ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: Работим по толкова проекти, че не може да ги изброите! Гордея се с това!
Автор: Мариана Панчева 17:40 / 25.10.2018Коментари (23)10288
© Plovdiv24.bg
Управляваме община Пловдив толкова добре, че - от една страна, успяваме да финансираме големи проекти, а от друга, сме номер едно по финансови показатели. Това заяви кметът Иван Тотев по повод дебата и последващото решение на пловдивския Общински съвет за милионите, с които да се гарантира финансиране за реализиране на стадион "Пловдив", басейна с олимпийски размери, Дондуковата градина и "Модър - Царевец", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Пловдив е град, който привлича хората; те идват да живеят тук и променят средата. Плащат данъци тук, респективно - изискванията към администрацията стават много големи", коментира Тотев, припомняйки, че в града данъци не са увеличавани от 2012 година като дори има намаление на тези за МПС. "И въпреки всичко увеличаваме приходната част на бюджета. Проектите, по които се работи, са задължаващи администрацията заради това, което се случва в града - строи се, идват повече хора, имат повече изисквания, изискванията към администрацията стават много големи", описа ситуацията кметът. 

А към опонентите си той се обърна с думите: "Дори не може да изброите проектите, по които се работи. Това са фантастично големи проекти. И мога да кажа, че на следващото управление, който и да бъде управляващ, ще му е лесно, защото само трябва да вземе политическото решение кой от всички тези проекти трябва да бъде изпълнен през следващите години - всичко ще бъде на масата. Аз не мога да изляза и да се срамувам, защо работя по толкова много проекти и трябва да се свия в ъгъла и да кажа: "Ние сме бедни, гладни и прости, не може да намерим финансиране и няма да правим нищо". Не, напротив. Гордея се с това, че има толкова проекти, че не може да ги изброите", емоционално заяви Тотев от трибуната на местния парламент. 

Що се отнася до въпроса - откъде ще се намерят средства за реализиране на тези проекти, то градоначалникът бе категоричен, че драма няма. "Помните ли как говориха за 30-милионния заем, че през 2017/2018 година Община Пловдив ще фалира. Мина 2017-та и 2018-та, е - Община Пловдив не само не е фалирала, но и бяхме Община номер едно по финансови параметри за първото тримесечие на тази година и сред първите 5 общини за второто тримесечие. Ние управляваме Община Пловдив толкова добре, че - от една страна, тя финансира големи проекти, а от друга стана е номер едно по финансови показатели. По хубаво нещо от това - здраве му кажи".



Още по темата: общо новини по темата: 35
16.12.2019 »
05.12.2019 »
04.12.2019 »
16.10.2019 »
01.08.2019 »
01.08.2019 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Единственото хубаво нещо което си сътворил е асфалтирането на паважните участъци. Хубаво е, защото вече няма майстори на паважа! А това, че докара в Пловдив всичката измет на България, няма да ти бъде простено от повечето истински пловдивчани!
+1
 
 
Коматевско шосе е върхът на недомислиците...Засега
+2
 
 
Основно от една "партия" идват всичките проблеми - постоянно пребоядисващата се паплач около Слафчу! Не стига, че неговото некадърно управление (безвремие) дръпна здраво града назад, ами сега абсолютно всяко начинание и проект се атакува по всички възможни начини. И тоя плужек пак се готви да участва в изборите... Независимо от някои грешки и от бавните ремонти в града се вижда ясно развитието в положителна посока! И за слаФчУвитИ тролове да поясня - не съм симпатизант (нито член) на ГЕРБ.
+2
 
 
Няма лошо, че се правят много ремонти, ама много бавно, бе! Две-три фирми правят всичко и само си местят работниците от един обект на друг. Трябва повече експедитивност и отговорност!
+3
 
 
Евла Кмете, Пловдив е неузнаваем, колкото и да не им се иска да е така на мрънкачите. Вярно някой неща стяват бавно, но преди като не се правеше нищо по добре ли беше?
на 26.10.2018 г.
-1
 
 
Може и да е по-скромен. Хвалене , хвалене и само хвалене. Това е като бълграската полицята по случая с журналистката в Русе. Когато един град се опитва да се развива и да "...привлича хората; те идват да живеят тук и променят средата.." трябва да се съобразява с факта , че идват хора с разни идеали и промяната е глобална и съоветно нуждите на града растат прогресивно. Що се отнася "откъде ще се намерят средства за реализиране на тези проекти.." не мисля , че са проблем , а поскоро откъде ще се намери фирма или фирми , които да направят своевременно и качественно ремонта , та да не се налага след няколко месеца да се прави прапра...п раремонт на ремонта. Пари е ясно, че има ( все пак кола 100 хил. трудно биха могли да си позволят ако нямаше пари) , но все още не ясно къде отиват и дали поне половината отиват в правилната посока. Не отричам , че развитие на някои проекти има , но са заложени от предишния или по предишния кмет , които като вас "... на следващото управление, който и да бъде управляващ, ще му е лесно, защото само трябва да вземе политическото решение кой от всички тези проекти трябва да бъде изпълнен през следващите години" Този лаф сме чували не едно поколения кметове, които твърдяха , че на следващитее им по-лесно... Дори да изберат същите управлящите - към момента имаме един град с безкрайни ремонти ( може би това е мания да се осигури прехрана за следващото поколение...) , безкрайни проблеми по пътищата и паркингинги , "братско" ромски нашествия , "чистия" въздух в града , катастрофата наречена "градски" транспорт също не е за поддценяване и куп други проблеми. И ако все още някой мисли , че всичко е точно , май нещо часовника куца. Така че кмете вместо да се хвалиш и да се боготвориш , дано се съвземеш и докрая на мандата си завършите по един проект , който сте започнали , а не такъв , който бил започнат много преди вас. Знам , че ще има коментари типа на : че съм червен, пенбяв или слугувам на някоя политическа партия , че съм от село и/или прочие - на такива искам да кажа да не съм точно от Пловдив , не слугувам или не подкрепям нито партия , защото всикчи са един дол дренки и седят и пият на една маса. Просто изказвам мнение и ако на някой не му харесва нещо или не му допада , да се аргументира - а не да почне да псува като каруцар селяндур , без дори да има аргументация за това ми жал ама много жал за такива дребнави хорица...
+4
 
 
Два съвета, премахнете инженеринг-а и завишете контрола на качеството. Аргоментирам се с това, че така проектите ще могат да се видят и остойностят преди да се започне строителството и общинарите ще могат да следят по-добре за качеството на изпълнението. Разбира се така се бърка много в джоба на строителите, което няма да им се хареса особенно.
+5
 
 
За тези години по управлението на Кмета Тотев и екипът му градът ни коренно се промени.От един един сив, занемарен провинциален град, вече сме и столица на културата. За съжаление Пловдив винаги е страдал и ще страда от разни измислени псевдо екоактивисти, пишман патриоти и болните амбиции на разни бивши управници които изфабрикуваха куп доноси и пасквили и с това забавиха доста от големите проекти.
-3
 
 
Бавни проекти или големи проекти. Руски 1200 метра 3 години ремонт, още не е готов към 6ти. Tротоарите са разкопани от 2 месеца нищо не се случва. Спирката я местят 2 пъти. Само един от много примери, както се казва не може да ги изброите. Прекалено много се насочва вниманието към проектите, колко били успешни. А се изпълняват бавно няма кой да го отрече. Не виждам като повод за фанфари полагането на асфалт и плочки за да има по какво да се минава вместо пръст. Ако управлението на един град беше само да се дават милиони държавни пари на фирми да бетонират и асфалтират, щеше да е много лесно и нямаше да валят сигналите към всички медии всеки ден. От тях има измислени проблеми но има и много сериозни особено за столица на културата, които се случват всеки ден. Тях също не можете да ги изброите. Според речта на кмета сега им е дошло времето на строежите, ок сега им е дошло времето. Но за цялото му управление времето на другите проблеми не идва и няма оправдание за това.
0
 
 
Движим се в правилна посока и ако бяха бачкали всички в общината както сега, Пловдив щеше да е рай.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: