ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте какво остана от Мебелна къща и какво ще изникне там!
Автор: Васил Динев 16:12 / 24.12.2018Коментари (8)30624
Напълно разрушена и съборена е бившата Мебелна къща в Пловдив, видя репортер на Plovdiv24.bg. Както ви информирахме преди време, на три парцела около зала Колодрума и "Ритейл парк" започва изграждането на три огромни мегакомплекса. Първият ще е на мястото именно на Мебелна къща. Уникалният жилищен комплекс на входа на "Тракия" ще съчетава зеленина и иновативни фасадни елементи. С елегантен силует 9 бутикови сгради се издигат сред 6000 м2 зелена градина, детска площадка и открит фитнес. Най-новият проект на фирма "Стройколукс" носи името "Томов плаза" на известния предприемач Христо Томов, лауреат на наградата сграда на годината с предишен свой комплекс и който реализира най-успешните жилищни проекти правени от  българин в Маями. 

Това е многофункционален тип комплекс който включва жилищни единици, търговски площи, офиси и паркоместа. Позициониран в една типична градска среда, комплексът е със средно висока етажност, между 10 и 15 етажа, и е с типичния силует за квартал като "Тракия". Още преди години, когато тази територия е била урбанизирана, в нея е заложен моделът на по големи и високи жилищни структури -  с широките булеварди, с мащабното озеленяване, парковете, които кметът продължава да развива, разширява и обновява и днес. Подобно както и в Америка там, където е предвидено да се строят даден тип сгради като височина и плътност, всички трябва да се съобразяват с това. Иначе би било нетипично,  ако не се вписва в заобикалящата среда. 

В "Томов плаза" се планират 555 жилища, развити в 9 отделни сгради. Поради голямата площ на парцела се разрешава  над 70 000м2 РЗП, но предприемачът не се е възползвал от това е сам я редуцирал с 30%. Всичко около сградите се благоустроява в огромна градина от близо 6 дка – един зелен вътрешен двор с шадравани, детска площадка, фитнес на открито, мини футболно игрище. Към тях ще има спокоен кът с пейки за срещи и разговори на по-възрастните обитатели. 

Невиждан подземен паркинг от 20 000 кв. м.с близо 700 паркоместа! "По н
©
орма сме задължени да осигурим по едно паркомясто на апартамент и съм доволен, че управата на града вече стриктно спазва това изискване. Да, действително превишаваме нормата, но автомобилите в града се увеличават с всеки изминал ден. След време почти всяко семейство ще разполага с поне 2 коли и трябва да се осигурят достатъчно паркоместа", твърди предприемачът. 

След конкурс архитектурата на "Томов плаза" е поверена на арх. Едвард Христов един от най-опитните архитекти в града.. Над година  му е отнело да позиционира сградите по най-перфектният начин спрямо мястото, изложението, посоките. Умелото начупване на фасадата, предотвратява усещането за" стена", каквато опасност съществува при такива големи проекти. Част от фасадите са облечени с HPL в дървесен цвят. Друга част е с еталбонд и трета със силикатни мазилки. Детайлите по фасадите също са доста впечатляващи с ефирна конструкция от метални плетки. Светлината ще преминава през тази мрежа и ще създава неповторим ефект на сградата особено вечер.


Още по темата: общо новини по темата: 8
30.12.2023 »
28.08.2020 »
27.04.2019 »
05.04.2019 »
05.04.2019 »
11.10.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 25.12.2018 г.
0
 
 
"Още преди години, когато тази територия е била урбанизирана, в нея е заложен моделът на по големи и високи жилищни структури - с широките булеварди" - това кой го помни? Например тези общинари, които позволиха да се строи достатъчно висок блок при последна спирка на автобуси 29, 21 и 9. Нали в микрорайоните блоковете трябваше да са 5-6 етажни? Защо изобщо някой си чеше езика?
0
 
 
Ще внесат още селяни в града,това следва....
0
 
 
Който иска да му е широко,беж от там от където е дошъл,и без това града е вмирисан на чесън от претенциозните селяндури,познават се от километър а и им личи.
0
 
 
Стройте стройте,догодина като се спука балона и ще се чудите на кой да продадете килиите в гетото за 300 евро /кв . Е*ахте мамата на града.То не бяха Оазиси,Орхидеи,Слънчогледи,Корони и прочие гета за селски бекове от Хасково и Смолян.Напълни се града с всевъзможни сволочи от къде ли не.Един зелен квартал не остана ,навсякъде само кранове и бетон.От най-красив град в БГ, Пловдив се превърна в поредното голямо село като София и Варнаи то само за 7 8 години.Жалко за пловдивчани ,които ще си търсим място някъде в селата само и само за да избягаме от селяндурщината в Пловдив.
+4
 
 
Да ходят в София да строят!!! Тук си имаме достатъчно СМ и Х регистрации.
+10
 
 
Чудесно - поредният Мега гн.сен комплекс, вече станаха много такива- Оазиси,Корони - отвратително, няма накъде повече; цели региони загиват малко по малко, младите хора(и не само) оттам се преселват и НАТЪПКВАТ в градове като нашия, не може да се разминеш буквално,няма къде да паркираш не само в центъра, а и в кварталите вече и др. и др... Такива супер високи,забити една в друга жилищни сгради, са признак на мизерия...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: