ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Скандал! Заплахи за побой, цинизми и вандализъм на детски мач
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:31 / 27.11.2018Коментари (0)2406
©
Родителите на децата от набор 2004 на ФК Черноморец (Бургас) разпространиха отворено писмо до БФС, Съдийската комисия, както и до медиите, за да сигнализират за инциденти, просташко и неуважително поведение, агресия и опити за сплашване по време на мач от Елитната юношеска група до 15 години.

Най-тъжното е, че въпросните футболни герои са родители на деца от същата възрастова група, но от съперников отбор. Инцидентите са били част от мача между Спартак 1919 (Плевен) и Черноморец (Бургас), състоял се в събота и завършил при резултат 2:1.

15-годишен футболист на домакините и налитал на бой на публиката на гостите, подкрепен явно от баща си, който пък хвърлил горящ фас в лицето на друг родител на момче от противниковия отбор. Заплахи и опити за физическа агресия пък били подминавани с ехидна усмивка от охраната, а към арогантното поведение на домакините се включил и треньор от клуба-домакин.

Ето и пълния текст на писмото:

ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР, ДИСЦИПЛИНАРНАТА КОМИСИЯ И СЪДИЙСКАТА КОМИСИЯ КЪМ ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИЯ ФУТБОЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

ПИСМО

ОТ РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА ОТ ФК "ЧЕРНОМОРЕЦ 1919"- БУРГАС- НАБОР 2004

ОТНОСНО АРОГАНТНО ПОВЕДЕНИЕ НА РОДИТЕЛИ И ФУТБОЛИСТИ ОТ ФК "СПАРТАК 1919" (ПЛЕВЕН) И НЕКОРЕКТНО СЪДИЙСТВО

Уважаеми господа, ръководители на българския футбол,

Ние, родителите на децата от ДЮШ "Черноморец 1919" (Бургас), се обръщаме към Вас, за да изкажем крайното си възмущение и разочарование от поведението на родителите, треньорите и футболистите на ФК Спартак 1919 (Плевен) 2004. На грубото заплашително отношение на родителите на футболистите от ФК Спартак 1919 (Плевен) към родителите на футболистите от ФК Черноморец 1919 (набор 2004) нямаше никаква реакция нито от страна на охраната , нито от страна на ръководството на отбора. Още в първите минути на мача ни бе забранено от родителите на ФК Спартак 1919 (Плевен) да подкрепяме нашия отбор, бяхме нагрубявани многократно, отправяни ни бяха заплахи за побой и за вандализъм по отношение на личните ни автомобили и на автобуса на отбора. Обръщенията към нас бяха цинични и брутални.

Възмутени сме, че не само родителите, но и един от треньорите на ФК Спартак 1919 (Плевен), възрастен мъж, явно не главният треньор, но със сигурност човек от екипа, също с грубо отношение се опитваше да ни изгони от стадиона. Пред очите на охраната един баща - родител на футболист №6 от отбора на ФК Спартак 1919 (Плевен), тръгна да посяга на майка на футболист от нашия отбор, която поздравяваше децата на ФК Черноморец 1919 (Бургас), като хвърли горящ фас в лицето й. При опит на съпруга й да я защити , синът - футболистът с номер 6 от ФК Спартак 1919 (Плевен) , който преди това беше получил червен картон заради груба игра и придружени с опит за агресия, прекоси целия терен на спринт, прескочи оградата, отделяща публиката от терена и тръгна също към майката. Отправи й цинични думи и бе готов да се включи в агресията спрямо нея , заедно с баща си.

На въпросите ни, отправени към т.нар. охрана на стадиона (познахме я по баджа, а не по активността) защо не се е намесила нито един път, отговорът беше една ехидна усмивка и нищо повече.

Крайно сме възмутени и от некоректното съдийство по време на мача. При центриране на топката от противников футболист с №23 тя се удари в рамото на наш защитник в наказателното поле.Топката обаче попадна отново в играч на ФК Спартак 1919 (Плевен) и съдията не отсъди дузпа (т.е даде авантаж), но след последвалия изстрел, топката излезе в аут и той реши да свири дузпата.

През второто полувреме нашият централен нападател №20 излезе сам срещу вратаря на ФК Спартак 1919 (Плевен) и скочи да нанесе удар с глава в наказателното поле. В момента на удара вратарят го блъсна грубо с колене в областта на кръста, в резултат на което се наложи лекарска намеса.Това беше чиста дузпа за отбора на Черноморец (Бургас), придружена с червен картон. Нямаше отзив от страна на съдията.

Имаше и още безумни отсъждания дори и след края на двубоя. Вратарят на ФК Черноморец 1919 (Бургас) бе безскруполно наплют от футболист №99 на ФК Спартак (Плевен), докато помагаше на свой съотборник. Нормално беше той да реагира в своя защита. Съдията ,който бе видял как №99 наплюва вратаря на Черноморец, показа два червени картона с обяснението, че вратарят ни нямал право да реагира на агресията. В резултат на това той ще пропусне последния мач на ФК Черноморец (Бургас) от полусезона, изтърпявайки според нас незаслужено наказание вследствие на некоректното съдийство.

По свидетелство на редовна публика, която не е част от агитката на ФК Спартак 1919 (Плевен) 2004, това отношение към гостуващи отбори е тенденциозно.

Така, правейки си лична равносметка на случилото се, ние се питаме има ли моралното право футболист, който проявява преднамерена агресия не само към други футболисти, но и към обществеността, да бъде част от Елитна група? Това ли е "елитът" и бъдещето на българския футбол?

Надяваме се да вземете присърце нашето писмо и да приложите цялата тежест на наказанията към отбора домакин съгласно наредбата НАРЕДБА ЗА ПЪРВЕНСТВАТА И ТУРНИРИТЕ ПО ФУТБОЛ В СИСТЕМАТА НА БФС ЗА СЕЗОН 2018/2019 ГОДИНА.

Молим за Вашето съдействие за подсилване или подмяна на охраната на стадион "Белите орли"-град Плевен по време на мачовете на ФК Спартак 1919 (Плевен) - набор 2004, защото може да се стигне до сериозни последствия, дори до телесно-физически наранявания.

Молим да вземете отношение относно коректността на съдийството по време на мача на ФК Спартак 1919 (Плевен) - Черноморец 1919 (Бургас) родени 2004 от 24.11.2018г

С УВАЖЕНИЕ:

РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА НА ФК ЧЕРНОМОРЕЦ 1919 (БУРГАС) - РОДЕНИ-2004Г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: