Свърши тази с евтината работна ръка. Точно на 1 час със самолет от тук заплатите са по 5 и в евро за абсолютно същия труд, а разходите за живот - същите. Няма кой луд да работи 8 часа тук за стотинки. Докато Ганьо не се научи да си цени служителите - така ще е.
+1
 
 
Да започнат да дават 10 Е на час, пък да видим дали няма кой да работи ?! Пълни демагози, има ли още балъци да им вярват ?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: