ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандалът с русофилската провокация в сърцето на Пловдив се разраства
Автор: Васил Динев 12:15 / 01.01.2019Коментари (90)49762
© aig-humanus.blogspot.com
Като независима пловдивска медия, само Plovdiv24.bg до момента се осмели да ви информира, за изключително грозната и безродна провокация по време на тържественото посрещане на новата година на площада пред кметството. Тогава наши "сънародници" си позволиха да развеят руското знаме.

Скандалът обаче става все по-голям защото Ангел Грънчаров, мъжът заснел провокацията, изпрати писмо до родните медии, в които разкрива изключително скандални факти около случката. Публикуваме го без редакторска намеса:

Искам да Ви разкажа подробности около снощната случка на площада пред Общината, ето сега разказ за това какво точно стана.

Снощи отидохме със семейството ми да посрещнем новата година на градския площад в Пловдив, този пред общаната, той носи името на Стефан Стамболов. Хубаво ама щом президентът-Льотчик направи приветствието си от огромния екран на сцената, хорото започна да го води някой, който държеше в ръката си не едно, а две и то доста големи национални знамена - българското и... руското!!! Множеството на площада беше голямо, беше пълно с хора, други знамена обаче никъде нямаше, само този, който водеше хорото, държеше с едната си ръка и двете знамена. Силно възмутени от тази така обидна политическа провокация отидохме с един приятел (млад човек, който обаче не е политически индиферентен, той пръв видя провокацията и ми обърна вниманието на нея!) по-близо до сцената и видяхме, че знамето го държеше не мъж, а една другарка, една жена, дребна на ръст, ала с твърде злобно лице. (Очевидно рубладжиите у нас не са и мъже, те са едни страхливци, пък макар и нагли - щом се криеха зад една жена!). Издебнах момента и когато другарката със знамената мина близо до мен, се пресегнах и хванах руското знаме, идеята ми беше да извадя тази другарка от хорото, та да престане провокацията й, а евентуално и да вляза в дискусия с нея; да, ама тя, макар и дребна, почна силно да дърпа тъй милия на сърцето й руски флаг, дърпаше парцала, мълчеше и ме гледаше крайно злобно, даже не можах да разбера дали въпросната другарка не е пък рускиня; към нея се присъединиха и още две-три другари и другарки, почнаха да дърпат яко, интересно е, че дори и моят приятел изглежда се уплаши от нещо и не ми помогна да издърпаме руския флаг и да го освободим от близостта му с българското национално знаме; от зяпачите наоколо, държа да подчертая и това, никой не реагира никак и в един момент, като не ми издържаха силите, аз пуснах руския флаг, другарката, дето го носеше обаче вече беше загубила водачеството на хорото, с придружаващата я група обаче тя пак отпочна ново хоро, скоро към нея се присъединиха други продажни, не чувстващи унижението души и пр.

Интересното е и това, че малко след случката забелязах някакъв брадат таваришч, сложил на главата си руска ушанка (немаше, за отбелязване, петолъчка, иначе дебилите обичат на ушанките си да турят и красние петолъчки!), дълго време стоеше на метър до мен и ме гледаше право в лицето и то крайно злобно; по едно време го попитах какво става, защо така ме гледа, той злобно промърмори "Патаму что так хачу, патаму что так мне нравится!", е, този беше смисълът на думите му, казани ми, в интерес на истината, на български, но на мен ме прозвучаха на руски, щот поганец-предател като туй същество нема право да употребява български език, камо ли пък да се нарича българин! Но заплахата в думите му беше толкова голяма, че аз тогава реших да ида да намеря началника на охраняваща събитието полиция, на площада, за отбелязване беше, имаше доста полиция, но всички до един "български" полицаи, за отбелязване е, се правеха на изоглавени и се преструваха, че не забелязваха тъй грозната гавра и с българския флаг, и с очебийното непризнаване на държавния суверенитет на страната ни (Пловдив, доколкото ми е известно, все пак и все още е български град, пък България, доколкото ми е известно, поде де юре не е все пак Задунайская губерния, де факто май вече е такава, така изглежда май?!).

Попитах стоящите наблизо полицаи (те сигурни видяха как се дърпахме, държащи руското знаме, ала са преценили, че не трябва да се намесват!) къде им е началника, казаха ми, че бил пред вратата на Кметството, след малко го намерих, казах му за провокацията на рубладжиите, главен инспектор (а може би комисар, не помня точно?) Аргиров (така ми се представи!) ме изслуша, казах му, че като български полицай би следвало нещичко да направи, обясних му, че самия факт, че тази провокация се прави на площад, носещ името на Стамболов, я прави още по-нагла и грозна; той обаче ми заяви, че понеже полицията била деполитизирана институция, нямала била правото да се намесва в политическите спорове! Е, обясних му, че тъкмо ненамесата му означава солидаризиране с акцията и провокацията на рубладжиите, т.е. означава именно заемане на политическа позиция от деполитизирано длъжностно лице като него, обявих му, че ще направя каквото ми е по силите този скандал да стигне до колкото се може повече хора, казах му, че ще обърна до медиите и пр. Факт е обаче, че почти час двете знамена на хорото, българското и руското, бяха държани от една ръка, която именно и водеше хорото, а овцете наоколо гледаха и не разбираха що всъщност става, что всущности произходит. Което за мен е истински страшното! (Ний рубладжиите ги знаем, че са способни на всекакви мерзости, но ето, това че пловдивското "гражданство" гледаше безучастно тяхното тъй провокативно и обидно изпълнение - обидно ако не спрямо тяхното ЛИПСВАЩО чувство за национално достойнство, но обидно най-вече щото е подигравка с ДЪРЖАВНОТО ЗНАМЕ НА БЪЛГАРИЯ! - мен специално ме отврати особено силно!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Писмото на тоя човечец е пълно с омраза и злоба,но иначе другарката била със злобно лице. В модерните и развити западни страни,към които все се стремим,и с които явно се асоциира въпросния човечец, хората няма да тръгнат да дърпат знамена и да се блъскат с непознати,защото развявали знаме. Тази жена нагруби ли с нещо,обиди ли някого? Не,но някакви криви хорица все нещо им пречи.Приличат ми на лгбт обществото - те са винаги прави,и мразят всеки,който не е съгласен с тяхната гледна точка.
-1
 
 
НЕПОНЯТНО МИ Е , как за около 30 години в България се появиха ТОЛКОВА НАГЛИ И НЕГРАМОТНИ ХОРА??? ТЕЗИ НАГЛЕЦИ НЕ ЗНАЯТ, чЕ ПОДПОЛКОВНИК КАЛИТИН НА шИПКА Е ЗАГИНАЛ ГЕРОЙСКИ НАНИЗАН НА НЯКОЛКО ОСМАНСКИ щИКА(ПРЕТЕНДИРАщИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪюЗ) БРАНЕщ РУСКОТО ЗНАМЕ СИМВОЛ НА СВОБОДАТА НИ!!!! КАКВО ЛИ щЕшЕ ДА Е АКО ТОГАВА В ДАЛЕчНАТА 1877 ГОДИНА ИМАшЕ ПОНЕ ЕДИН ТАКЪВ юНАК КАТО ГРЪНчАРОВ, КОЙТО ДА НЕ ХАРЕСВА РУСКОТО ЗНАМЕ!!! ТОВА Е СТРАшЕН ПОЗОР ЗА България!!! КАКВА ЛИ МАЙКА РАЖДА ТАКИВА РОДООТСТЪПНИЦИ?????!!!!! Подвигът на подполковник Павел Калитин е увековечен в много картини, изобразяващи го как със сетни сили, намушкан с щикове, предава Самарското знаме на своите другари - българските опълченци. Днес неговото име носят парк и улица в Стара Загора, улици в Габрово, София, Варна и Шумен, както и село Калитиново.
на 02.01.2019 г.
-1
 
 
Аман от соросоидски боклуци!!!! Що не съм бил там, че да ти смачкам продажната американска мутра! Боклук!
0
 
 
Както се казва О неразумни българино ....
0
 
 
Някои развяха турско знаме.Ако бе американско тоя дали би се опитал да го махне от българското .Нова година е всеки може да развява каквото си иска знаме.В Германия се взеха знамена от цял свят.Всеки си вее своя флаг.
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 01.01.2019 г.
+2
 
 
Явно Ангел Грънчаров държи да се знае какво озлобено и мразещо говедце е. Преди няколко години, на концерта на Николо Коцев имаше няколко хлапета с каски и свастики на тях, имаше и циганчета от Сирия със сирийско знаменце. Никой не направи проблем ни на мангалчетата, ни на нацистчетата, но сега от едно глупаво руско знаме се правят опити за скандали и разединения. Веенето на какво и да е знаме или парцал не е против никой български закон или общинска наредба, носенето на ушанка без звезда също. Грънчаров можеше да развее сащянският или турският парцал за паритет, може би това щеше да го направи по-щастлив в празничната вечер.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-1
 
 
Ми аз не виждам провокация.Виждам някакъв,който вдига патърдия и търси конфликт.И то на Нова година.Вместо да празнува.Не е наред човека-не му се връзвайте.
+7
 
 
Не съм видял НИТО един руснак да развее БЪЛГАРСКО знаме на Червения площад....а ако го направи какво ли ще му се случи.....може само да гадаем ,аз предполагам ,че на третата секунда ще му бъде навряно в д....ама в БЪЛГАРИЯ безродни продажни мекерета могат да веят всичко.....
-5
 
 
Този наистина не си е испил хапчетата.Един глупак да разваля настроението на половин Пловдив. Бърза помощ нямало ли е на площада.Много жалък малоумник.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: