ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Смяната на времето ще засегне някои влакове, обяснението на БДЖ ще ви изуми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:57 / 26.10.2018Коментари (5)5318
© Plovdiv24.bg
Заради смяната на времето влаковете, които пътуват през нощта на събота срещу неделя, ще престоят един час, каза за "Дарик" ръководителят на "Организация на превозите“ в "БДЖ – Пътнически превози“ Ивайло Георгиев. Той уточни, че преместването на стрелките ще засегне десет бързи, три пътнически и международните влакове от София за Истанбул, които се движат в нощните часове.

Влаковете, които са тръгнали от началната си гара преди преместването на стрелките, а трябва да пристигнат след това, ще имат престой един час, каза Ивайло Георгиев: "Като пример мога да дам влака, който се движи от София през Карлово за Варна. Той тръгва в 23 часа от София, пристига в 6 часа сутринта във Варна. При смяната на часовото време влакът се намира около гара Сливен. Разписанието на влака е да пристигне в 4.11 ч. и да замине в 4.12 ч. Но като пристигне в гара Сливен, стрелките вече са завъртени един час назад и той трябва да си изчака времето за тръгване по разписание, защото на следващите гари по маршрута пътниците го очакват, съгласно обявеното разписание". 

Засегнати от смяната на часовото време са десет бързи влака, уточни Георгиев: "Това са нощните влакове по направленията София - Пловдив, Стара Загора - Бургас, София - Карлово - Варна, София - Горна Оряховица - Шумен - Варна, София - Горна Оряховица - Русе - Силистра и международните влакове от София за Истанбул, когато се движат през нощните часове". 

Един час ще трябва да престоят и три пътнически влака по маршрутите Септември -Добринище, Карнобат - Варна и Мездра - София. Освен смяната на времето, на движението на влаковете се отразяват и ремонтите по железните пътища: "В момента по-продължителни ремонтни дейности се извършват между гарите Реброво и Своге, по направлението София - Плевен - Варна, по линията от София за Бургас през Карлово, в участъка между Сливен и Карнобат и между гарите по направлението от Стара Загора до направление Велико Търново и Горна Оряховица, където също има ремонтни дейности, и в участъка между Карнобат и Варна".

Ивайло Георгиев добави, че в участъците, където мащабни ремонти спират движението на влаковете, пътниците се прекачват на автобус, а след това продължават пътуването с влак.

Новото разписание на БДЖ ще влезе в сила на 9 декември и ще важи до 14 декември 2019 година, каза още ръководителят "Организация на превозите“ и посочи, че не се очакват значителни промени. На движението на влаковете ще се отразят ремонтите между София и гара Искър и София и Своге.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На гара Пловдив влака от София винаги закъснява ,от години е този проблем !
0
 
 
Пълни тъпаци,ами когато сменят часа с един час напред да не би влаковете да прескачат в бъдещето.?!!!тогава какво се случва или им начисляват закъснение по всички направления с един час и ще дължат обезщетение на всички пътници за закъснението.???!!!
+1
 
 
При преминаването от лятно към зимно време влаковете ще престояват един час, а при преминаването от зимно към лятно време ще избързват с един час, движейки се със скорост над допустимата! Нали така, другари железничари?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: