ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В Пловдив разказаха за две жени, чиито мъже превърнаха живота им в ад!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:15 / 14.11.2018Коментари (6)41610
© Plovdiv24.bg
Любомира Цъцарова
Ревността е водещият мотив при домашното насилие. Това се доказва и от последния случай, с който се сблъскват във фондация "Джендър алтернативи", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жена с онкологично заболяване е подложена на насилие от мъжа си. Имат и 13-годишно момче. Насилието над жената е започнало, преди да бъде диагностицирана. А след като разбира диагнозата си, преживява операция, в болницата е сама - мъжът й не я подкрепя или посещава. Прибирайки се вкъщи, насилието продължава - и вербално, и физически. Тогава вече жената търси помощ от "Джендър алтернативи".

"Нека не си мислим, че жертви на насилие и насилници са само хора с по-ниско образование. В случая и двамата са висшисти. А мъжът напада жена си, защото я ревнува. Той й е определил час, в който да тръгва на работа и такъв, в който да е вкъщи. Ако дори и с 5 минути го просрочи, мъжът става агресивен", разказа Любомира Цъцарова - психо-социален консултант във фондацията.

Тя допълни, че жената е взела решение да напусне насилника си, завела е дело за развод, има издадена ограничителна заповед срещу съпруга си. Ще заведе дело и по Закона за защита от домашно насилие.

Цъцарова коментира и друг случай, с който се е сблъскала. Става дума за жена от дом, майка на две деца, която живее с мъжа си и с неговата майка. Насилието над нея започва около година и половина след брака им, когато жената е спирана да ходи на работа. След като ражда първото си дете - момче на 10 години вече, обстановката се успокоява. Мъжът й обаче пие и започва отново да става агресивен.

"Той излиза, вижда се с приятели, пие. После се прибира в малките часове на нощта, буди жена си и я бие. Без причина", разказа Цъцарова.

Насилието и агресията не спират дори и по време на втората бременност на жената. Дори по време на престоя си в болницата след раждането мъжът не се интересува от нея или от детето. Жената обаче пак се връща в този дом, тъй като е от дом и няма близки, няма при кого да търси подкрепа. При навършване на възраст за ясла на второто дете жената започва работа, а насилието продължава. Това я кара да се обърне към фондация "Джендър алтернативи".

Но въпреки консултациите там, въпреки страха си, тя взима решение да се върне в дома на мъжа си. Причината е, че няма към кого друг близък да се обърне, защото е израсла в дом. Работи и получава минимална работна заплата и се страхува, че с нея няма да успява да плаща наем, да издържа децата си.

В този ред на мисли от "Джендър алтернативи" са скептично настроени, че ще има някаква полза от законодателните промени по отношение на домашното насилие. Защото основно се завишават наказанията, но няма превенция.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"В случая и двамата са висшисти." То пък щото е много трудно да завършиш висше.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: