ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сблъсък на мнения във връзка с ремонта на "Асеновградско"
Автор: Васил Динев 09:16 / 18.10.2018Коментари (4)7605
Читател на Plovdiv24.bg поиска думата във връзка с ремонта на "Асеновградско шосе":

"Здравейте, пиша ви относно един изключително тромав и продължителен ремонт на пътното покритие на бул. "Асеновградско шосе" в участъка от бившата мебелна къща до околовръстното на ж.к. "Тракия". 

Непонятно ми е защо една рехабилитация на пътно покритие се бави толкова много. Вече два месеца се работи и резултатите са плачевни. Прилагам снимки и обяснявам позицията си. 

Видно от снимките е следното - платното в посока Асеновград е с неположено изцяло покритие, като асфалтът е неположен в една ивица от 1-1,50 м точно до кръстовището на мебелна къща.

Образувала се е една ивица с по-ниско ниво, в която се събира дъждовна вода и вече се вижда как носещата конструкция е компроментирана, на обикновен език образували са се дупки в основата на пътя. Това означава, че след бъдещото доасфалтиране ще се образуват нови и нови дупки на това място. Следва познатото на всички “ремонт на ремонта". Кой проспива такива важни моменти от изпълнението на пътищата в града ни - дали са работниците от фирмата изпълнител, дали са от община Пловдив, дали органите на КАТ, които трябва да следят за безопасността на пътищата или са всички заедно? 

Всеки ден минавам по това трасе и вече два месеца положението не се е променило. Защо???  Дали асфалтът не е стигнал, за да се “долепи" до стария, дали ще се разкопава под тази ивица за някакви подземни проводи? Според мен няма значение отговорът на този въпрос, защото тези дейности отдавна трябваше да бъдат приключили. 

Господин Тотев, господин Калев, моля за адекватен контрол на ремонтите в града ни!

Моля не подминавайте и специалната табела с надпис “Асеновград" закачена на стълб за светофарна уредба - видна е на снимките. Дали това са новите указателни табели в града ни, остава само да гадаем? 

С уважение,

Един обикновен гражданин с мисли за развитието на града ни"

В същото време предния ден в редакцията ни се получи точно противоположното мнение. Публикуваме и него без редакторска намеса:

"Искам да адмирирам отговорните за ремонта на "Асеновградско" в района на бившата вече мебелна къща. Рехабилитацията бе извършена адски бързо, а най-хубавото е, че там движението дори не бе затаряно.

За мен този ремонт бе пример как трябва да се случва всичко в града ни - бързо и без да се пречи на движението. 

Дано този положителен пример се мултиплицира и в другите участъци, където на големи булеварди се извършват тежки ремонти".


Още по темата: общо новини по темата: 413
07.12.2023 »
20.09.2023 »
21.06.2023 »
21.06.2023 »
27.10.2022 »
06.10.2022 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 18.10.2018 г.
+1
 
 
Няма две мнение по въпроса. Второто мнение вероятно е изпратено от някой общински служител. Кое му е бързото и готовото? От два месеца няма положена маркировка, от два месеца шахтите пред автобусната спирка са с 15см под нивото на асфалта. От два месеца стой тази метър-метър и половина дупка, заради която колите се изнасят много бавно, тъй като някои почти спират, като преминават, което е разбираемо. Асфалтираха кръстовището до МКар. Еми асфалта там е по-висок и отново се получи неравност.... Да не говорим за организацията на движението в момента. Много се изложиха с този ремонт. Нещо, което се прави за 5 дни, тука вече трети месец чакаме да го довършат.
на 18.10.2018 г.
0
 
 
Не е дошъл сезона на ремонтите. Ще активизират някъде по-средата на ноември. Още не са се възстановили след лятна почивка. Както би изразил всеки управник - "Ние поне правим нещо , а не като предшествениците ни.." Наближават избори , нали трябва да остане нещо и за обещаване , за да може да ги изберат отново. А и това не само проблем на "Асеновградско шосе" , ходили сте към Брезовско , Коматевско или друг булевард, а вътрешно градските улици няма да ги коментирам. И все пак тази политика на кмета - ремонт на всичко възможно не я подкрепям. Трябва да се прави всичко по етапно...
-3
 
 
Това е за да се възползват от новото решение за вдигане на данъците с оправданието , че трябват пари за ремонтите , нищо,че плащаме най-високите данъци в България.За това пък хиляди автомобили с регистрации от други области ползват трайно инфраструктурата на града, а плащат данък МПС другаде , защото там е поне с 25-30 %по нисък от Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: