ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Депутатски призив от Пловдив: Не купувайте стари таралясници!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:19 / 23.11.2018Коментари (38)13701
©
"Промяната в Закона за местните данъци и такси не цели вдигане на данъците, а да се въведе компонент, даващ отражение върху размера на данъка и да се стимулира купуването на по-екологични коли, а не на стари таралясници". Това заяви в Пловдив председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите й автомобилите с евро сертификат евро 4, тоест колите, произведени след 2005 г и насам, ще имат 20% намаление на данъка чрез новия коефициент. Увеличение ще имат само съвсем старите коли.

"Да, ще има и двойно увеличение, но от 26 на 40 лева. Ако 2 лева месечно е наказание, значи, ще е наказание за хората", поясни Стоянова. Тя дори подчерта, че подобен избор - да се купува по-екологична кола, ще допринесе за подобряване качеството на въздуха в Пловдив, който е един от градовете с по-мръсен въздух.

Председателката на бюджетната комисия каза също, че в последните три години се отчита ръст на минималната работна заплата с 8-10%. "Движим се много бавно, но посоката е правилна", поясни в тази насока Стоянова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 24.11.2018 г.
0
 
 
А градският транспорт оправихте ли? Вижте си таблата, автоматите за билети! И кой разрешава таралясници да бъдат в движение? А личният пример? Возите си дебелите задници в служебни коли. Защо не ползвате велоалеите?
0
 
 
Ой Мендо,защо говорите само заучени фрази,ами моята кола е евро 5 плащам 300лв данък,сметни колко ще е увеличението ... или хазната е празна и трябва да я напълним с всякакви данъци и такси !!!
+3
 
 
Аааа , аз съм съгласен ! Край ! Никакви таралясници ! Харесал съм си една еко кола ..... Ся баба шМента може да ми я купи .....
0
 
 
Tрудно ми е да започна да пиша ,защото съм раздвоен .Много ми се иска да се погрижим за околната среда ,защото в частност това е което дишаме . Много ми се иска мили сънародници ВСИЧКИ ние да се возим на нови по-екологични автомобили ,но въпроса е можем ли ВСИЧКИ да си го позволим . Отговора е НЕ . Много голяма част от нас не могат да си позволят нов( моля да не бъркате нов с луксозен) автомобил въпреки ,че го искат ( макар и основната причина за това не е желанието да се погрижим за околната среда (да бъдем честни) ). На тези , които могат да си позволят да се возят в НОВИ И ЛУКСОЗНИ автомобили също им е скъпо да полагат грижи за по-чиста околна среда . Може би това е причината да спестяват парички и вместо да си плащат за унищожаване на промишлените отпадъци предпочитат да платят на наши "сънародници" да ги "депонират" някъде или пък комините на предприятията да пушат само вечер,защото няма кой да ги провери и т.н. Много моля тези ,които ще ме обвинят ,че нападам тези ,които са забогатели да не го правят . Не го правете ,защото не е вярно. Аз знам че и богатите са хора и нищо човешко не им е чуждо . Защо да плащат за пречиствателни съоръжения или на някой да им извозва промишлените отпадъците на легални депа след като този , който трябва да стимулира с моркови и да наказва с тоягата решава въпроса със замърсеният въздух "кардинално" . Измества станциите измерващи замърсеността на въздуха на места където няма автомобили и няма пушещи вечер комини или измислят "еко" програми и закупва климатици на хора ,които едва ли ще имат възможност да си плащат тока с който ще работят тези уреди, а и дори да могат да използват електричество (дори то и да е крадено) , ще предпочетат да продадат климатиците и да си хапнат и пийнат, а след това отново ще се топлят като горят гуми .Като споменах моркова и тоягата да започна да пиша по същество. Разбрахме ,как нашите избранници ( ние ги избрахме ) ни изтупват с тоягата. Вярно ,че тази тояга едва ли ще ни накара или помогне да караме нещо друго освен таралясник , ама какво от това. Важно е да се знае къде е тоягата и кой я ползва.Сега за моркова. Ами морков няма. Вероятно причина за това е че ядейки моркови ще вземем да се разглезим и ще поискаме и мръвка ….Все пак ще си позволя да дам идея за морков (наближават избори и можем да си позволим поне да поискаме морков ):Предложение- Ако някой от притежаващите автомобили над 10г. реши да се раздели с него да може да си закупи НОВ автомобил като сумата до 20000лв.. от цената на този автомобил няма да се облага с ДДС(това са минус 4000 лева от цената). За да няма злоупотреби стария автомобил да бъде предаден за скрап , като за него се заплати справедлива определена от държавата цена ,като се вземат предвид вида и годините на стария автомобила.
0
 
 
колите на газ що не са с по нисък данък ма гнидо
на 23.11.2018 г.
0
 
 
Това го казва човек,който е главната причина да караме таралясници! Сигурно хората могат без проблем да си позволят нов автомобил,бил той и Дачия за 20 бона ама не ние нарочно и напук караме коли от 1000 лева. Тая Менда упорито и засега успешно се бори с оня плазмодий Каролев за най-отвратителна личност на вселената! И да ако 2 лева на месец били наказание,то това било наказание. Ами на мене пък не ми харесва Менда да ме наказва нито за 2000 нито за 2 лева тъй че не бих пуснал бюлетина за тази бабичка!
0
 
 
Хората искат нови коли,направете така че да могат да си ги позволят Госпожо!
-1
 
 
изединпът всички червеногъзи тролове се оказаха със стари таралясници :) ...... всичката им е такава ..... все със стари коли .... все с ниски заплати ..... все гладни .... все бедни :) ...... един съвет .... сменете си партията че гладни ще умрете беееее :)
0
 
 
Мендо,дотации от държавата за нова кола на всеки един българин,кога?!?Бирник мазен долен си ти!Едно елементарно нещо искам от теб-представи си в момента,колко българи те кълнят и анатемосват!!!
0
 
 
Що за хора сте и като увеличихте данъка как тези коли ще спрат да замърсяват въздуха.Хората ще започнат да ги бракуват ли г-жо.жалки сте.Така не се пълни бюджета.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: