ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Вижте всичко от извънредната пресконференция за убийството на Виктория
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:29 / 10.10.2018Коментари (12)25568
Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 г. от Русе, е главният заподозрян в убийството на журналистката Виктория Маринова. Две обвинения са повдигнати на задържания. И двете са задочни. Едното е за изнасилването като за него се предвижда от 10 до 20 години затвор. Другото е за убийството, което е извършено по особено жесток начин. За него законът предвижда лишаване от свобода до 20 години, доживотна присъда или доживотна присъда без право на замяна. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Той допълни и какво предстои след задържането на заподозрения в Германия - "задържане пред германски съд и превеждане на лицето тук, задържане и т.н." Цацаров подчерта още и жестокостта, с която е извършено убийството. Задържаният е тренирал бокс, а преди престъплението е употребил голямо количество алкохол.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов в обясни, че задържаният Северен Красимиров е роден през 1997 година в Русе, където и живеел. Има криминална регистрация от 2007 година за кражба на цветни метали. Министърът допълни, че част от ДНК експертизите са готови. От тях се вижда, че негово ДНК има по жертвата. Институтът по криминалистика все още работи, очакват се още доказателства, които да свързват пряко Северин с жертвата. "До момента всичко говори за спонтанно деяние", каза още Маринов.

Министър председателят Бойко Борисов изказа съболезнования. Той потвърди и поетия ангажимент за закупуване на нова техника за Института по криминалистика, за да бъде осъвременен.

Натискът, който беше приложен към държавните органи, помолих ви да изчакате няколко дни. Всяко прибързано изговаряне от страна на МВР и прокуратурата, когато тече такова разследване, може да предизвика укриване на вещи, на извършител и нямаше днес какво да си говорим. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет за убийството на водещата Виктория Маринова. "На територията на три провинции в Германия го издирваха. Обявявайки каквото и да е по разследването, щеше да го провали. Българи направиха така, че очерниха държавата си по брутален и гаден начин. Да се радват, че България е очернена", коментира Борисов.

''Както виждате и сега продължаваме, той ще бъде разпитан от германски съд. Ще предоставим цялата ДНК информация, която имаме - и неговата, и на жертвата, Бог да я прости. В рамките на 3 дни прочетох чудовищна информация за България, и нито едно вярно. Разни политици се скъсаха да изпращат мейли в Брюксел какво се случва в България. Нима това не се случва в други държави? Като разследващи журналисти, още в началото когато се знаеше, че има ДНК от извършителя, знаете как се крият извършителите. Целта на един извършител на поръчково убийство са парите - не оставя следи. Умишлено не разговарях с хората в Брюксел тези дни. Това, което са ни учили за разследване, за действията на полицията - да не се обвинява никой, ако няма доказателства", обясни премиерът.

Ще имаме сериозен разговор в ЕНП като отида там, но това е политиката. Много неща бих казал още, но ще минат добрия тон. Отнасяме се с внимание към всяко разследване, към всеки сигнал. С нищо не сме заслужили като държава така да бъде охулена страната. Тук всички работиха на 100%. Казах на Маринов да не се връща в Русе, докато не се разкрие убийството. Последният ни разговор е снощи в 2 ч. през нощта. Надявам се в бъдеще да не се провокира с несъществуващи престъпления. Бързо реагирах на сигнала, който ми даде Нова телевизия и се оказа точно обратното. Вие не сте четвъртата, а първата власт в момента. Моля да се държите отговорно. Такава свобода да пишете, да предавате по всяка тема, е факт, каза още Борисов.

"С оглед факта, че лицето е напуснало страната през "Дунав мост", са задействани всички механизми за международна правна помощ. Процедура по изпълнение на Европейска заповед за арест пред германския съд, привеждане на лицето тук, предявяване на обвинението", разясни от своя страна Цацаров. "Както каза Маринов, в хода на действията не се изключват версиите. Пред съдия са разпитани свидетели, включително и колеги на Виктория Маринова. Не можем да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност. Искрена благодарност към работата на министъра на вътрешните работи за изключителния му професионализъм", завърши главният прокурор.


Още по темата: общо новини по темата: 95
03.07.2020 »
16.12.2019 »
08.09.2019 »
23.04.2019 »
22.04.2019 »
22.04.2019 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 10.10.2018 г.
0
 
 
Тази снимка ми изглежда , като герой от Big Brother - тоз "турски" циганин сега ще има го тикнат в затвора - да лежи жив и здрав и като отшуми всичко това ще го пуснат за добро поведение и че само на 21 и живота пред него и защо направил пълни самопризнания и съдействал на полиция. Имам чувството , че ще стане местна легенда сред ромското население. За мен лично трябва да бъде линчуван в центъра на ромската махал в Русе - да му отрежат оная работа и да я изгорят пред всички турски цигани , за да се стреснат и да знаят , че подобно поведение не се толерира. Всичко останало няма доведе до някаква удовлетвореност са случилото се. В България вече късно за мирно отношение към тъй наречените "малцинства" ( цигани , роми , турци и прочие , където се използват само за да може някой да докопа властта ). Нужни са вече хитлерови мерки срещу тях и яко спрей против хлебарки...
+4
 
 
Е, как успя това тъпо човекоподобно да избяга от страната за нула време? Някой изобщо следи ли миграцията на индо-египетското "българско, интегриращо се" племе?
+3
 
 
Ах,защо премахнаха смъртната присъда...
+3
 
 
Как пък най-бързите разкрития винаги се правят, когато опре ножа ? Възрастните хора по селата биват избивани от години, обаче за тях няма проблем, но сега, когато публичното внимание е насочено към властта, чиято компетенция е поставена под въпрос, свикваме пресконференции и хващаме основни заподозряни в Германия на третия ден.
+5
 
 
От БХК защо мълчат това животно е от тяхното стадо?
+6
 
 
Тоя урод мангал заслужава единствено смърт по особено жесток начин! Също и негому подобни! Това е животно, а не човек и затова трябва да бъде постъпено с него като със животно, което е убило човек!
+6
 
 
Каквото и колкото и да му направят, няма да върне убитата. А дъщеричката й ще порасне без майка...
+6
 
 
Типичния безмозъчен циганин , който си мисли ,че ще се скри в Германия.. Ако го вкарат в затвора , още първата седмица ще му се наложи да му шият г*за.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: