ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Тотев, Славчо/Инчев, Дани – ако това е всичко, всичко е ясно
Автор: Любомир Минчев 14:15 / 10.10.2018Коментари (11)18075
© Plovdiv24.bg
Желанието на БСП да се държи агресивно, арогантно, все по-истерично и по болшевишки налудничаво  не предопределя някакви значими резултати на идващите европейски и местни избори. Напротив. Политизирането на всяко битово убийство или човешка трагедия на пътя все по-неудържимо тласкат партията към кошчето за боклук.

Последните социологически проучвания сочат, че и при пълната си мобилизация в момента  БСП е стигнала тавана на електоралната  подкрепа, с която се приближава, но остава зад ГЕРБ. Безнадеждност е обхванала и самите червени апаратчици, които вече подлагат на съмнение и новата "Визия за България“, която трябва да легитимира червените като основни кандидата за властта. Бунтът на 50-те от ИС на БСП срещу "Визията“ на Нинова и управлението й тепърва ще се развива, ако изобщо се развие, но и така достатъчно ерозира доверието, че червените могат да управляват.

В тази ситуация червените организации в Пловдив и областта  са опозиционни на Нинова структури, тъй като се командват от Георги Гергов. А неговото пето място на предишните местни избори е индикатор и за нова катастрофа след година. Общинският съветник от левицата Иван Петков – Бебето от месеци повтаря, че пловдивската  организация фатално закъснява с налагането на кандидат за кмет, който избирателите достатъчно да опознаят до деня на вота. Сега се говори  за лидера на общинските червените съветници Николай Радев, директор на Английската гимназия, който е неотлъчно до Гергов в партийните дела. Сигурно ще му поставят задача да се пребори поне за четвъртото място и поне още един съветник към петимата сега. Това ще е върхово постижение.

Десницата, новата десница в Пловдив, следва поведението на БСП и настървено гори мостовете към ГЕРБ. Не, не става дума за представителите им в местния парламент. Там мостовете си стоят непокътнати и строителите им реформатори едва ли ще бъдат в следващите "десни“ изборни списъци. А онези , отвън ОбС, вече казаха, че "Демократична България“ ще играе за кмет с местния лидер на ДСБ Йордан Иванов. Крайно неуместен избор, възроптаха десните и твърдят, че продължават сондажите за обединителна и сравнително популярна фигура. Времето изтича.

Това дава основание на Дани Каназирева да развихри предизборното си въображение и да сложи "Съюз за Пловдив“ в челните редици на отличниците. Тя разглежда няколко варианта, като в един от  тях предлага на Пловдив да я постави на второ място след първия тур – все пак признава първото на Иван Тотев. И на втори тур с мощната подкрепа на Славчо Атанасов, десни и червени да седне на кметския стол.

Този анализ на "Съюз за Пловдив“ съвсем злепоставя  партията, тъй като напомня и какво се случи преди четири години. Тогава на втори тур "Съюз“-ът на Каназирева , както и "реформаторите“ подкрепиха  Славчо Атанасов.  Сега иска от него да върне жеста, ако случайно на балотаж отиде тя. Ако това е сериозно намерение, новите местни избори в Пловдив ще произведат още един политически труп. След четири години фасадна опозиционност, пътят към Славчо ще е много кратък, но без изход. Ако кандидатът на патриотите е Борислав Инчев, положението се променя, но не и в полза на  Каназирева.

Избирателите на ГЕРБ  ще бъдат съвсем привилегировани в тази ситуация, тъй като няма да бъдат отново подложени на вътрешнопартиен експеримент с двама кандидати на партията -  Здравко Димитров очаква посланическо място някъде из бившите съветски  републики.

Затова е възможно вариантите за изход от изборната битка в Пловдив да се свият само до един.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Всичките изброени за нищо не стават! Дано повечето хора го разберат или поне гласуващите.
0
 
 
Смешници ставате все по нагли.Хората ще спрат да гласуват за кретени.
+4
 
 
Отново по форумите плъзнаха мнения от типа "всички са маскари" и за това ни трябва нов Месия. Типично за писарушките които на предишните избори бълваха същите писания и горещо лансираха и възхваляваха гурото в плямпането, заканите и кухите обещания - небезизвестния Бареков. Явно вече си имат спонсор и почват да си заработват жълтите стотинки.
+2
 
 
Тотев, Славчо, Йорданка, Здравко, който и да е все едно и също! Всички са заедно, а са "врагове" само за пред хората. Да не говорим за заместник кметовете, някои от които са на прага на 4-ти мандат. Пловдив има нужда от чисто ново лице и име за кмет, който да назначи свой екип пак от ниви лица, мотивирани да работят за града, а не за длъжностите си.! Кмет, който да служи изцяло на пловдивчани и в интересите само на Пловдив. Пловдив е град със завиден потенциал във всяко едно естество. Култура, спорт, туризъм, бизнес....! Трябва ни кмет, който да даде път на този потенциал. Сегашните не го правят! Нито предшествениците им, а ако са тези кандидатите, значи и за в бъдеще няма да го бъде.
+7
 
 
БСП остава зад ГЕРБ, но и двете не заслужават доверието на българския избирател. Там е работата, че същият този избирател няма на кого да се уповава, защото, както беше писал един наш писател "всички са маскари", т.е. всички се стремят към властта заради облагите, които тя им предоставя и гарантира...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: