ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин с революционно предложение за бутането на Бетонния мост!
Автор: Васил Динев 08:59 / 08.10.2018Коментари (23)17300
© Google
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нашата медия, за да сподели: "Здравейте! Във връзка с постоянните спекулации от общинарите, които ту бутаха Бетонния мост, ту го повдигаха, ту го строяха наново, предлагам на вас и на вашите читатели следното решение. 

При положение, че вече е ясно, че ще бъде съборен мостът и че ще бъде ремонтирана и разширявана улица "Кукуш", защо "бетонните глави" от общината не съгласуват с НКЖИ построяването на един къс тунел под ЖП линиите на сегашния пешеходен прелез при кръстовището на "Кукуш" и "Авксентий Велешки"? Това ще им реши проблемите, които сами си създават! Надявам се пловдивчани да се съгласят с идеята ми!"


Още по темата: общо новини по темата: 251
25.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
08.03.2024 »
04.03.2024 »
29.02.2024 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Че то ако е въпроса за тунел, то може да се направи и на мястото на сегашния бетонен мост и да излиза с два ръкава на бул.Христо Ботев, където сега са ръкавите на бетонния мост. Това е възможно най-рационалната идея, но пари за втори пробив не са предвидени.
0
 
 
Всичките проблеми със задръстванията, повишените равнища на изгорели газове и повишеният разход на гориво поради преминаване на излишно дълги разстояния от моторните превозни средства между южната и останалата части от града се случват заради наличието на железопътни линии зад Централна гара. Пак заради тези линии се предвижда похарчването на невиждано огромни суми за редица "решения", които ще скопят града и ще доведат до изникването на други проблеми, без да бъде решен основният - жп линиите. Всичко това се решава много лесно, като чисто и просто Централна гара се превърне в музей, а основната гара на Пловдив се изнесе в края на града, където Сќ е мястото. Така районът около Централна гара ще освободи от жп линиите и на тяхно място ще може да се построят удобни пътни артерии, свързващи сега разполовените части на града ни! Минусите от това решение са стотици пъти по-малки от ползите! Освен всичко това, безстопанствените разбити складове между Централна гара и Коматевския възел може да се разрушат и там да бъдат построени нови сгради. Наред с това, от чисто екологична гледна точка централната част на града ще стане значително по-чиста и по-малко вредна за дишане.
0
 
 
И аз имам революционна идея...що вместо да го бутат бетонния мост,понеже не може да го повдигнат с 1,60...не свалят нивото на линията с 1,60 ? От началото на пероните ще слиза надолу и към затворения прелез на Сточна гара ще почва да се издига до нормално ниво.
+1
 
 
По-важно за Кичука е кога ще се разшири Македония и ще се свърже с Марковския път, и кога ще се разшири Стамболийски и ще се свърже с Цар Симеон, чрез пробив под гара Разпределителна.
0
 
 
Има си одобрен ОУП и там всичко е показано как трябва да стане. Този пловдивчанин няма какво да открива топлата вода с "революционните" си идеи. Да го питам аз него: като направиш такъв пробив, в коя от всичките междублокови улички ще забиеш трафика бе? Помислил ли е пишман революционера, къде ще отива целия трафик? Липсата на бетонката няма да е осезаема, тъй като ще има достатъчно алтернативи, още повече, че ще се разширят ул.Кукуш и ул.Даме Груев, и реално трафика ще се разпределя към новите връзки. Сега половината слизат от бетона и въртят обратен на Велешки за да тръгнат по Руски или по Васил Априлов. След като се направи пробива, директно тръгваш към Васил Априлов. А останалите, които продължават към Сточна, ще могат да стигат до там през Родопи, като преди това минат през Кукуш, Даме Гуев, или през Скопие. Голяма драма с тоя бетонов мост. Единствено, ще е добре да се направи един подлез за пешеходци на сегашния прелез на Велешки.
+2
 
 
Преди 40 години не питаха никого, когато се реши реконструкцията на стария бетонен мост (такива бяха времената). Но и сега не питат наследниците на Калпакчиев, който построи Моста, единствената връзка на Кючук Париж с "Града", по който да се превозва неговата продукция от тухли и керемиди, и по който минаваха работничките на "Томасян", за да отидат на работа в неговите тютюневи фабрики...
+1
 
 
При положение че надлез родопи е на 500метра това е революционно тъпа идея!
+3
 
 
Не съм строителен инженер, но според мен това няма как да стане. Просто разстоянието от кръстовището на бул. "Христо Ботев" и ул. "Авксентий Велешки" и линиите е прекалено малко за да бъде изграден тунел с нормален ъгъл на спускане. Същото важи и за другата страна на този евентуален "къс тунел". И мен ми искаше решението да е толкова лесно...
+2
 
 
Затова никой не прави в България секс на площада. Пълно е с "разбирачи" и "специалисти по всичко". Неслучайно е излязла и приказката "Акъл не искам - пари ми дай ! " Има ОГРОМНА разлика между евентуален пешеходен подлез и такъв за автомобили !
0
 
 
Не трябва много акъл, за да се сетиш затова. Кмета дрънка за пешеходно подлезче на това място, свързващо новия МОЛ !? Рационално, нали ? Безумие е да го няма Бетонния мост, но никой не мисли за хората, който ще си късат нервите в "тапите". Важно е да са пълни джобовете на управляващите...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: