ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Слави бесен: Циганите си правят каквото искат, а политиците ни се правят на луди!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:27 / 10.01.2019Коментари (7)17441
©
Покрай случая с пребития командос в село Войводиново – не ви ли се струва, че всички ние преживяваме дежа вю? И никой не търси причините за проблема, а се опитва с разрешаването на конкретния проблем да си спечели още време. А време за какво? Тотално да се разпаднем? На политици и народ. Кметове, граждани и селяни. Българи, турци и цигани. Бедни и богати. И да направим песента “Нема такава държава" химн. Тома написа Слави Трифонов във Фейсбук. И добави:

"А истината е следната - нека да използвам конкретния случай с пребития командос за повод и да си кажем директно в очите: Тоя кмет на Войводиново, като са го назначили за кмет, знаел ли е, че там циганите строят незаконно и има незаконни къщи? Знаел е. Може ли да си кмет на село и да не знаеш кои къщи са законни и кои не? Че тогава защо въобще си кмет? И като е знаел - защо не ги е съборил предварително, ами чака да претрепят някого и чак тогава да се задейства? Ами тока? Гледам вчера по Новините – проверяват от Енерго-то и казват: "Токът е законен“. Че как е законен токът, като е незаконна къщата? 

Я да си помислим сега – дали е така само във Войводиново?

Навсякъде по селата и градовете, включително и тук в София, по незнайно какви причини циганският етнос си строи, където си иска и както си иска, и всички общински и държавни служби се правят на луди. А българският етнос и една незаконна тухла да сложи и се появяват хиляди държавни служители и веднага прилагат закона. Е, докога, бе? 

Всъщност, законът не се спазва от страна на циганите, не само относно незаконното строителство. Ще ви дам още един пример – първото бебе на 2019 г. е на една ромка, която е дете, защото е на 15 години. А това й е второто дете. Значи нито има социални служби, нито има хора, които съблюдават закона – сексът с непълнолетни е криминално престъпление. Върховенството на закона е най-важното. 

Нямате ли чувството, че държавата и общините абсолютно не си вършат работата, а ни оставят да се избием помежду си – българи и цигани, а те ни гледат отгоре като богоизбрани. Те чакат поредния кървав конфликт, за да дават интервюта за етническа толерантност и европейска култура. 

Уважаеми кметове, уважаеми депутати, уважаемо правителство, вие сте първите, които трябва да спазвате закона, за да давате пример на всички останали. И ако не го направите, а вече е крайно време да го направите, скоро няма да има кого да управлявате и ще изчезнете заедно с всички нас.

Искам да кажа нещо директно на кметовете. Нали вие сте начело на местната власт? Хайде сега, не чакайте да се случи поредният сблъсък между българи и цигани, не чакайте да се избием взаимно, а ако обичате започвайте да прилагате закона поравно към всички граждани. Хайде сега - ангажирайте багери, трактори и тежка техника, знаете кои са незаконните постройки, хайде сега започвайте да ги бутате. Няма значение българин ли си, турчин ли си, циганин ли си, англичанин ли си, занзибарец ли си. Строиш ли незаконно – кметът ще приложи закона и веднага ще ти бутне незаконната постройка. Хайде, уважаеми кметове – време да се вземете в ръце и да започнете да си вършите работата, за която сте избрани – да прилагате закона. Хайде, три - четири…"


Още по темата: общо новини по темата: 78
05.10.2022 »
14.06.2021 »
12.05.2020 »
28.08.2019 »
27.08.2019 »
17.07.2019 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Славчоооо....ти задаваш ли въпроси или им отговори когато се случи това.Къде беше да повдигнеш проблема ,като ти бяха на крака властИмащите ? А къщата от която черпят ток мангалите е законна.Както и партидата пред ЕВН е изрядна.Дали плащаш 20 или 20 000 щом плащаш няма проблеми.Друг е въпроса,че тази къща е ,като частно ЕРП и към него са вързани незаконните бърлоги.Е те тук КЕВР трябва да налага на подобни "вратички" наказание.Защото е очевадно,че по тоя начин се стимулира и неглижира незаконното.Ако нямаха възможност за ток,чрез тази схема,едва ли щяха да строят незаконно.А те я ползват тази схема и ЕВН си затваря очите.Не е противозаконно за момента,но законотворците за какво са ?Могат да го наложат,като закон и ЕРП тата да се съобразяват с това инак да се третират,като съучастници.Също и кметовете,които не сигнализират за проблема моментално ,а чакат да се случи подобно събитие за да се "активизират".
+7
 
 
Политиците ти бяха в студиото. Да беше им го казал...
0
 
 
да благодарим на партията майка БСП и ДПС =БКП ,25г ги отглеждаше за гласове ,сега берем плодовете! 70% от избирателните секции където има малцинства гласуват за БСП и ДПС ,в депутата от БСП манол генов от Асеновград е съден за купуване на гласове!ДА "БЛАГОДАРИМ" НА ДРУГАРИТЕ И ДРУГАРЯ РАДЕВ ЗА ТАЗИ НАПАСТ !ИДВАТ ИЗБОРИ МИСЛЕТЕ ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ЦИГАНСКИ СВОЕВОЛИЯ!
0
 
 
Слави колкото и да не го харесвам, написаното е много точно и вярно... Сменят се правителства, кметове, общински съветници, а проблема си остава... Всеки който се изправи пред този неоспоримо труден проблем, предпочита да си завре главата в пясъка или да гледа на другата страна! Защото така е по-лесно! И защото го е СТРАХ. Страх ги е избраните за здравето им и за здравето на семействата им, страх ги е защото знаят че и един да надигне глава или ще му скочат десетки "неправителствени" организации, страх го е че от горе ще го натиснат, защото се губи електорат, страх го е за поста му, страх го е и от посегателство върху имуществото му! Не е лесно, никак даже не е лесно да се справиш с подобен проблем! Но и на народа му писна! Писна ни от показните акции по събаряне на постройки, писна ни от заобикалянето на проблема до следващата провокация, до следващия побой над когото и да е... Крием се, обявяваме по всички медии че бутаме 5 къщи и то светкавично, за да замажем очите на хората и да ги успокоим, но това е криене! Това НЕ Е РЕШЕНИЕ на проблема! ПИСНА НИ!!! Ако един, дори само един кмет се захване и направи всичко по силите му, за да се бори, след него неминуемо ще има още един! И после още и още! Ще Ви спъват господа, ще ви пречат, ще ви заплашват и притискат, НО обществото ще е зад вас! Покажете, поне един да покаже че има нещо в гащите си и започнете, подкрепата към такава постъпка ще бъде лавинообразна, сигурен съм. Всичко написано е от един човек, който не мрази цигани, не мрази търци, араби и т.н. но е човек на който като и на останалите ми е ПИСНАЛО!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: