ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте какво са си казали командосът и полицаят секунди след фаталното пробождане заради дознателката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:46 / 02.01.2019Коментари (1)21076
“Какво направи бе, човек?", пита полицаят Добромир Лазаров. Въпросът е отправен към командоса Ангел Желязков, който минути по-рано му е нанесъл 4 прободни рани с нож. “Нали ти казах да не идваш, опропасти ми живота", отговаря военният, опитвайки се да спре кръвта му с ръце. Страшната сцена се разиграва на 20 май т.г. около 23,50 ч на ул. “Болград" в Пловдив. Час по-късно намушканият служител на МВР издъхва в спешното отделение на университетската болница “Св. Георги".

В основата на престъплението стои класически любовен триъгълник, оплетен в мрежа от лъжи. В началото на историята са само двама - младши сержант Ангел Желязков от 68-а бригада “Специални сили" в Пловдив и гаджето му Люба Алексова. От 2010 до 2017 г. те съжителстват на семейни начала в апартамента на военния в пловдивския квартал “Кючук Париж". Впоследствие отношенията им охладняват и 32-годишната жена се мести на квартира. Въпреки това обаче продължава да поддържа връзка с командоса.

Новият мъж в живота на Алексова се появява, след като я назначават за дознател в районното управление на МВР в Карлово. Там се запознава с Добромир Лазаров. Колегиалните отношения между двамата бързо преминават в друга фаза. 44-годишният полицай е разведен, има дъщеря петокласничка. С приятелката си учителка живее в Сопот. Алексова обаче така му завърта главата, че той решава да скъса с педагожката. Пред роднините си заявява, че вече ще е с дознателката.

“Люба се виждала едновременно с полицая и командоса, тъй като се е колебаела кого да избере", обясняват разследващите. Тайната ѝ не остава скрита дълго време. Лазаров разбира за съперника си и полудява от ревност. Чрез бившата си съпруга успява да му намери телефонния номер. Дни преди кървавата драма започва да звъни на военния. Двамата се карат и си отправят взаимни заплахи.

“Ще те убия, педера**че малко", била една от заканите на Лазаров. Фаталната дознателка потвърждава, че е имало такива угрози. Тя едва ли обаче е подозирала, че полицаят все още се среща с предишната си приятелка и също има паралелна връзка. Дори си взема няколко дни отпуск и ги прекарва в дома на учителката в Карлово. Във фаталния 20 май 2018 г. Добромир Лазаров щял да я води на ресторант, както ѝ бил обещал. Около 17 ч същия ден обаче полицаят внезапно променя намерението си. Лъже бившето си гадже, че началникът му спешно го вика на работа. Вместо към управлението в Карлово потегля към Пловдив с личната си тойота. Когато пристига, се обажда на Алексова и иска да се видят. Срещат се в бар в центъра на града.

Междувременно командосът се е почерпил и решава да потърси дознателката в квартирата ѝ, но не я намира. “Дойдох в твоя квартал. С кола съм, но съм пил", звъни ѝ Желязков по телефона. Люба зарязва полицая и тръгва да прибира командоса. “Не му се хващай, манипулира те, сега ще си легнеш с него", побеснял Лазаров. След като не успява да я спре, набира номера на военния и настоява да се разберат по мъжки.

Пред разследващите командосът твърди, че всячески се е опитвал да предотврати съдбоносната среща със съперника. Казал му, че е пил и няма желание да се виждат, но полицаят настоявал да се изяснят веднага. Около 23 ч беемвето на военния паркира пред блока му. Шофира го Алексова.

В колата тя забелязва, че Желязков държи в ръцете си нож с 30-сантиметрово острие, друг сгъваем военният имал в джоба си. Тезата на обвинението се разминава с версията на защитата на командоса. Според разследващите, след като вижда Лазаров, военният скача от автомобила с ножа. Дознателката също излиза и застава между ухажорите си, които си разменят обидни реплики.

“А, отивате да си спинкате", избухва ченгето. За случилото се впоследствие Алексова и Желязков твърдят едно и също - че полицаят първи е нападнал, като ударил кроше на съперника си. На разпита си Люба обяснява, че не е видяла как

командосът забива ножа, тъй като при сборичкването между двамата самата тя е получила удар и е паднала на земята. Според държавното обвинение става въпрос за умишлено убийство. Желязков е намушкал не веднъж, а 4 пъти врага си в гърдите, тила и по ръката.

Раненият служител на МВР, който не е бил въоръжен, успява да измине десетина метра и се строполява на земята. Военният се опитва да спре с ръце кръвта му, която бликва като гейзер, но няма ефект. В това време ужасената дознателка звъни на тел. 112. Полицията и линейката пристигат едновременно.

“Когато качихме ранения, беше целият в кръв, но в съзнание", свидетелстват медиците от Спешна помощ. Раната в гърдите се оказва смъртоносна за полицая и той издъхва. Командосът не се опитва да бяга и да заличава следи. Ножът е открит в кошче за боклук. Желязков е отведен с дознателката за разпит, където и двамата са категорични, че полицаят пръв е атакувал.

Версията на военния е, че е извадил ножа, за да се защити. На съдебното заседание по мярката му за неотклонение неговият адвокат Красимир Елдъров посочва, че се касае за неизбежна отбрана. И дава пример с пловдивския рентгенолог д-р Иван Димитров, който застреля крадеца Георги Джевизов-Плъха, влязъл в имота му.

“Не съм имал намерение да се конфронтирам. Действах, за да се защитя", казва във военния съд в Пловдив младши сержант Ангел Желязков. Магистратите го оставят зад решетките. Адвокатът му обжалва на по-горната инстанция в София и там заменят ареста с подписка. На заседанията както в Пловдив, така и в столицата присъстват група командоси в подкрепа на колегата си. Избухват в ръкопляскания, когато софийският съд го освобождава от ареста.

“Ангел не е агресивен. Полицаят го е тормозил. Предизвикал го е и той е защитил не само себе си, но и дознателката. Със скръстени ли ръце е трябвало да стои, когато го нападат", коментират от 68-а бригада в Пловдив. Желязков служи там от 10 г. Командир е на отделение за специални бойни действия. През 2012-а е участвал в мисия в Афганистан. Началниците му казват, че е дисциплиниран, добре подготвен и изпълнителен.

В обвинителния акт обаче се посочва, че профилът на извършителя е на раздразнителен човек, с изразен стремеж да подчинява околните и силно развито чувство за честолюбие. Характерът му се отличавал с повишена възбудимост и импулсивност, особено при неуспехи. Не такъв познават командоса в блока му. Съседите му още не могат да повярват, че възпитан и кротък мъж като него е погубил живот, пише "24 часа". Повечето смятат, че е извадил ножа, за да се защити. Дали е било така, ще стане ясно на самото дело. Разпоредителното заседание е насрочено за 16 януари 2019 г.



Още по темата: общо новини по темата: 28
29.03.2024 »
03.05.2023 »
22.06.2020 »
16.10.2019 »
02.04.2019 »
02.04.2019 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Работата е ясна, 4 намушквания няма никаква самоотбрана, да не говорим че по това което чета тука те са го чакали пред блока да дойде и няма нищо не избежно! 20 години и случая е приключен!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: