ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Невиждан подземен паркинг за 700 коли в нов огромен жилищен комплекс в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:34 / 11.10.2018Коментари (13)28254
Уникален жилищен комплекс на входа на "Тракия" ще съчетава зеленина и иновативни фасадни елементи. С елегантен силует 9 бутикови сгради се издигат сред 6000 м2 зелена градина, детска площадка и открит фитнес. Най-новият проект на фирма "Стройколукс" носи името "Томов плаза" на известния предприемач Христо Томов, лауреат на наградата сграда на годината с предишен свой комплекс и който реализира най-успешните жилищни проекти правени от  българин в Маями. 

Това е многофункционален тип комплекс който включва жилищни единици, търговски площи, офиси и паркоместа. Позициониран в една типична градска среда, комплексът е със средно висока етажност, между 10 и 15 етажа, и е с типичния силует за квартал като "Тракия". Още преди години, когато тази територия е била урбанизирана, в нея е заложен моделът на по големи и високи жилищни структури -  с широките булеварди, с мащабното озеленяване, парковете, които кметът продължава да развива, разширява и обновява и днес. Подобно както и в Америка там, където е предвидено да се строят даден тип сгради като височина и плътност, всички трябва да се съобразяват с това. Иначе би било нетипично,  ако не се вписва в заобикалящата среда. 

В "Томов плаза" се планират 555 жилища, развити в 9 отделни сгради. Поради голямата площ на парцела се разрешава  над 70 000м2 РЗП, но предприемачът не се е възползвал от това е сам я редуцирал с 30%. Всичко около сградите се благоустроява в огромна градина от близо 6 дка – един зелен вътрешен двор с шадравани, детска площадка, фитнес на открито, мини футболно игрище. Към тях ще има спокоен кът с пейки за срещи и разговори на по-възрастните обитатели. 

Невиждан подземен паркинг от 20 000 кв. м.с близо 700 паркоместа! "По норма сме задължени да осигурим по едно паркомясто на апартамент и съм доволен, че управата на града вече стриктно спазва това изискване. Да, действително превишаваме нормата, но автомобилите в града се увеличават с всеки изминал ден. След време почти всяко семейство ще разполага с поне 2 коли и трябва да се осигурят достатъчно паркоместа", твърди предприемачът. 

След конкурс архитектурата на "Томов плаза" е поверена на арх. Едвард Христов един от най-опитните архитекти в града.. Над година  му е отнело да позиционира сградите по най-перфектният начин спрямо мястото, изложението, посоките. Умелото начупване на фасадата, предотвратява усещането за" стена", каквато опасност съществува при такива големи проекти. Част от фасадите са облечени с HPL в дървесен цвят. Друга част е с еталбонд и трета със силикатни мазилки. Детайлите по фасадите също са доста впечатляващи с ефирна конструкция от метални плетки. Светлината ще преминава през тази мрежа и ще създава неповторим ефект на сградата особено вечер.



Още по темата: общо новини по темата: 8
30.12.2023 »
28.08.2020 »
27.04.2019 »
05.04.2019 »
05.04.2019 »
24.12.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 12.10.2018 г.
0
 
 
"Невиждан подземен паркинг за 700 коли в нов огромен жилищен комплекс в Пловдив!" - не решава проблема с паркирането , а по скоро ще създаде нови проблеми. Имайки предвид мащаба на строителство , едвам ли ще успеят да запълнят сградата с хора ( едвам ли нормален човек ще успее да си купи апартамент там ) . А камо ли някой да си позволи да купи парко място там. Пак нямам нищо против модерното строителство , но реализацията на подобни проекти трябва да е някак си по встрани. Пловдив е станал е прекалено населен. Някой хора започнаха да правят мизерии - искам лично да се оплача една вечер се забих на паркинг в Кичюка , понеже тъпия Google ми изписа , че там мога да мина между блоковите пространства и да излезна на Вапцаров , съответно то бе блокирано за межублоков паркинг - на който повечето бяха паркирали колите са дадени на деца по 10 годишна възраст. Над 20 мин. се въртях между коли и накрая леко съм ударил едно Поло на 50 годишен ( така пише в акта) , който твърди , че с мойта кола съм нанесъл щети за над 3000 лв. , което е толкова абсурдно на КАТ дал една снимка на мен дал друга снимка ( по акта , който ми дадоха от КАТ го намерих в facebook и го питах за претенции ) Той ми вика , че ме би видял и аз назаден съм вкарал колата му авто морга - нищо , че вчера го видях по центъра със същата кола. Та на къде клоня някои вече дори се опитват да си избиват пари за по-скъпите застраховки. Така че вместо да строят високи сгради , нека по-добре се вземе контрол на паркиралите и направят по-достъпни за всички за всички , а не само за елита
0
 
 
Какво значи бутикови сгради ?! Та това са обикновени грозни блокове ! Вътре ще се натъпчат следващите бройлери от Родопите !
-1
 
 
Невиждан то чудо голямо ще ви се смеят западняжите ако ви чуят. И боко да отреже лентата.
0
 
 
'Невиждан подземен паркинг за 700 коли..' По колко, 10 000 евро за паркоместо?!
0
 
 
15 етажааа кво списване бе блоковете са около 5-6-7-8 етажа. Баси и вписването, направо следващият оазис! Съсипаха града!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 11.10.2018 г.
+1
 
 
Казарми за добитъка, дето не знае дали утре ще има работа, хляб, та камо ли да му остане жилището, ипотекирано в банка.. Само като рейндъри изглеждат хубави. Тъпаци - такива жилищни сгради отдавна не се строят в Германия, Австрия.. Но тук - печалбата на кв.м. земя трябва да е на макс - ако има как - и 40-етажни ще ги направят! Смеехме се на панелните комплекси - тия новите "бизнесмени"ни го нахакаха 5 пъти повече.
0
 
 
Населението на Пловдив намалява, това е факт от статистиката. Това че има повече строежи е съвсем друго нещо. Щом са намерили терен и купувачи - да строят, засега законови ограничения няма.
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
-1
 
 
Изглежда добре . Искам да похваля фирма Стройколукс за доброто обслужване .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: