ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ужас! Изнасилиха мъж с дървета и колове, умря в мъки! Подозират циганчета за зверството
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:00 / 21.10.2018Коментари (2)123249
©
Ромите споделят за станалото
Детска площадка, на която няма деца. В двора на църква, заключена, защото се прави ремонт. Това село може би е забравено и от Господ. Село Завой, в което две деца са заподозрени за брутално убийство. Жертвата е на  62 години. Казва се Атанас Иванов, няма снимка, няма некролог. Бил е беден, неграмотен, а единствената, която се е грижила за него е сестра му Мария.

"Женена съм, имам 3 деца. Ние се грижихме за Атанас, защото нямаше кой. Той беше по-голям от мен, но малко не разсъждаваше. Не пиеше, но не беше женен, защото не беше годен за жена - никога не е имал приятелка", разказва Мария пред Канал 3.

Във фаталния ден, Атанас отива до недовършен строеж, където се събират наркомани и деца от селото. Малчуганите често са му се подигравали. "Атанас не беше агресивен, дори беше много кротък. Полицията нищо не казва за убийството, не знаем какво ще стане. Там в празната къща не можем да знаем вечер какво правят като се събират. Имаме кмет, имаме и полиция, защо не се интересуват какво се случва там? Ние сме неграмотни хора, Атанас имаше най-много до втори клас. Работеше почасово при тези, които го викнат, нямаше много пари, беше беден. Знаем, че са го били съблекли и лекарите казват, че е бил изнасилен с дървета и колове. Убиецът заслужава да влезе в затвора. Има съд, нека бъдат наказани", споделят от семейството на жертвата.

След нечовешките гаври сестрата на Атанас, Мария го докарва на ръце в дома си. От там, линейка го транспортира в болницата, където той умира. "Децата преди го биеха, където го завареха. Той не разсъждава, защо ще го тормозят? Биеха го без причина, за забавление. Има Господ - ще бъдат наказани. Когато го намерихме- той беше гол, прибрахме го вкъщи да го облечем, от кръста надолу беше посинен. Искаме справедливост и това убийство да бъде разкрито. Ако беше българин, до сега да е излязло наяве. Имаме кмет, имаме и полицаи, а няма разкритие. Убиецът на Виктория Маринова беше намерен за по-малко от 24 часа, а беше в Германия, а при нас извършителят си седи на свобода. Ако деца са извършили това, трябва бащите им да влязат в затвора, защото не са ги възпитавали", категорични са от семейството.

По монтираните в близост камери, полицаите достигат до 11-годишния Стоян Иванов и 8-годишния Димитър Илиев. Двете деца са отведени в полицията. "Стоян беше разпитан от полицията, обаче няма доказателство, че той го е извършил, или е участвал. Обвиняват ни децата при положение, че Атанас е 120 килограма човек и те не могат да го убият. Всички обвинения са лъжа. Искам убийците да се накажат много строго, както и тези, които ни клеветят децата. Детето ми каза, че са го закачали, но не са го убили, или изнасилили. Ако се окаже, че е виновен, нека си получи заслуженото. ", категоричен беше бащата на петокласника.

Циганите от квартала не вярват, че две деца са способни на подобно зверство, вярват, че убиеца е българин, но нямат отговор какво ще правят ако се окаже, че Стоян и Димитър са изтезавали до смърт, възрастния Атанас. "Децата не са виновни. Тя кметицата знае всичко, но не иска да каже кой е извършителя. Сина ми като се прибра не каза нищо. Кротко дете е, не се бие. Притеснени сме за детето, защото самото то много се страхува. Страх го е да излиза и не спи по цяла нощ. Не разбираме щом имат показания и отпечатъци защо не прибират детето", каза Доля Илиева, майката на 8-годишния Димитър.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Докога, боже, още ще търпим тези издевателства?!?! Няма ли държавани институции, които да накажат и смажат подобни цигански и наркомански изяви!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: