ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Невероятно! Пълна промяна около брега на Марица!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:05 / 04.11.2018Коментари (13)35035
Лабиринт от габиони. Подобно здание се появи на брега на Марица при скоро ремонтирания участък на бул. "Марица юг". Това всъщност е библиотека на открито, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Строителите разказаха, че ще се ползва именно като място, на което да се сяда и да се чете или просто да се отмаря край реката с красива гледка към нея.

До габионите се простира и мястото, където ще бъде разположена детската площадка. Поставени са вече осветителните стълбове, пешеходната алея и подпорната стена са готови, остава още малко работа по настилката в зоната до Адата. След това ще се озеленява, осветява, ще се монтират съоръженията на площадките, както и пейки и кошчета.

Строителите от "Драгиев и ко" работят не само тук, но и във вътрешнокварталните улици край бул. "Марица юг". Така например вече се работи по рехабилитацията на ул. "Хъшовска". Работи се и по подмяната на тротоарни настилки по бул. "Шести септември".

Атракциите на брега на Марица, подмяната на тротоари и работата по вътрешните улици са част от проекта за изграждане на съвременна социална зона, финансиран по оперативна програма "Региони в растеж". Общата стойност на проекта е 43 млн. лева.



Още по темата: общо новини по темата: 71
17.12.2023 »
13.12.2023 »
07.09.2023 »
13.06.2023 »
09.05.2023 »
12.04.2023 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 05.11.2018 г.
+1
 
 
Изглежда обещаващо , но дали ще вземат да изчистят и корито на самата Марица . Някъде из коментарите ставаше дума за паркинги - трябва да се направи в началото или в около била (има предостатъчно място) малко по-голям паркинг и да се направи бул. Марица пешеходна зона. Все пак е едно от малко места , където е направено за разходки ( което само по себе си изключва използването на автомобил , каруца или там с какво се придвижват) Също така би било добре да се пооправят проблемите с осветлението. В момента както се очакваше - от водната палата надолу бул. Марица се използва повече за паркиране - които идват към панаира или към центъра. Така че има върху какво да се работи. Тук въпроса - защото пловдивската администрация точно преди избори се активизира и преди 2019. Защо никой не прави проекти с приоритети и до завършването да се не се поемат други проекти. В това отношение управлението на Тотев и компания е под всякаква критика, но да имаше няколко от завършени от преди проекти , но като цяло тази строителна мания по-скоро вреди на града. Хубаво да се строи , но нали трябва и да му се порадва човек . Живота не е само строене , затова сме на дъното на всички класации в Европа - в проектен план всичко идеално - а в реализация куца от всякъде ... Надявам се , че при следващия кмет ( който и да той , дори да е Тотев да си вземи поука , а не като дойде 2023 да се сети за проекти от 2011 и проекти като пробива на централна гара , зоологическата и прочие да бъдат пак на дневен ред) поне няколко от сега започнатите проекти да бъдат завършени.
-1
 
 
Мрънкалници, преди по-хубаво ли беше? Градът малко по-малко добива модерен, европейски вид, но някои хора винаги ще намерят за какво да недоволстват. Вместо да работим върху съзнанието на хората да не серат и пикаят където им падне, ние просто да не правим нищо, защото веднага някой ще го осере. Били взети пари. Да, но поне е направено нещо. Не е далече времето, когато пари се даваха и се взимаха, но нищо не се правеше. Същата работа и с психопати и нападатели. Вместо да натискаме някой органи да си вършат работата и да прибират психопати и престъпници, където им е мястото - по затвори и лудници, ние да не правим нещо, където може да стане престъпление. Със сигурност ако там бяха направили някакъв огромен паркинг, същите хора, които сега недоволстват, че няма къде да се паркира, щяха да ревнат "защо паркинг а не градинка?" Народе, ти изобщо мислиш ли какви ги мислиш?
0
 
 
Галя ми взе думите от устата. Каква кирка трябва да си, за да направиш такъв "тунел" на такова място? Циганската махала е близко. Съвсем! Вместо всичко да е максимално открито, управата прави заслони за мангусти психопати. Браво, Тотев! Браво, Кацарски!
на 04.11.2018 г.
-1
 
 
Вие тримата под мен наистина ли сте толкова малоумни или просто си нямате друга работа?
0
 
 
Това ще е най-точното място някой психопат или перверзник да те завлече и да те изнасили или ограби!!! В услуга на всички луди...По-голяма тъпотия не можаха да измислят.Пази Боже човек да не попадне на безмозъчно същество като това,което уби невинното момиче в Русе!
на 04.11.2018 г.
+3
 
 
Чичо, ногу си прав бе майна, ма нема кой да те чуе!!! Важното е че кинтите са взети от правилните хора!!!
на 04.11.2018 г.
+6
 
 
Колкото по красиво става народонаселението пристигнало и живеещо в града изпростява. Колко ли време това удобно място за облекчаване на физиологични нужди ще е чисто. Ярък пример видеото с жената облекчаваща се по малка нужда зад новите модерни тоалетни на ул Железарска. Минавам вече от там защото ме кефи улицата но за съжаление тази сутрин като видях точно това което бях писал по времето на ремонта. Няма изградени нито едно паркомясто по цялата дължина от Водната палата до Била където само там има джоб за 6 автомобила а от Водната палата до ул Хъшовска от южната страна имаше редица от паркирали автомобили които принуждават да се движиш с едното колело в лентата за насрещно движение. Като виждам капацитета на водачите как се променя всяка година скоро очаквам сериозен челен сблъсък . Дано тогава не загинат невинни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: