ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
30 психопата избиха семействата си в България за 5 години, три от случаите са в пловдивския "Кючук Париж"
Автор: Васил Динев 09:11 / 04.11.2018Коментари (5)60157
© Plovdiv24.bg
Около 30 психопати са избили семействата си през последните 5 г. като Викторио Александров, който застреля жена си и едногодишната си дъщеря след раздяла.

Над половината от тях са сложили край на живота си или са се опитали да го сторят. Най-често границата прекрачват бивши военни, полицаи, пожарникари, охранители, но в списъка с извършители има бизнесмен, китарист, бивш затворник, психично болен пенсионер, шофьор на ТИР, таксиджия и др., пише "Телеграф".

Общото между тях е, че са емоционално примитивни хора с дълбоки комплекси, обясни директорът на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова. В масовия случай извършителите отнемат живота с оръжие. Двама от насилниците убиват с нож, а един пребива жена си до смърт с юмруци.

Психопрегледът за оръжие е формалност и по никакъв начин не успява да отсее хората с комплекси, личностни разстройства и психопатите, които в последствие убиват. "Ако Викторио бе държал тест за психологическа пригодност, щяха да излязат индикации, че е склонен към агресия. Сегашният преглед при психиатър не показва нищо, но диспансерите са еднолични дружества и ще се борят със зъби и нокти сегашната ситуация да се запази", коментира още д-р Гълъбова.

Според нея използването на агресия от страна на насилниците е проява на комплексарщина. "Общото между всичките от този вид е, че са емоционално примитивни хора, може да са с различна степен на образованост, може да имат много висок рационален интелект, който обаче не колерира с емоционалния. Емоционално тези хора не са интелигентни, не познават чуждите емоции и не се съобразяват с тях", посочи още експертът. 

Три от трагедиите, потресли страната, са от Пловдив и то в квартал "Кючук Париж".

Тираджията Благой Сапунджиев уби жена си Йорданка и 5-годишната им щерка Петя, докато спят, а след това се застреля. Телата бяха намерени на 4 януари 2016 г. в дома им в кв."Кючук Париж". Шофьорът ликвидирал семейството си от ревност, защото бил в развод с жена си, а тя имала нова връзка.

3 г. по-рано сержант Георги Тепавичаров уби двете си деца и жена си, докато спят, а после насочи пистолета към главата си. Първоначалната версия беше ревност, но после се оказа, че Георги е бил притиснат от дългове към банки.

През март т.г. отново в кв."Кючук Париж" Ради Енев убива жена си с нож, а после се самоубива със същото оръжие. Престъплението е като от филм на ужасите, извършителят гонил жена си из цялата къща и я мушкал по цялото тяло, а накрая забил острието в гръкляна си. 13 часа по-късно 2-годишното им дете плакало до потъналите в кръв тела на родителите си, докато бъдат октрити от полицията. Една от версиите беше отключено психическо заболяване , като имаше съмнения и за ревност.

С изключителна дързост се отличава и разстрелът на 29-годишната Елена Василева. 65-годишният й съпруг Венцислав я застреля посред бял ден в заведение в столичния кв. "Лагера". Убийството било предхождано от скандал за децата. Оказа се след трагедията, че разрешителното за оръжието му е било изтекло. Василев е и един от малкото извършители, който не посяга на живота си и получи 13-годишна присъда.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
така става когато хората четат негативните фъшкийски коментари на рязона и червеногъзите му разклонения :)
+3
 
 
Само да попитам, защо същите тези психопати не са избити веднага след като е доказано, че те са избили семействата си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: