ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Един и същи килър ликвидира Георги Илиев и Кьоравия заради провалена пратка?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:37 / 12.01.2019Коментари (1)85685
©
Един и същи килър ликвидира пернишката кримка Васил Горчев-Кьоравия, а няколко месеца по-късно и боса на ВИС-2 Георги Илиев. Двамата стават жертва на безмилостния наемник Красимир Станчев-Легионера заради провалена пратка от 800 килограма кокаин. Това е водещата версия на криминалистите, опитали се да разнищят показните убийства. Солидни доказателства за връзката между двете престъпления така и не са намерени. До ден днешен остават неразкрити както извършителите, така и поръчителите.

Приликите в убийствата на Жоро Илиев и Кьоравия са поразяващи. И в двата случая килърът стреля със спортна пушка, така наречената флоберка. Тя се използва главно за тренировки. Предимствата й са много- лека е, цената на боеприпасите е ниска, откатът при стрелба е много слаб, разкриват специалисти. И в двата случая мишените са ликвидирани с по един куршум. Кьоравия е гръмнат в главата, а Георги Илиев - в сърцето. И двамата са убити пред очите на голям брой охранители само с един изключително точен изстрел, дело на снайперист с отличен мерник.

Сходствата в двете мокри поръчки и връзката между жертвите е причина криминалисти да подозират, че е напълно възможно убиецът да е един и същи човек. За заподозрян е посочен Красимир Станчев-Легионера. На неговата сметка през годините разследващи опитват да запишат убийствата на редица знакови лица от ъндърграунда като Илия Павлов, Фатик, Степан Рибаков, Евгени Стефанов-Женята, Николай Христов-Данкина, Румен Маринов-Нарциса. Легионера е в неизвестност вече 14 години. Хора от подземния свят твърдят, че той вече не е между живите, други пък са категорични, че Станчев се връща периодично в България, ако има поставена задача. След като свърши работата си, той отново потъва в нелегалност.

"Станчев е свързан с групата на Сретен Йосич и сръбските паравоенни формирования. Той е само един наемник, който срещу заплащане изпълнява поръчки. Трениран е много добре и такива като него след изпълнение на задачата биват извеждани от страната. Сменят им самоличността и ги изпращат на друго място, за да чакат нови мокри поръчки. Не очаквайте да ги видите в скъпи хасиенди и луксозни коли. Напротив, живеят скромно, на границата на аскетизма", обяснява преди време бившият зам.-шеф на РЗБОП в Благоевград Мирослав Писов.

От показните разстрели на Жоро Илиев и Кьоравия минават години, но убийствата остават неразкрити. Разследването е възобновявано няколко пъти, но без резултат.

Васил Горчов Върбанов е роден през 1959 г. в кюстендилското село Драговищица, но е живял в Перник до началото на демократичните промени. Получава прякора си като тинейджър, защото е залят с киселина, докато играе комар.

Приживе за Горчев се носят легенди, че дърпа конците на подземния свят в Югозападна България. Той е личен приятел на Жоро Илиев. Босът на ВИС-2 е кръстник на дъщерята на Кьоравия - Йоана.

Съдебното досие на Горчев е кристално чисто. В годините на соца Кьоравия има 2 присъди за бягство от казармата, наказван е и за изнудване. Тогава той се подвизава с фамилията Цоловски. Но после я сменя, за да изчисти името си, разкриват негови авери. В МВР разполагат със сигнали, че Кьоравия участва в организирана престъпна група, но участието му така и не е доказано. Прекратено е дело срещу него за изнасилване на момиче в Несебър. През 2003 г. Кьоравия е заподозрян, че има пръст в създаването на нарколаборатория в Разлог, но никога не е осъждан за дрога.

Перничанинът е гръмнат показно на 20 януари 2005 г. пред хотел "Ален мак" в Благоевград. Килърът му изстрелва един-единствен куршум. Оловото поразява дясната част на лицето. Куршумът пробива черепа и излиза през тила и не оставя никакъв шанс за живот. Местни жители разказват, че Кьоравия е живял в хотела в центъра на Благоевград с години. Обичайна била гледката как Горчев стои по цял ден на плочките пред входа, заобиколен от местни криминални субекти. Според криминалисти причината за покушението срещу мафиота се оказва не дългогодишната незаконна лихварска дейност на Кьоравия, а наркотиците.

По данни на ченгетата атентатът е организиран заради заловената в Испания яхта "Есприта" в края на 2004 г. с над 800 кг кокаин. Дрогата била на сърбохърватската мафия и тя започнала да търси виновник за провала на поръчката. Две седмици преди убийството на Горчев - на 6 януари, в ресторанта на хотел "Ален мак" се състои среща между Васил Арарски - Райко Кръвта, Иван Д. и известен хърватски наркобос, пише "България Днес". Тримата уж празнуват Ивановден, но се твърди, че всъщност тогава е взето решение за разстрела на Кьоравия заради заловения кокаин в Испания, твърдят хора от ъндърграунда.

Има данни, че по същото време Георги Илиев присъства на среща в Дубай с лидерите на сърбохърватската мафия, където на него също му бил поставен ребром въпросът за провалената доставка. Събраните доказателства по убийствата на Георги Илиев и Васил Горчев водят криминалисти към версията, че в тях пръст може да има и Васил Арарски - Райко Кръвта. МВР разполага с информация, че авери на Кръвта и членове на "Килърите 3“ са били в Слънчев бряг и по време на убийството на Георги Илиев. Сигурни доказателства, че са свързани с убийството обаче така и не са открити.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вярвам на написаното особено за това че с флоберка можеш да убиеш човек от 100-200 метра. Май и крушата го гръмнаха с флоберка, а?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: