ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
6-годишно момченце изпадна в истерия, когато майка му го захвърли на социалните
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:28 / 15.10.2018Коментари (8)3918
©
6-годишно момченце е изпаднало в криза, когато майка му го завела с багажа в отдел "Закрила на детето“ във Варна с пореден опит да го изостави, научи Varna24.bg. Когато детето, обхванато от истерия в отчаянието и мъката си, започнало да хвърля, блъска и крещи, социалните работници и приемното семейство, дошло за да го прибере, се видели в чудо. Наложило се да извикат Бърза помощ, за да му помогнат да овладее пристъпа. След това новите му родители отишли да купят пица и други лакомства, за да спечелят малчугана и го накарат да се успокои малко.

Майката, от ромски произход, подписала декларация, че се отказва от детето, защото не може да се грижи за него. Жената няколко пъти преди това правела опити да изостави синът си, но социалните работници успявали да я разубедят да не го прави до септември, когато отишла с багажа и категоричното решение да се сбогува с момченцето.

Стана ясно, че 30-годишната жена имала и друго дете, което живеело с бившия й мъж в друг град, но след пристигането си във Варна с по-малкото се разделила и с мъжа, при който пристигнала, затова се озовала без дом, работа и подкрепа. Това били и мотивите и да изостави рожбата си.  

По-късно вечерта социален работник посетил приемното семейство, за да види как се чувства детето и установил, че то вече е спокойно и добре обгрижено.

Общо за месец септември в отдел "Закрила на детето“ във Варна са издадени общо 37 административни заповеди за предприети мерки спрямо деца в риск. Някои от децата са настанени или преместени в институции, други в нови приемни семейства, част от тях са върнати на родителите. 4 от малчуганите са осиновени. Това коментира за Varna24.bg  Анна Конукова, ръководител на отдел "Закрила на детето“ към Дирекция "Социално подпомагане“ – Варна.

В статистиката попадат и две новородени близначета, които първоначално са били дадени в приемно семейство, след като майката се е отказала от тях, но впоследствие нейни близки са поели грижата за бебетата.

Г-жа Конукова коментира още, че 90% от малолетните и непълнолетни майки, които раждат във Варна, не изоставят бебета си, тъй като близки и роднини поемат грижата за тях.  В случаите, когато децата имат някакво увреждане, те биват настанявани в Дома за медико-социални грижи във Виница.

Според статистиката през септември 29 деца са били насочени за ползване на социална услуга в общността. От дирекцията през миналия месец са изпратили 17 писма със становища относно спор за родителски права, в други 21 случая са били изразени устни становища по време на съдебни заседания, свързани с деца.

Стана ясно, че 93 деца попадат двугодишният период на наблюдение след осиновяване. Социалните работници през септември са посетили 6 такива деца,за да установят дали за тях се полагат достатъчно адекватни грижи. Общо до момента за тази година в дирекцията са постъпили около 60 молби от кандидат осиновители,  допълни още г-жа Конукова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.10.2018 г.
0
 
 
Мамка ти долна к***а нещастна , дано пукнеш изверг майка
Aнонимен
на 16.10.2018 г.
0
 
 
Срамота! Незнам що за човек биси изоставил детето аз съм съмотна майка и чесно казано немие лесно въобще.Но никога за нищо на света небих се отказала от моето дете та нали то ми дава смисъл и стимол.... Ползвах услугата на звено майка и бебе кв аспарухово за което съм мн благодарна на целия екип на змб и на госпожа конукова за подкрепата и помоща която ми подоха благодаря.
Aнонимен
на 15.10.2018 г.
+1
 
 
Как беше вицът: Айше синганче падна в калта. Ново ли ще правим или ще къпем? Необходимо е въвеждане на наказание химическа кастрация. Оставиш дете 20 години на хапчета за кастриране. Лично ще и ги купя на тая ромка.
+1
 
 
Това са хора без никаква душа и сърце! Циганите са просто и буквално и единствено цигани!
Aнонимен
на 15.10.2018 г.
+4
 
 
Докато не спрат помощите за мангалите и докато не започнат да вкарват в затвора малолетните циганки, които почват да раждат на 12 работата няма да стане. Издръжката на мангалчетата-с наши пари, а к-***ата утр пак ще надуе тумбака. Бактън!
Aнонимен
на 15.10.2018 г.
+6
 
 
Спрете им помощите! Нека спре тази поголовна раждаемост!
+3
 
 
Безмозъчни цигански изроди. Некадърни Необразовани Нехуманни Нечовечни.. Какво още може да се каже за тях ? Такива хора ли трябва да толерираме и да търпим толкова години.. Правят деца - докато не искат деца ..те искат пари , но това е един от вариантите , които държавата им предлага. Събират боклуци и си хвърлят до тях, на земята, във входа, в стаята..и после друг им прави мръсно..? Това е една страшно нелепа ситуация , която не е променена от години.. А общината къде е в цялата тази работа? Може би в офисите си и коментират как ние Българите трябва да ги толерираме и интегрираме и да не всяваме раздор и етническа омраза..КАК ? И защо да не го правим? Очевидно ние плюс от това да ги толерираме нямаме..а вие господа общинари?
Aнонимен
на 15.10.2018 г.
+3
 
 
Циганска му работа.Безотговорни манговци.Защо българите не си изоставят децата могат да ги правят, а не могат да ги гледат да са мислили по-рано.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: