ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (20) | Вчера (19)
Пловдивско танцово студио спечели почти всички първи места на Балканиада в Белград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:19 / 07.11.2018Коментари (0)1778
Танцово студио "Уинд спейс“ ("Wind Space") към Сдружение за култура, изкуство и спорт ( СКИЗ) "Немезида“ Пловдив с ръководител и хореограф Мариана Данева  се завърна от участие в престижната Трета музикално - танцова балканска олимпиада, която се проведе от 2 до 4 ноември 2018 г. в Белград, Република Сърбия. В мащабното събитие, което има конкурсен характер, се състезаваха представителни състави от Балканския регион, които показаха най-доброто в музикалното и танцово изкуство от своята страна пред многобройна публика.

Пловдивските момичета от "Уинд спейс“ се състезаваха във всичките 38 категории танци. Нито една друга балканска страна нямаше подготвени танцьори за 38-те категории. Талантливите пловдивчанки се завърнаха с впечатляващ резултат -  32 първи места и 6 втори места, купи и медали, с които отново прославиха град Пловдив, а ръководителката Мариана Данева имаше високата чест да бъде част от международното жури на Олимпиадата.

"Безкрайно съм щастлива и горда с моите момичета! Честита победа! Обичам ги с цялото си сърце! “, не скри вълнението си Мариана Данева вчера по време на срещата си със заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков.  Тя, заедно с 15 от момичетата на "Немезида“, посетиха заместник-кмета за да изкажат още веднъж своята благодарност към община Пловдив за подкрепата, да покажат завоюваните купи и медали и да си направят обща снимка за спомен.

Заместник-кметът Александър Държиков се ръкува и поздрави лично всяко едно от момичетата, като им пожела още много успехи, високи резултати и престижни награди.

Сред групата бяха и двете най-малки състезателки, съответно на 8 и 10 години, които се явяват за първи път на такъв форум, но спечелиха златен медал с танца си.

Пътуването на "Уинд спейс“ в Белград се осъществи с финансовата подкрепа на Община Пловдив, която пое част от разходите.  

След голямата и безапелационна победа в Трета музикално - танцова балканска олимпиада, клубът спечели квоти за участие в състезанията в Москва и Солун. Получи и покана от Американската асоциация за участие в престижната танцова олимпиада в САЩ, която ще се състои през април следващата година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Малки "канарчета" се снимаха с Тошко Неделев, спечелиха турнир в Разград
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Пловдив домакин на турнир от държавното по волейбол до 20 години
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: