ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Вдъхнови ме" - събитие за успеха и мотивацията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:52 / 08.11.2018Коментари (0)3006
©
На 11-ти ноември в Дома на културата "Борис Христов“ в Пловдив младежката организация "Ротаракт клуб Пловдив - Пълдин"  организира мотивиращо събитие за млади хора - #ВдъхновиМe. На него те  ще се опитат да съберат 10 хиляди лева за закупуване на билирубинометър за отделението по неонатология в УМБАЛ "Пловдив".  С помощта на съвременния апарат медиците диагностицират жълтеница у новородените чрез неинвазивно изследване и имат възможност да определят своя терапевтичен подход към всяко бебе.

Със събирането на средствата младите ротарактори целят да реализират една от своите каузи – да опазват здравето и да осигуряват пълноценното развитие на новородените през първите им дни на този свят.

Това е второто дарение за отделението по неонатология в УМБАЛ "Пловдив", което представители на Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин организират в рамките само на месец. На 19 октомври в Деня на българския лекар пастпрезидентът Биляна Андрончева - Джалева, и съпругът ѝ Любомир Джалев, пастпрезидент на "Ротаракт клуб Пазарджик – Бесапара", обсипаха отделението с подаръци.  Младата двойка имаше специална кауза на сватбата си - всички гости бяха призовани да заменят традиционните букети с принадлежности от първа необходимост за новородените от неонатологията на УМБАЛ-Пловдив.

"Признателни сме на Биляна и Любомир, ще бъдем много благодарни и на всички, които помогнат отделението да се снабди с билирубинометър“, посочи началникът д-р Диана Аргирова. Водещият специалист обясни, че апаратът за изследване на кръвния показател билирубин е много важен за точната диагностика и правилното лечение на бебенцата, тъй като около 60% от тях идват на бял свят с жълтеница. Най-ценното е, че този уред дава възможност изследването да стане съвсем безболезнено за децата, като се вземе проба от ушенцето, спестява на малките пациенти многократните убождания и болки при вземането на кръв. По този начин се намалява и рискът от възникване на инфекции впоследствие. 

"Вдъхнови ме" - събитие за успеха и мотивацията

Организатори на вдъхновяващия семинар са младежите от "Ротаракт клуб Пловдив - Пълдин", които работят за стимулирането на други млади хора да израстват и да се развиват успешно икономически и социално чрез позитивни примери, обществено значими проекти и хуманни каузи. На 11 ноември те ще срещнат успешни и позитивни българи с младежи, които те могат да вдъхновят да сбъднат мечтите си. Лектори ще бъдат осем лица, които доказват, че в България можеш да бъдеш успешен.

Ще разберете какво за тях е вдъхновението, каква е цената на постиженията им и какви уроци са научили по пътя си. Част от имената, които издават организаторите, са на Стойчо Керев, Анастас Гогов, Станислав Тодоров – Роги, Кирил Николов – Дизела, Георги Линков и Александър Секулов. Вдъхновението и успехът вървят ръка за ръка, а човечността и добротата трябва да бъдат неизменна част от пътя на всеки при постигането на най-висшите му идеали. Нека заедно да докажем, че умеем да черпим вдъхновение от правилните места и че умеем да бъдем човечни, ставайки част от тази прекрасна инициатива!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: