ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Това са Йована и Мартин, които с глупостта си причиниха смърт на пътя
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:17 / 20.11.2018Коментари (29)10834
20-годишната Йована и нейният приятел Мартин, които с безразсъдството си отнеха човешки живот на пътя, се изправят пред Бургаския окръжен съд, предава репортер на Burgas24.bg. Двамата изглеждат в добро настроение и се подсмихват. 

На 7 май 2016 г. двамата тръгнали от Ямбол за Бургас с лек автомобил "Опел Астра“, собственост на Мартин Василев и управляван от него. По време на пътуването на Мартин му прилошало и спрял автомобила в аварийната лента. Йована Милчева поискала тя да управлява автомобила и обвиняемият се съгласил, въпреки че знаел, че същата не притежава свидетелство за управление на МПС и й предоставил управлението на автомобила.

Йована Милчева предприела управление на автомобила, като установила същия в дясната лента, в платното за движение, предназначено за движение от Бургас към София. Тя управлявала със скорост малко над 123 км./ч. в дясната лента за направо, в посока София. Движейки се в посочената пътна лента с посочената висока скорост, започнала да се доближава – в района на км.311 от магистралата, намиращ се в землището на Община Карнобат, до друг автомобил, който се движел пред нея в същата лента за движение, но с по-ниска скорост на движение.

Поради липсата на какъвто й да е опит, същата не наблюдавала пътната обстановка зад нея. Обвиняемата предприела началото на маневрата, свързана с отклонение на ляво, без преди това да подаде какъвто й да е светлинен сигнал и без да провери преди началото на маневрата, в огледалата за обратно виждане – както странични, така и панорамно – каква е пътната обстановка зад нея и в частност, без да провери дали лентата, към която е смятала да се насочи (лявата) и към която се е насочила е свободна от други автомобили.

По същото време в лявата лента за движение направо, се движел Даниел Г., с управлявания от него товарен автомобил "Ситроен“, като до него на предна дясна седалка седял баща му (починал следствие катастрофата). Двамата пътували в посока от Бургас към Сливен, като Даниел Г. се движел със скорост от около 134 км/час в лявата лента за движение направо. Последният се установил в тази лента много време преди изобщо да види и доближи автомобила, в който пътували обвиняемите.

Маневрата, свързана с навлизане в лявата лента за движение направо, била извършена от Йована внезапно и не е била съпроводена изобщо с подаването на ляв мигач. Свидетелят Даниел изобщо нямал време за реакция. Последвал удар, в резултат на който са настъпили и съставомерните законови последици.

Йована е обвинена за това, че на  7 май 2016 г. на Автомагистрала "Тракия" километър 311, общ. Карнобат, при управление на моторно превозно средство лек автомобил марка "Опел“, като непълнолетна, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, нарушила правилата за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване с Мартин, причинила смъртта на Георги Г., както и средна телесна повреда на Даниел Г.

Мартин е обвинен за това, че на същите дата и място, нарушил правилата за движение по пътищата, като в качеството си на водач и собственик на посоченото МПС е предоставил същото на неправоспособния водач Йована, и по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване с Йована, причинил смъртта на Георги Г., както и средна телесна повреда на Даниел Г.

Очаквайте подробности!


Още по темата: общо новини по темата: 2
13.01.2020 »
20.11.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.11.2018 г.
-3
 
 
Не оправдавам постъпката и на двамата подсъдими.Шофиране на каквото и да е МПС с 134км/ч не е ли шофиране с превишена скорост? КАРАЙТЕ РАЗУМНО, ЧЕ ИМА ХОРА СЪС СВИДЕТЕСТВА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС, КОИТО НЕ СЕ ОГЛЕЖДАТ И НЕ СИГНАЛИЗИРАТ ЗА ПРЕДПРИЕТА МАНЕВРА.ПРИЧИНИТЕ ЗА ТАЗИ СМЪРТ СА И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.
Aнонимен
на 20.11.2018 г.
+2
 
 
Ако не им дадът поне по 10 години затвор и ги пуснат значи не е престъпление, Момчето ги чака отвън мачка ги с камиона и си тръгва по живо и здраво
Aнонимен
на 20.11.2018 г.
+2
 
 
Кой знае колко пъти е давал автомобила на непълнолетната,и двамата в затвора,водача на "товарния бус ситроен" трябваше да им начупи тиквите,сега тия двамата ще получат условни пршсъди.
Aнонимен
на 20.11.2018 г.
-2
 
 
А как така камион се движи с 134км.Тоя да не е на рали
Aнонимен
на 20.11.2018 г.
+2
 
 
Движели се от Ямбол към БургаЗ, но в дясната лента в посока БургаЗ- София!Последно? И публикувано е цялото решение на съда- плагиатство!
+2
 
 
Ми що да не се подхилква.. Да не е убила някой роднина. На всички такива малоумници, не зачитащи живота на другия, им желая най-тежкото наказание и страдание!
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 20.11.2018 г.
+7
 
 
Да убиеш човек и да се подсмихваш-това е направо наглост!
+7
 
 
Но как няма да се забавлява малоумната овца , като и този травестит до нея най-вероятно я е успокоил , като и е казал ,че е непълнолетна и няма да стане нищо фатално..Е познайте идиотчета, то вече е станало и сега трябва да си понесете последствията , колкото и да не сте свикнали да го правите!
+7
 
 
е*ахти наглярите мръсни , от снимките дори се вижда ,че не съжаляват въобще,че са отнели човешки живот! Тая простата сякаш отива на рожден ден , усмихната и позиитнва..Подигравка с починалия и близките му! На всичкото от горе скрепяват малоумната си постъпка с лъжи и фалшиви обяснения..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: