ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В Пловдив отвори врати най-големият европейски сервизен център на медицински ендоскопи в Европа на "Пентакс Медикъл"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:50 / 20.11.2018Коментари (0)14220
На 15.11.2018 г. бе открит нов сервизен център на световната компания Pentax Medical в гр.Пловдив. Събитието бе уважено от Стамен Янев, Изп. Директор на "Българската Агенция за Инвестиции“ (BAI), Стефан Стоянов, зам-кмет на гр.Пловдив, Ральо Ралев, кмет на район “Северен", д-р Марияна Чолакова, почетен консул на ФР Германия в България, Таканаши - първи консул в посолството на Япония с ресор “Икономически въпроси“. От страна на Pentax Medical присъстваха както Изп. Директор за България – Стефан Турийски, така и Изп. Директор на компанията за цял свят Ботеро, президент на Pentax Medical, Буркард, Президент на компанията за регион Европа, Близкия Изток и Африка и Хосе Бермудес, Изп. Директор за сервизната дейност на компанията за цяла Европа и много други почетни гости.

Pentax Medical е световен лидер в производството на техника за ендоскопия и ултразвук, гастроенторопология и урология и др. медицинска техника. Компанията е част от японската Hoya Corporation, чиято дейност за Европа се управлява чрез германския офис на компанията.

Сервизният център в гр. Пловдив е разположен на 3000 квадратни метра площ, Компанията е създала и специализиран обучителен център за своите кадри, които към момента са 120 заети с дейността 120 служители.  В обучението, последващата квалификация и преквалификация се спазват традициите на японския стандарт и вътрешните правила на HOYA.

Град Пловдив, се очерта като един от предпочитаните градове за инвестиции, в който през последните години се откриха хиляди работни места и производства, с особен акцент на германските и австрийски инвестиции, както подчертаха г-н Стоянов, зам.-кмет на гр. Пловдив, г-н Ралев за развитието на район "Северен“ и г-жа Чолакова, като представител и на Германо-Българска индустриално-търговска камара.

Размерът на вложените средства за реализиране на проекта са в размер на 8 млн. лева в гр. Пловдив. Новият сервизен център ще обслужва сервизната дейност на ендоскопска техника за цяла Европа. С това решение и инвестиция, Pentax Medical Bulgaria се превръща в една от най-успешно развиващи се компании за 2017 г. в България.

Откриването бе и прекрасен повод за връчване по време на събитието на специална награда по класация “Гепард" на Изп. Директор за България Стефан Турийски, за най-бързоразвиваща се компания, в която Pentax Medical Bulgaria е водеща за 2017 г с ръст от 600% на приходите, с постигнати за 2017 г. 28 млн.лв. приходи. 

Събитието бе издържано в корпоративните цветове бяло и червено, с интересни акценти, като след официалната част, откриването продължи с парти за служителите и техните семейства, на което основния акцент за копанията бяха децата – бъдещето на Pentax Мedical и на България и град Пловдив като цяло. Водеща на събитието бе Елена Спирина, с цялостна PR и ивент организация от Party Management.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: