ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Собственици на кучета вбесиха пловдивчанин: Превърнахте целия град в клоака!
Автор: Васил Динев 10:43 / 31.10.2018Коментари (25)14789
Пловдивчанин изпрати писмо до редакцията на Plovdiv24.bg, както и до община Пловдив - район "Тракия", община Пловдив - отдел "Обществен ред и управление при кризи":

"Здравейте. Ще започна със заглавието на последната статия в Plovdiv24.bg относно новоизграждащия се парк в ж.к. "Тракия" на бул. "Освобождение" между "Лидл" и комплекс "Елит". Доколкото помня, бе озаглавена "Новото бижу на "Тракия" или нещо в този дух.

Нека сега да погледнем какви са реалностите относно парковете в Пловдив. Без да се замисля особено, ми се струва, че Цар Симеонова градина е единственият парк, който не е превърнат в кучешка площадка и тоалетна. Всичко останало е безобразно експлоатирано в буквалния смисъл на думата. Въпреки забранителни табели. Дори непосредствено до детски площадки.

Все още изграждащият се парк не остава незасегнат от тази тенденция. На отсрещната страна на булеварда има специализирана площадка на не повече от 200 м отстояние с обиколката през кръстовището. Въпреки това все повече стават собствениците на домашни любимци, които сутрин се възползват от близостта на парковия терен. Не само, че разхождат подопечните им четириноги, но по най-безцеремонен начин ги оставят да задоволят физиологичните си нужди.

Естествено "изсипаното от багажниците" си остава на място. Дори това да е непосредствено до детската площадка, която вече се използва по предназначение.

Изпращам прикачено видео и снимки на мъж, който най-вероятно живее в к-с "Елит". Ежедневно си разхожда пинчера и всеки може да види дали след изхождане на кучето, стопанина събира остатъците. Фотосът, на който е без качулка, е отпреди дни, докато изчакваше любимеца си в недвусмислена поза.

На друга снимка може да видите двойка стопани на немски овчарки, които също така системно използват парка като терен за разходки. Надявам се след този пореден сигнал общинските служби да се задействат и да започне безкомпромисен контрол, ако е нужно и санкции спрямо стопаните на кучета, които не изпълняват общинските разпоредби.

Нееднократно медията е имала публикации, които са ставали арена на спорове между стопани на кучета и хора, които разбираемо са отвратени от състоянието на града. Първите започват да обясняват как те лично събират остатъците на любимците си; че кучешките изпражнения по градинки и тротоари са от бездомни кучета /макар такива да са по-скоро изключения като присъствие въобще/; как майките оставят малките си деца да използват парковете за непосредствено удовлетворяване на физиологични нужди и т.н.

Истината, която кой признава, кой не, е, че целият град е превърнат в кучешка клоака и това се дължи най-вече на стопаните на домашни кучета. Факт, с който са наясно вероятно и слепците. Всеки който преминава по вело- и пешеходни алеи няма как да не усети специфичните миризми, които в някои зони са особено концентрирани.

Да! Има съвестни собственици на четириноги, които почистват след тях. Но това са по-скоро изключения. Не знам докога ще се търпи създаденото статукво. Разликата от това дали ще го направи кучето, или самият стопанин намирам единствено в това, че вторият не е направил публично достояние интимните си части. Крайният резултат е един и същ! А това е израз на чиста проба простащина".



Още по темата: общо новини по темата: 68
24.02.2023 »
07.02.2022 »
22.02.2021 »
08.10.2020 »
22.02.2020 »
10.02.2020 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
О,на бул.Македония са шампионите по ....!
на 31.10.2018 г.
+2
 
 
Питам се: наглеците, които без никаква свян оставят четириногите си любимци да се изхожат току до детски площадки, дали ще са така равнодушни ако някое дете направи същото пред вратата им например.
+2
 
 
Кучкар с БМВ - трудно може да се намери по-голям боклук !
+3
 
 
Глобата в Америка е 300 ,а някъде и 500 долара...И стопаните ходят с найлонова торбичка в ръка взимат си лайната с торбичката завързват я и си я носят до боклука!
+2
 
 
Напълно съм съгласна, че собствениците на кучета, които не почистват след любинците си трябва да бъдат санкционирани (не ми е много ясно как ще се случи това???). Но какво да кажем са многобройните кастрирани кучета, които живеят по улиците и едва ли може да им се търси отговорност за замърсяването. Нужни са възпитание и отговорност от страна на всички, както и повече толерантност от страна на тези, които недолюбват четириногите. . .Аз съм от изключеничта - винаги излизам с торбичка и намирам кошче в което да я изхвърля. . . Дълга тема. . .
-2
 
 
Не е за глоба, повече такива кучкари да има. По неговата система много прецизно да започват да наторяват на всеки 10 метра. По този начин е еко и био, общината спестява пари за наторяване. Сигурно има и европрограма, защото кучкарите го правят по цял ден, а въпреки това получават пари от някъде.
на 31.10.2018 г.
+5
 
 
При липсата на какъвто и да е контрол и санкции спрямо недобросъвестните собствениците на кучета за тях НОВ ПАРК=НОВА КУЧЕШКА КЛОАКА.
+8
 
 
За съжаление е точно така много малко стопани почистват след кучетата си.Иначе на пръв поглед интелигентни хора.....
-2
 
 
От този клип не се видя нито една забранителна табела!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: